Výlet za trilobity

Ještě jednou zdravím, posílám výsledek jednoho odpoledne v přírodě v okolí Jinců. V poslední době občas vyměním detík za kladívko, takže pokud by se chtěl přidat někdo, kdo má trochu zkušenosti s fosíliema a nějakýma lokalitama třeba na Berounsku, Kladensku nebo v Brdech ozvěte se.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Trilobiti (1 názor) mondos: Trilobiti

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Výlet za trilobity
Výlet za trilobity

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1147x,
komentářů:
3,
nálezce:
mondos mondos
vloženo:
6. května 2020

Komentáře

Jedná se o dravé trilobity ze starších prvohor. Paradoxides gracilis, kambrium, stupeň drumian, 505 milionů let. Na druhé fotce negativ rozplavené exuvie (svlečky) kompletního jedince s izolovaným cephalonem (hlavičkou) jiného jedince stejného druhu v pozitivu. :-)

No, super, super, díky moc, koukám ty to máš asi hodně nastudovaný. Obdivuju třeba na youtube, jak se někdo vyzná v horninách a fosíliích a v tom jak vznikly třeba různé útvary v krajině. Přijde mi to takové hodně komplikované, když třeba naše území se v těch prvohorách nacházelo v úplně jiných zeměpisných šířkách a délkách, v dalších obdobích to tak všelijak pracovalo, spoustu materiálu sem později dotlačili ledovce, takže když něco hodně starého najdou archeologové, tak to nemusí vůbec pocházet z našeho území....

Napiš, Berounsko :-P

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru