Vypocenej odznak

Ahoj všichni hledači a hledačky! Včerejší hledání bych mohl rozdělit na 2 části. Takže! Část 3. : V urputném vedru jsem se vydal jak jinak než opět na kole šlapat do kopců. Asi po půl hodině jsem dorazil na předem vytipovanou posekanou louku, na které jsem hledal už dříve ale v jiné části. Pustil jsem se do práce. No hledal jsem tam asi cca hoďku a půl, po třech sežranejch měďácích a šesti otravnejch plombách jsem se naštval, sucho v krku, říkám, sjedu tady z kopce a odpočinu a vymyslím, co dál.
2 část: Tak jsem si teda vybral jednu hospodu, kde jsem snad asi ještě nikdy nebyl, sedl si na terásku a vybral si pomerančovou limonádu. V tom mě napadlo ještě jedno místečko, které jsem měl dříve vytipované a ještě jsem tam nebyl, bylo asi cca 400 metrů od terásky, kde jsem seděl. Dopil jsem drink a řekl hospodskýmu ať připraví účet. Musel jsem platit eurama jelikož jsem neměl u sebe český peníze. Prej 2,71 euro, tady máte a 3 eura a dal jsem mu 5 euro, poděkoval, vrátil mi 2 eura zpátky a vyrazil jsem pokračovat.
Část číslo 3: Dorazil jsem na místo určení, odladím detík a jdu. Po 5 socialistickejch hajzlech v podobě myslím 20 haléře 1977, 10 haléře asi 1986 a já nevím co všechno ještě přišel signál dne. Kopu, kopu a docela hluboko asi rak v 15-20 číslech vidím nějakej kříž, ty kráso, to může být odznak a taky že jo! Tak to je pecka! No jelikož jsem musel brzy odjet tak už mi toho pak moc nepadlo, ale až bude čas, tak se tam rozhodně vrátím.

Jinak nějaké info co jsem zatím dohledal: na zadní straně je nápis: A. BELADA- zjistil jsem, že je to ADOLF BELADA a kolega cobasico tady ne webu v jednom komentáři píše, že se jedná o Vídeňskou firmu, která byla známá svou výrobou odznaků pro různé spolky. Je to zde:
https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/a-belada-suvenyr-144870/
Dále se pod A. BELADA píše WIEN VII.2-(asi Vídeň), no a pod tím je nápis MARIAHILFERST 54- což jsem zjistil, že je ulice ve Vídni, nevím co s tím má společného ale myslím, že zde to mohlo být vyrobeno. Problém mi ale dělá nápis ve předu, úplně dole je nápis SCHWADERBACH což je německy Bublava, ta se nachází kousek od mého bydliště, takže to je jasné. Nad tím je zkratka CHRISTL. (nejspíš CHRISTLICH) dále SOC. (nejspíš SOCIAL), dál ARBEITERBILDUNGSVEREIN. Když jsem nápis CHRISTLICH SOCIAL ARBEITERBILDUNGSVEREIN hodil do překladače, tak mi to našlo křesťanské sdružení sociálních pracovníků Bublava no a pod tím je ještě letopočet 1894. Kdyby z vás někdo věděl ještě nějaké info, budu moc rád. Jinak velikost toho odznaku je 5,0 na 3,5 cm. Jinak až na tu pravou odtrženou stranu a zadní stranu je odznak v dobré kondici a byla to včerejší odměna na konec hledačky. Tak ať to všem pípá v těchto parných dnech! Víc jsem ho už nechtěl čistit protože je hrozně křehký a slabý a nechtěl jsem ho poškodit víc.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Spolkové a civilní odznaky (2 názory), Církevní předměty (1 názor), Medaile (1 názor) Kapsa: Spolkové a civilní odznaky, Andrejka: Medaile, PapaBruto36: Církevní předměty, blackJ: Spolkové a civilní odznaky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak
Vypocenej odznak

Okolnosti nálezu

Lokalita:Karlovarský kraj
Použitý detektor:Bounty hunter land ranger pro
34 hlasů
34 hlasů
zobrazeno:
2350x,
komentářů:
18,
nálezce:
vopicak vopicak
vyfotografováno:
30. července 2020,
vloženo:
31. července 2020

Komentáře

Mazec za palec 8-)

Vopicaku, je to krasawetz, grt ;-).
Ale dát za Pompelu osm pětek by mě asi odvezli... :-D

Janek67- já si dal velkou sklenici a pak ještě malou. ;-)

;-)parádní místopis :-)

vopičáku - krásná věc se Ti zadařila!!! - i to povídání kolem je OK!! ;-)
- hoši, za sklenku MIXELY bych dal i deset pětek!!! :-D

Terka2014- ano je to lepší ale nebyl jsem v krámu abych si něco koupil, když nejezdím do obchodu tak jezdím nasucho ;-) :-D :-)

Parádní nález! Gratulace! ;-)

Díky všem :-D

Odznak krásnej! Název je docela krkolomnej. Snad tedy - Christlich - socialer Arbeiterbildungsverein Schwaderbach // Křesťansko - sociální dělnický vzdělávací spolek Bublava. V Bublavě již od r. 1892 (myšleno tím nejspíš založení spolku ?). V r. 1898 se uvádí v tomto spolku 93 členů. ...

Vzadu adresa výrobce: A. Belada ve Vídni VII/2 na ulici Marie Pomocné 54 (asi č. domu ?). Tam měl snad dílnu/rytecký atelier. ...

cobasico moc děkuju ;-) ;-) :-D

Jestli je ten odznak členský, tak máš ještě co hledat. ;-)

Gratulka ;-) pěkný :-)

10 pětek bych dal leda za Ovonu :-D. Možná i 11 o:-)...

Máš docela kliku na dobré kopy. Gratulace ;-)

Moc pěkný odznak ;-)

Díky moc :-) :-D

Tak ten je :-O :-)

Díky Zudrman ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru