Werwolf

Zdravím všechny hledače a i já se přidávám s prvním nálezem cca po pěti hledačkách.Hledání beru jako koníček a relax,protože miluji pobyt v přírodě a samozřejmě mě každé hledání učí a posune dál.
No a při jedné hledačce jsem vyrazil do lesa,protože se straním sluníčka a vylezl na kopec a ozval se mi krásný dlouhý signál.Bylo mi divné co na takové samotě tam může být a začal s kopáním.Když se začal objevovat tvar krabiček,měl jsem radost že jsem našel poklad.Po vykopání a otevření krabičky sekáčkem s kladívkem,které u sebe nosím pro případ kamenité a jílové půdy,jsem krabičku opatrně obsekal.Po otevření jsem na to chvíli nevěřícně koukal a přemýšlel co s tím.Bylo mi jasné,že to co tam je,je hodně nebezpečné.A protože jsem měl v hlavě informaci od jednoho hledače,že když zavolám na policii a ta pošle pyrotechnika,budu tam muset vydržet na místě třeba 5 hodin.Takže jsem po pár telefonátech dostal kontakt na muzeum pyrotechniky ve městě Ralsko a zavolal tam,protože to nebylo daleko.Po opravdu pečlivé domluvě s jedním z nejpovolanějších pyrotechniků v naší republice,jsem nález odvezl tam,kde jsem dostal úplné informace o každé položce v krabičce,ale i informace o tom jak kopat,aby podobný nález neskončil tragicky.Byl jsem zcela nadšený novým poznáním.Pak jako závdavek jsem si prohlídnul expozici muzea s podrobným popisem ( doporučuji každému kdo se o to zajímá ).Nakonec mi bylo řečeno "chlape nemohu vám dát nic na památku jen sirky,protože vše ostatní je bomba" o)
Takže mám krásný zážitek s hledáním a protože nejsem znalec,našel jsem krásný článek na netu o Werwolfech s přesným obsahem každé zakopané "plechovky" ,který sem dávám. http://mapyr.org/wehrvolf/ Já našel ty nejnebezpečnější pod písmenkem "S".Zdravím tím všechny hledače a i když si mnozí myslí,že naše Země je prochozená a že tam už skoro nic není,není to pravda.Pořád je v zemi mnoho věcí.Já jsem se o tom přesvědčil posléze,kdy jsem byl na několika hledačkách s velice milým a zajímavým človíčkem,který hledá mnoho let a hodně mě za těch několik hledání naučil.A když jsem byl s ním na první hledačce,tak po několika hodinách hledání na louce,jsem měl jednu minci a on deset,pochopil jsem tím,že zkušenosti jsou to,co dělá hledače hledačem a ne detektor.A samozřejmě lokalita.Pokud je tu nějaký fanda do 2. Světové,napište mi a já Vám ukážu kde jsem nález našel,protože cítím,že nebude jediný v lokalitě.Přeji všem,ať to pípá a ať Vám hledání přináší radost o)

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ruční granáty (1 názor) Panbred: Ruční granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Werwolf
Werwolf
Werwolf
Werwolf
Werwolf

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:30 cm
Použitý detektor:nox800
22 hlasů
22 hlasů
zobrazeno:
2959x,
komentářů:
10,
nálezce:
Panbred Panbred
vyfotografováno:
29. května 2020,
vloženo:
27. června 2020

Komentáře

Já bych měl asi největší bobky z tý bleskovice
:-O

Pěkný nález a pěkné povídání k tomu , ať se daří.

To je arzenál.Ja tohle snad ani najít nechci :-)

A měl si kliku.. co jsem četl tak hodně takových krabiček je podminováno.a nálož může vybuchnout i při otevření deklu... :-)

To jsou spíš legendy. Ono by to bouchlo i těm co by to šlo vyzvednout ;-)

Tvl tak to je hustý :-O :-O :-)

Co se týče podminování,bylo mi řečeno,že tyhle malé to nemají,ale ty větší,kde byli zbraně tak ano,ale měli otevírací víko,kde se to dávalo a nebo pod ní.Ty bedny byli samozřejmě větší.Jinak děkuji všem za komentáře a že se článek líbil o)

Sakra, to je nález, hnedka bych to všecko vyzkoušel :-D :-D :-D

Velice zajímavé počtení v odkazu přiloženém v popisku. Zajimavy a stale nebezpecny nalez. Diky za to a doufám v to, ze to nikdy nekopnu. S pocitem, ze mnoho z nich bylo zajisteno nejaky vybusnym zarizenim je mi ouzko :-) o:-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru