Trocha prachu

Včera večer pípnul telefon, že dneska práce odpadá. Plán byl hned jasný, půjdu zapípat, už jsem dlouho nebyl. Pak jsem ale viděl jakou jiva včera vyrval zemi krásnou zlatinu a plán jsem přehodnotil. Chvilku jsem jel splav, ale Kestřany se blíží, tak jsem nakonec většinu přerýžoval pánví. Není to žádná sláva, ale u vody bylo pěkně, takže nakonec spokojenost. Bohužel vyfotit to jako např. jiva nezvládám.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy (1 názor) AngelF: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Trocha prachu
Trocha prachu
Trocha prachu
Trocha prachu

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:40 cm
Použitý detektor:Pánev, síto, lopata a splav
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1357x,
komentářů:
13,
nálezce:
AngelF AngelF
vyfotografováno:
7. července 2020,
vloženo:
7. července 2020

Komentáře

Jak jsem ti psal je to pěkný ;-)už si sehnal ten tahokov nebo klícku?Kamarád dělá v Či......ch v kovošrotě tak mu můžu zavolat ať mi něco hodí na stranu.Pěknější věci tam po něm nezbudou protože udělali kozla zahradníkem a on válku může.

Už jsem sehnal, ale ještě nenainstaloval, jsem starej lenoch :-). Jak tam dlouho dělá, tam bejvaly pěkný věci, vrtule ke schwimmwagenu atd.

Myslím že tak měsíc.Ale už roky tam jezdil dvakrát denně když mu to vyšlo.Nejlepší je jaro/léto když přitáhnou z Pražáková.Ty jsou po koupi chalupy shopný vyhodit všechno aby to pak v antiku kupovali vyčištěný zpátky :-D

Táta má známý, co každý pondělí objíždí šroťáky po celým jihu a už dlouho. To museli být žně. U nás jak koupí chalupu nikdo z Práglu, tak už všichni okukujou kontejnery.Ty uniformy a další věci jsem v neděli zachránil jenom náhodou, těm zase umřel táta a chtěj to prodat, všechno by vyházeli, nechápu.

Co si budem povídat jsou to hovada co nemají cit pro historii.Zaplať pán bůh za ně(peníze nemám :-D).To občas jeden žasne co jsou schopný vyhodit.A to já jsem prej vetešák a hromadič šrotu :-D.Ale neber to když se to tam válí a zdědili sme to schraňování po otcích :-D

Jinak na neděli vezmu tu lupu ať vám s waffenem udělám nějakou fotku a vidíš jak to sní jde.Ať nekupuješ zajíce v pytli.Možná že to s tvím tel. líp vyfotit nepůjde.Ale já mám "odolnej"(rozbitej) sráč za 3000 a celkem to fotit jde ;-)ale tlačítková Nokie vydržela víc ale tenhle snese i vodu.

Paráda, s tou to podle mně vyfotím v pohodě, když teda bude nějaký slušný světlo. Alespoň jí okouknu než jí pořídím.

Jiva, to fotíš přes diamantovku?
AngelF, máš appku lupa? S tou jdou dělat taky pěkný fotky.

Luky fotím to přes tuhle-https://www.mikroshop.cz/cz/carson-sl-15-15x-prilozni-lupa?gclid=Cj0KCQjwupD4BRD4ARIsABJMmZ8P_VP5EliCCQ9TpdN1O1YXTvpb3LNtHZckkcEX1F8mW426LOa2li0aAg5oEALw_wcB

Položím jí na pánev a foťák telefonu přímo na ní.Nemám problém s tím že by se mi pak klepali pazoury a vzdálenost je furt stejná.Navíc ten průhlednej lem pouští dobře světlo.Zatím s těch lup co jsem měl je tahle nejlepší(alespoň na focení).

Vypadá celkem dobře, 15x se zdá být i lepší než 20x, kouknu pak v kestranech, mozna objednam.

Pěkné to máš. Splav také..Bazooka jak si mi posílal?

LuckyLuky - Lupu mám, problém je že telefonu je už asi 5 a fotí přijatelně jenom v dobrých světelných podmínkách. Ta lupa co má jiva vypadá dobře a 15x zvětšení mně přijde akorát, přemýšlel jsem i o nějakém usb mikroskopu.
Huby44 - ten odkaz co jsem ti posílal je na větší (Prospector), tohle je menší verze (Sniper). Na youtube to najdeš jako "Bazooka Gold Trap". Několik let jsem používal takový hybrid těchto 2, bohužel se rozklížila překližka, ale přežil předpokládanou dobu životnosti několikrát :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru