Zákolník

Obrázky nejen pro Wladyslava. Kamarád tohle vydloubl vedle mně a hodil to po mně. Ponejprv jsem si myslel že je to motyka ale po zaslání obrázku ještě z lesa Danovi -Hogofogo mi určil mou vytouženou motyku jako zákolník. Radost z motyky lehce polevila ale takovej zákolník je taky pěknej. No řekněte není von pěknej. Za obrázky omluva vyrval jsem ho z elektrolytického procesu na vyfocení a už se máchá a bublá dál.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Zákolníky (1 názor) Wladyslav: Zákolníky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Zákolník
Zákolník
Zákolník
Zákolník
Zákolník
Zákolník
Zákolník

Okolnosti nálezu

Lokalita:Plzeňský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:30 cm
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
1337x,
komentářů:
15,
nálezce:
waffen waffen
vyfotografováno:
23. června 2019,
vloženo:
23. června 2019

Komentáře

A ten telefon taky fotí na p..u. Až očistím tak obrázky vyměním.

no to je ono ten "záblatník" :-Dten je pěkný :-O

Pepi hezkej a málo nacházející .Ten má patku k nastupování .podobné jsem zhlédl na starých hasičských stříkačkách .Gratulace a palec .

http://archeologiatechnica.cz/sites/default/files/2018-10/at_03_14.pdf
str.119

Nojo ale já to fakt měl za motyku. Ouplnej blb. Jak mi to Dan napsal tak mi secvaklo. Vidím je před sebou. Tenhle je starší než hasičský koñky v Čechách ale jsem rád že je.

ono to bylo jak na nastupování tak opravdu to fungovalo jako blatník :-D
popis je na str.112

Už jsem to přečetl. Zajímavě a stručně napsáno. Měli to naši prapra dobře vymyšlený.

To je pěknej kus železa tohle se hned tak nevidí ;-) ;-)

;-)zajímavej kousek. :-)

TomJerry43 to je přesně ono. Uź jsem bádal a zachovalých kousků je méně než šafránu. Už vím že to je raritní nález. Prostý zákolník a jak dokáže potěšit. I ta datace by odpovídala. Nálezové okolností i místo samé odpovídají středověku. Až se potkám s klukama z AUAV tak jim to ukážu i s popisem místa. Dneska jsem přehrabal železo na čištění a našel poměrně dost nekobrovitých zákoníků. Vysypu to na hromadu a vyfotím do klubu. A za to může Wladyslav. :-D

A jak koukám tak už je to v novověku. Má cenu sem vůbec něco dávat, nebo plýtvat energii a dávat sem odkazy na literaturu?

Dataci jsme nijak neřešili, já seděl v lese na pařezu a datový signál byl sotva edge. Datace je v podstatě dána okolnostmi. Ale ozvu se mu, mám ještě jeden kousek na posouzení. Já se o železo zajímám, ale popravdě součásti kování vozu jsou pro mně dost častý nález. I když tohle je trochu jiný kousek a přinutil mně přehodnotit můj vztah k tomuto typu želez.

Tak ten z tvého odkazů je moc pěkný. Kovář koval kobru a na konci měl ještě dost materiálu tak vybouchap blatník. :-D nějak to vyfotím a dám do klubu. Nebudu to sypat po jednom do katalogu. Z toho už jsem vyrostl. Moc práce bez dalšího efektu. I tobě ať se daří.

Zařazení je moje práce osobně bych to do toho novověku viděl spíše než do středověku. Tak já ten hlas stáhnu a počkáme kam to spadne

Nech to být buď se to přesune hlaswma nebo bude pohromadě s kolegou od tomjerry.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru