Válečného hodinky

Ahoj značku znám cenu znám jen se chci zeptat jestli se nedá dohledat majitel nebo jednotka dík jste borci nenalezeno

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Náramkové hodinky (3 názory), Vojenské artefakty - Novověk (1 názor) rohlik74: Vojenské artefakty - Novověk, kovboj78: Náramkové hodinky, GATTO: Náramkové hodinky, : Náramkové hodinky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Válečného hodinky
Válečného hodinky

Okolnosti nálezu

Lokalita:Praha
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
2657x,
komentářů:
6,
nálezce:
rohlik74 rohlik74
vyfotografováno:
10. ledna 2017,
vloženo:
10. ledna 2017

Komentáře

Piloti ze války dokonce fasovali hodinky před každým letem a po skončení letu je odevzdávali. Takže každý let mohli mít hodinky jiné.
Jak píše Klarkon. Možná se dá dohledat jednotka, která je vlastnila, ale o tom HOOODNĚ pochybuji, ale
určitě nedohledáš nositele.

Konečně u počítače
tady trochu historie pozorovatelských hodinek
http://www.armadninoviny.cz/vojenske-hodinky-dil-1-nejvetsi-legendy.html
tady stejné jako máš, jen značka Elgin
http://www.antik-hodinky.cz/letecke-hodinky-americkych-pilotu-elgin-torzo

mám takovou asociaci. není to nic ve zlém !! ;-)

Butchi. Něco pro tebe mám. Tyhle hodinky co držím, ty koupil za 1. světové války tvůj pradědeček, koupil je v malém krámku v Knoxville v Tennessee, byla to první firma na náramkové hodinky. Do té doby byly jen kapesní hodinky. Koupil je svobodník pěšák Ernie Coolidge v den, kdy odplouval do Paříže. Byly to válečné hodinky tvého pradědečka,po celou dobu co byl ve válce je nosil. Když svou povinnost splnil, vrátil se k tvý prababičce, ty hodinky sundal a uložil je do staré plechovky od kávy. Zůstaly tam až do chvíle, kdy byl tvůj dědeček povolán, aby znovu přeplul oceán a bojoval s němci. Byla to 2. světová válka. Tvůj pradědeček věnoval ty hodinky tvýmu dědečkovi pro štěstí. Bohužel, ale Dan neměl takové štestí jako měl jeho otec, sloužil u námořníků a padl, se všemi ostatními v bitvě o ostrov Wake. Stál tváří v tvář smrti. Věděl to. Nikdo na ostrově si nedělal iluze, že odtamtud vyjde živý, tak tři dny před tím, než se ostrova zmocnili japonci požádal tvůj děda střelce letectva jménem Winocki, kterého nikdy předtím neviděl, aby tyto zlaté hodinky předal jeho synkovi, kdyby něco. O tři dny později tvůj děda zemřel, ale Winocki slovo dodržel. Když válka skončila, navštívil tvou babičku, a přinesl, tvému ještě malinkému otci tyhle hodinky. Tyhle. Ty hodinky měl na ruce tvůj otec, když ho sestřelili nad Hanoí. Byl zajat a převezen do jejich zajateckého tábora. Věděl, že když ty hodinky u něj Vietnamci najdou, seberou je. Podle tvého otce, byly ty hodinky tvým majetkem. Byl by proklet, kdyby se dědického práva jeho syna zmocnila ňáká žlutá špína, ukryl je. Na to jediné místo, kam mohl. Do konečníku. Pět dlouhých let měl hodinky v konečníku. Než zemřel na úplavici, dal mi je, a já jsem ten kovový předmět nosil v konečníku dva roky. A po sedmi letch mě poslali domů, k rodině. A teď, hochu, jsou hodinky tvoje.

znáš to?

Pulp Fiction ;-)

Jo hoši dík to jsem nechtěl vědět jen mi zajímala historie těchto hodinek vše je možná dík 8-)

pecka!! :-) ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru