Třicítka dubová...

Foto před mátovou koupelí a po.... celkem tři fáze čištění bambusem.... :-)

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František II (I.) (1792–1835) – 30 Kreuzer (30 Krejcar) (č. 607) František II (I.) (1792–1835) 30 Kreuzer (30 Krejcar)

Názory uživatelů

Území ražby:
Panovník: František II (I.) (1792–1835) (1 názor)
Rok ražby:
Nominál: 30 Kreuzer (30 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Měď (Cu) (1 názor)
Č. mince: František II (I.) (1792–1835) – 30 Kreuzer (30 Krejcar) (č. 607) (1 názor) Peters1: 607

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Třicítka dubová...
Třicítka dubová...
Třicítka dubová...
Třicítka dubová...

Okolnosti nálezu

Lokalita:Liberecký kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:9 cm
Použitý detektor:Garrett Ace 250 Nel Hunter
12 hlasů
12 hlasů
zobrazeno:
893x,
komentářů:
13,
nálezce:
Peters1 Peters1
vyfotografováno:
21. dubna 2017,
vloženo:
21. dubna 2017

Komentáře

No vypadá moc dobře, teď už jen nepokadit to čištění ;-) :-).

Stewensin : přesně to jsem si teď taky říkal !!! Ta třicítka vypadá na pohled docela zachovale, Peters1 není taky žádnej zelenáč, tak snad to s tím čištěním vyjde !!! :-D

dík kluci, no patinka se trochu odlupuje, ale už je v mátě v hrnci..... zrovna ho jdu zkontrolovat.... mám použít nylon kartážek, nebo bambus?? :D

ten druhej je totiž totálně mrtvej....... identifikoval jsem ho jen podle velikosti, vypadá, jako by ani nebyl raženej, prostě čistej plíšek...:D ale jinak jsou to kola jak od povozu...:D

Vypadá dobře v maťe sem minci nemarinoval jen ve špenátu a30 vypadá dobře i patina jak funguje máta?

jsem tak trochu botanik, takže máta by měla fungovat stejně jako špenát... Ve špenátu se máčí kvůli kyselině listové, která je o dost slabší než citronová, která by minci poškodila.....kyselinu listovou obsahuje i máta, ganja, petržel apod...jelikož mám jen mátu, používám mátu.... sice má premiéru ale funguje skvěle...včera jsem namočil v osum večer a dnes mám jednu stranu už hotovou..:)

Peters1 : fakt je máta lepší, než špenát ?? To by stálo za vyzkoušení !!

vyzkoušej, používám čerstvou..:) principielně je to uplně to samý jako špenát.. ;-)

Moment jak čerstvou ??, Jako že natrháš na zahrádce a nějak pomeleš ?? :-O

stačí nastříhat a povařit.... :-)

Povařit ?? Co vím, tak špenát by se před čištěním vařit neměl... a máta může ?? :-O

já nevím, dělám to tak aby se z máty dostaly ty účinný látkxm a funguje to. stačí krátce přejít varem, vyzkoušej a uvidíš.... ten výluh pak použij ale nevařit s mincí....

Diky to vyskusam když to není tak agresivní na patinu maty je dost na zahradě super

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru