Vzácný depot ...!

Tradiční čínské mince jsou symbolem bohatství, úspěchu a štěstí. Uzel nekonečna symbolizuje nekonečný život, nesmrtelnost, láskyplné svazky, sloučení, sjednocení, zdraví a dlouhověkost, štěstí.
P.S. Poprvé po 10 letech jsem měl nekonečné noční poluce a TACTICAL říkal,že měl to samý... fakt to asi funguje! Jááá su šťastnééé...!

.....jo a ještě jsem zapomněl pro ty co zajímá především jakou to má cenu (zlato, stříbro, drahý kamení atd...) Velkou! Bylo tam ještě pár hliněných vojáků z terakotové armády v životní velikosti, ale nechtělo se nám s nima tahat, tak jsem je s Tacticale rozmlátili lopatama.... Taktical říkal, že peníze stejně nepotřebuje a to je 2x víc hamižnej než já. a o Hujerovi ani nemluvím...!

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Čchien-lung (Kao-cung) (1735–1796) – AE Cash (č. 4340) Čchien-lung (Kao-cung) (1735–1796) AE Cash

Názory uživatelů

Území ražby: Čína (2 názory)
Panovník:
Rok ražby: 1980 (1 názor)
Nominál:
Materiál: Měď (Cu) (1 názor)
Č. mince: Čchien-lung (Kao-cung) (1735–1796) – AE Cash (č. 4340) (1 názor) ajkabaris: 4340

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Vzácný depot ...!
Vzácný depot ...!
Vzácný depot ...!
Vzácný depot ...!
Vzácný depot ...!
Vzácný depot ...!
Vzácný depot ...!

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
40 hlasů
40 hlasů
zobrazeno:
4664x,
komentářů:
50,
nálezce:
Coroner Coroner
vyfotografováno:
3. května 2017,
vloženo:
4. května 2017

Komentáře

Ty vole,jednu koupim,nebud krkoun,máš jich dost,tolik štěstí bys sám neunes a byl bys nesmrtelnej,o dalších věcech nemluvě :-)....jinak moc hezký!

no ty kjáááávo.. :-O :-O :-O :-O :-O to je mazec...... :-D z toho bych měl poluce i ve dne :-D :-D :-D :-D

Jen 5cm hluboko? Čekal jsem díru až do Číny :-)

Gratulace, to se podaří jednou za život :-O

hele Pajek pošli adresu já ti ji pošlu zadara, jak psal Tactical u toho posledního příspěvku se stříbrňákem jsem jich půlku rozdal dětem vč. paní učitelek (ta jedna měla docela pěkný ko...), který jsme potkali na polňačce, když jsme táhli domů ....

Suny zajeď se podívat do Potůček, tam máš Saigon i nadzemí..., ale tady neplatěj daně a na DPH nevěřej!

Jsou to nový fake mince na okrasu. To jste si tam zakopali sami?

Tak to sis dobrým skutkem festově vylepšil karmu,to už mincičky nebudeš ani potřebovat... :-D

:-D

Pošli tu adresu já ti fakt pošlu malou i velkou...!

Jo a ten dodatek k úvodu s rozmlacenim terakoty chápu, stejně to bylo staré ;-) :-)

Suny pochopil jsi to dobře , nejsme prospektoři ani korzáři, co má být v muzeu je v muzeu, ostatní "dreky" jsou pro radost!!!

no potěš , alezase na druhou stranu , takovej depot už nekopneš :-D :-D

no to fakt asi né, ale den to byl parádní velká pr...!

fakt je to kopaný! Zeptejte se Takticala, ten nelže, nikdy!. Jednou to zkoušel a upadli mu uši! Je to humus, furt na něj musím křičet....

a nemůže nosit brýle a sluchátka , nemají na čem držet :-D

Jsem ti to říkal že budou držkovat. Tehdá jsem sem dal jednu nebo dvě a přesně ty same kecy. Jak říkají Rusové buzerantov mnogo. 8-) Teď jsi ven jak bude nasranej ten Číňan co to tam zakopal aby mu vysel kšeft a ono se mu to posere protože jsi mu to vykopal.

http://www.darkyla.cz/cinska-mince-pro-stesti

Made in china :-Dale poradnej kopec stesti ;-)

Tady má opravdu pár lidí nedostatečňně prokrvenej mozek. Ano ty mince jsou nové ano jsou zahrabané nedávno. Je to oběť aby se zdařil obchod nebo jsi mel štěstí v životě ve hře........ Ta samá mince bejt stará by mela hodnotu vetsi jak tvůj detektor rejpale. Kromě toho by jsi ji musel jet vyhrabat do Číny. Frajer s flekem na zichtě mě začíná fakt srát. 8-)

Pokud nemáš žlutou tramvaj :-D

Ta mince bejt stará, tak stojí asi tak stejně, v Asii se i mnohem starší (tyhle imitujou tak nějaký 19.-20. století) prodávaj za pár korun. Maj toho tuny.

Ty jsi fakt hustej.Dobře furt nechceš uznat že má pravdu ten kdo to vykopal? A ne ty co by místní rejpal. Ale co se divím internetová fora jsou plná podivínů a bláznů. 8-)

Kolik jsi našel těch minci ty? Já třeba zatím dvě a podobnej rejpal psal že to sem nepatří. Tak ti nevím příště až jsem dá někdo něco židovskeho nebo křesťanského ta ho upalime nebo pošlem do tábora na převýchovu? Pane bože za co mě trestáš. 8-)

Jo jo byla to velká prdel a vše můžu potvrdit byl jsem u toho a proto jsem psal u svého předchozího nálezu že to bude zajímavý až coroner ten nález tady prezentuje a návštěvnost příspěvku tomu odpovídá skoro 1000 to je fak masírka a uši už mám přišitý ale jednoho terakot vojáka jsem si nechal čuměl na mě strašně smutně tak jsem mu jí tou lopatkou nenandal a potají ho strčil do kufru auta no auta pandy coronera kupodivu se tam vejde úplně všechno asi tam má další dimenzi nebo co :,-( o:-) :-D :-D :-D

Čus Hujere, nevím si je spočítej, sem jich tak půlku rozdal po cestě domů a zbylo jich cca 30 ks..., mám tady pro tebe taky dvě!

Pro Tactical: sorry jsi kámoš, ale ty původní uši byly fakt lepší, proto jsem na tý poslední fotce označil kde máš hlavu a kde pr...!

Jo ale v dimenzi občas něco zmizí. Posledně jsem tam dal batoh se svačinou a batoh tam zůstal ale svačina ne. Bude to nějaká záhada měl by to prověřit Mudr se Skuliovou. 8-)

:-D :-D :-DParáda.Sem se i zasmál.A z dimenzema se to musí umět.Já si třeba postavil barák co je vevnitř větší než zvenku.Jinak štěstí už nenesou.Už byly obětovány.I když těžko říct jestli Čínští bohové u nás operují. :-D ;-) :-)

Moc hezkej depůtek to musel být hudební koncert jak to muselo pípat .Gratulace . Ano jsou to mince novodobé pro štěstí žádné 19. ale 20-21 století . No a pro Dom opravdu staré mince Čínské tak některé jsou v řádech desítek korun některé stovek korun.To že píšeš že jich tam mají tuny ano novodobě vyražené napodobeniny pro turisty .Vím o čem píši od 70. let je sbírám . Tehdy se ještě nedělaly kopie pro turisty .

http://coins.about.com/od/worldcoins/ig/Chinese-Counterfeiting-Ring/ ------------------------------ Zde se koukněte jak pracují .

....aha tak to jsem nevěděl stím štěstím, že už to nefunguje, tak ty noční poluce byly z něčeho jiného. Ale z čeho teha???

P.S. Krokohot dík za pěknej odkaz, tam na DPH a EET taky asi nevěří?

Coroner - nemáš zač Na burze jsem byl svědkem že ty napodobeniny prodával po 150 kč jeden kus a prý jsou opravdu stříbrné .Já si je jen prohlédl měl tam velký výběr těch mincí prodejce mi říká kupte si a já na to ale mne to nic neříká já bych je provrtal a udělal z nich podložky , prodejce řekl ale lidé je sbírají mají kus historie .

Tak to bude asi z koz té učitelky 8-)

...ta měla dvorce asi větší!

No ta noční poluce. 8-)

jo dobrý koupil jsem si za to 163 novejch prostěradel u Rákosek!

Tak to aby ti to nepřestalo fungovat. Protože s tolika prostěradlama by jsi dceru neprovdal. 8-)

Jojo, takovej depot dokáže rozházet hormony v těle. Supr nález a hlavně ta diskuze. :-D :-D :-D

nález byl fak srandovní, ta diskuze není úplně košer na akademické úrovni, ale byla legrace. Taktical se z toho akorát jen posr...a pobl.. a vzteky spolykal ten svůj umrněnej stříbrňák, když to viděl viz. poslední foto. Ale večer ho přines, tak nevím, raději jsem na něj nesahal.
P.S. to píšu jen proto, že mu ho strašně závidím!

super depot 8-)

...a taky dost cenej, odhaduji tak 36,- Kč

Zdravim je jeste fragment pokladu k mani jednu bych bral;)

no ty uz byli ocistene v zemi?asi krtci nebo mysi.v jednom obchode prodavaly rimske ze 2 a 3 stoleti za 5 euro.trocha investice a jses slavnej :-) :-)

Santusáku, santusáku ani těch 5 eur bych do toho nedal pro falešnou slávu... Pokud chodíš hledat pro slávu, zlato, stříbro drahý kamení, tak píchni detektor k rajčatům a začni zahradničit, znáš to staré přísloví " Nejhloupější sedlák, největší brambory" ? Třeba dostaneš nějakou cenu na výstavě Země živitelka a budeš taky slavnej...

Santusák je jeden s těch co si konpenzuje malé pero drahým detektorem a velkou bouchačkou. 8-) Jinak nechápu proč takhle blabolí. Kdyby občas lidé četly co se píše o pár řádků nahoře tak by třeba uznali že ne pokaždé je ta jejich pravda pravdou. 8-)

Oprav si-průměr 5mm.

Opraveno, Ď...!

Mince novodobé pro štěstí . Ne mince panovníka Kao cung 1736 -1795

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru