WW II.

Německá kokarda na brigadýrku s dubovými ratolestmi, hliník.
....a našel jsem konečně to nálezové foto.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Kokardy (7 názorů), Kokardy a čepicové odznaky (5 názorů), Padělky - kopie - fake (1 názor) otrokcechystanu: Kokardy a čepicové odznaky, Willard: Kokardy a čepicové odznaky, : Kokardy, Octawist: Kokardy a čepicové odznaky, Scarmasax: Kokardy, SirMaik: Kokardy, Franz1983: Kokardy, petr-pppp: Kokardy a čepicové odznaky, KNAKER: Kokardy, Najduvse: Kokardy, Keram.mareK: Kokardy a čepicové odznaky, LoneWolf: Kokardy, Kroo: Padělky - kopie - fake

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

WW II.
WW II.
WW II.
WW II.

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Fisher F44
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1458x,
komentářů:
13,
nálezce:
otrokcechystanu otrokcechystanu
vyfotografováno:
18. května 2021,
vloženo:
18. května 2021

Komentáře

To je orygo ?

To je orygo ?kopane

Jo ,Jo otroku šopls sem pár hezkejch fotek a nikde není nálezový foto,a všechno to vypadá až podezřele zachovale. Jestli to máš z půdy tak to klidně do popisku přidej. ;-)

Proč by neviděla hlínu? Pár v podobným stavu už jsem taky vyhrábnul. Např. dubový stráně jsou někdy k artefaktům šetrnější, než kdejakej šuplík :-) Podle většiny ostatních příspěvků je vidět, že má Otrok štěstí na šetrnou půdu..

Hliník a zinek nemaj rádi překyselenej les, dubový porosty tady nemáme, takže nemůžu posoudit jak je dub šetrnej.Pokud bych sem dával něco z půdy , sklepa,šuplíku tak to klidně uvedu , o nic nejde. :-)

Já všechny svoje našel v dubovym lese a docela ujdou. Takhle hezkou ale nemam ani náhodou.. :-(

Sorry za mojí dlouhou nepřítomnost...
Kokardu jsem našel za kamenem v dutině kamenného břehu potoka, který protéká návsí vysídlené vesnice v Krušných horách. Byla vysoko nad jeho hladinou a v relativním suchu. Již při vyjmutí působila jako funglovka. Ale byla potažená takovým mechovým "blemcem", který nešel vůbec vyčistit. Pátral jsem na YouTube mezi radami detektorářů s chemickým vzděláním a zkušenostmi. Doslova.
Tedy jsem jí rozebral na její tři díly. Vložil do sklenice a zasypal i podsypal granulemi louhu. Zalil vroucí vodou a odpočítával přesných 10 vteřin (!!!). Poté ihned zalít studenou vodou, pořádně opláchnout a vysušit. Nakonzervovat silikonovým olejem, aby se nevracela oxidace.
Tedy, silikon pouze na ty části, které se nebudou barvit.
Klasickým matným černým sprejem jsem nastříkal vnitřní věnec (děs, blbě drží a kryje na Al, takže asi 15x), sestavil a lakem na nehty dodělal červený střed.
Podle originálních vzorů z internetu k nerozeznání.
Takhle čistím veškerý hliník, tedy i mince, včetně např. 50 Reich pfennigů. A hlavně pozor na ten čas....jinak louh ten hliník rozpustí. Pokud je artefakt jó hodně zadělaný, může se nechat 15-20 vteřin, nebo po těch 10 vteřinách tu lázeň zopakovat.
Tedy, je to originální kokarda a podle evidentně nepoužitých "praciček" nebyla nikdy nepoužitá.

...nebyla nikdy použitá. 😉

A je fakt, že ta nálezová fota většinou nejsou.
Je to tím, že moc nejsem na vysedávání u monitoru... mám od slunce poškozenou sítnici a strašně špatně se mi čte a píše a hrozně mě vytáčí, když kvůli tomu udělám hrubky a pravopisné chyby (😁), byť do dálky vidím dobře.
Ale teď jsem se na noční v práci nudil, měl jsem pár fotek už zpracovaných v mobilu a tak jsem to sem šoupnul, no..... ale dám dost na osobní čest, i když to asi už moc moderní není a tak mi můžete bezpečně věřit, že vše je poctivě vyčmuchané detektorem a vykopané.
Tedy, kdo chce, nikoho nenutím, když už tady prý máme tu demokracii, že. 😁 😉

Tak to je jiná, pokud neležela v hlíně tak dlouho a dals jsi tu práci na renovaci, to vše vysvětluje.Každopádně dobrá práce. :-) ;-)

Fox71... dik za uznání. Právě, že když byla v tak pěkném stavu, že nebyla nijak poškozená ba dokonce nebyla použitá, mi bylo líto jí nedat ještě jednu šanci a nevrátit jí její původní lesk. Takže, nepůvodní jsou pouze jenom ty barvy. Ale o to líp se na ní kouká.

Můžu se zeptat co znamená to číslo zezadu? Díky dneska padla kamarádovi a studujem😁

Mirosszero2, sorry, že reaguji tak pozdě, ale dlouho jsem tu nebyl.
Lituji, ale tohle opravdu nevím, ještě jsem to nikde nezjišťoval. Nicméně tak moc zapálený válkař nejsem, žel. 😉

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru