Válečná medaile 2. december 1873

Tohodle krasavce jsem si vytáhnul na celkem neúspěšném pípacím víkendu v rychlebských horách před několika týdny. Vzal jsem stan a autem jsem si zajel do kempu Červenka u Javorníka. Prochodil jsem sobotu, ale nic zajímavého nepadlo. Moje oblíbené louky a lesíky plné pruských drobných Ag mlčely. U vietnamce v Javorníku kse, večer nakoupil pivo a pak ve stanu přemýšlel kam v neděli dopoledne zajedu. Ráno jsem sbalil stan, odhlásil se a vrátil čipovku k závoře a jel jsem si zahledat na místo, kde jsem nikdy nebyl zklamán. Nálezů tam není moc, ale bývají fajn. Říkám si, že tentokráte zůstanu v lese, louky stejně nebyly posečené.
První věc, co mě zarazila, bylo mraky polských aut s houbařema. Fakt hafo lidí. Nemám to rád, ale naštěstí nikdo nebyl ten den zvědavý. Hub požehnaně, znáte to - když se hledá něco jiného, tak ty houby samy skáčou pod detík. Opravdu se daly cívkou kosit. Po několika patronách a knoflících kopu dvě AB přezky, poměrně hluboko, říkám si jo fajn. Pak přijdu na místo, kde stál kdysi dům, hodně železa, občas něco vytahané ven. Popojdu výše a kousek od stromečku signál. Nebyl ani tak pěkný a stabilní, ale tam se kope vše, co jde do barvy.

Z pod kořene vykoukl koláč, setřu ho lehce a koukám, jak na mě kouká Franc. Radostí jsem poskočil, udělal pár fotek nálezovek (příznávám, medaili jsem vrátil pod kořen a teprve vyfotil).
Medaile byla celkem hluboko, metr jsem sebou neměl, ale do díry vlezla na výšku celá dohledávačka. Možná proto ten signál nebyl až tak, jak by se na takové kolco dalo čekat.

Medaile nemá ouško, vypadá to, že už ho neměla, když se schovala pod zem. Stopa po oušku je zahlazená. Na těle medaile oboustranně úhozy. Bohužel malé skvrnky zelené houby ji lehce kazí, ale jinak myslím že stav parádní. Pak už nic zajímavého nepadlo. Poděkoval jsem lesíku za hezký nález a slíbil jsem, že až trochu sejde vegetace, tak se na konec podzimu vrátím...

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Válečná medaile 1873 (1 názor) johnek: Válečná medaile 1873

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Válečná medaile 2. december 1873
Válečná medaile 2. december 1873
Válečná medaile 2. december 1873
Válečná medaile 2. december 1873
Válečná medaile 2. december 1873
Válečná medaile 2. december 1873

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:25 cm
Použitý detektor:Nokta Fors CoRe + Mars Sniper + Discovery, Makro Pointer
17 hlasů
17 hlasů
zobrazeno:
2063x,
komentářů:
9,
nálezce:
johnek johnek
vyfotografováno:
25. srpna 2019,
vloženo:
21. září 2019

Komentáře

gratuluji,vim jaky je to velky kolo,loni na moji oblibeny loucce mi taky skocila pod civku.signal byl ale silny,byla jen do 15cm. :-D ;-)

Ta je suprová, gratulace :-) ;-)

pěkná ;-)

Pěkná,grt ;-)

Dneska mi taky padla (asi RU) medaile. Teď se koupe, a jsem na ní moc zvědavej, co z ní vyleze. Ale tak pěkná jako máš ty , určitě nebude. Gratulace a palčák. ;-)

len pre zaujímavosť.Boli razene z ukorystenych diel nepriateľa čiže z deloviny.že vraj. :-P

len pre zaujímavosť.Boli razene z ukorystenych diel nepriateľa čiže z deloviny.že vraj. :-P

Tech medaili bylo udeleno hodne. Takze jich taky hodne v zemi lezi.... ta tvoje je moc pekna asi z lesa nebo neobdelavane louky. Uz jsem videl i polni notne sezrane.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru