Záslužný kříž

Zdravím všechny přítomné. Jak jsem se dostala na tyto stránky?
Přítel chodí hledat již hodně let, a tak jsem dostala vloni na jaře také svůj detektor. Od té doby sice není v kufru auta místo na nic jiného, než na detektory, motyky a rýče, ale chodíme do lesa spolu. První naše výprava byla právě do středních Čech. Jeli jsme tam tenkrát ke známým a samozřejmě klacky sebou. Už cestou jsem si nemohla nevšimnout, jak přítel monitoruje okolí silnice, a když jsme jeli skrz les, najednou zastavil. Byla tam křižovatka a už otvíral kufr. Na moji otázku, co se děje, jen odpověděl, že se jde protáhnout a už byl na kraji lesa. Za pár minut jsem se dozvěděla, že je tam plno vystřílených patron a ať si to tam projdu, že by tam mohlo něco pěkného padnout. Vzala jsem si tedy detektor, motyku a hurá na plac. Ještě jsem dostala školení, že ten příkop mezi stromy je stanoviště kulometu, ze kterého hlídali vojáci silnici a byl pryč. Začala jsem mávat a signál. Patrona. Další signál, patrona. Při asi třicáté patroně mě už opouštěly síly i nadšení, ale najednou signál a v hromadě vykopané hlíny jsem uviděla kříž. Volám na přítele, jestli něco našel a ať přijde, že něco mám. Když viděl, co mám v ruce, zajásal a dostala jsem pusu, ale samozřejmě i přednášku, co jsem to vlastně našla. No a od té doby chodíme ve dvou a baví mě to. Hanina

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Záslužný kříž II. třídy (23 názorů), Železný kříž II. třídy (1 názor), Záslužný kříž I. třídy (1 názor)
Hanina: Záslužný kříž I. třídy, petroff: Záslužný kříž II. třídy, Kapsa: Záslužný kříž II. třídy, Singer: Záslužný kříž II. třídy, Zlatokop777: Záslužný kříž II. třídy, zizka: Železný kříž II. třídy, Edri: Záslužný kříž II. třídy, GATTO: Záslužný kříž II. třídy, T4NKIST4: Záslužný kříž II. třídy, Spendlik: Záslužný kříž II. třídy, eurohotdog: Záslužný kříž II. třídy, Franz1983: Záslužný kříž II. třídy, Master2: Záslužný kříž II. třídy, nastezce: Záslužný kříž II. třídy, pitpaja: Záslužný kříž II. třídy, SirMaik: Záslužný kříž II. třídy, bonsai: Záslužný kříž II. třídy, kovboj78: Záslužný kříž II. třídy, wiky: Záslužný kříž II. třídy, Hehous: Záslužný kříž II. třídy, Octawist: Záslužný kříž II. třídy, Cartman: Záslužný kříž II. třídy, Grus: Záslužný kříž II. třídy, : Záslužný kříž II. třídy, Wladyslav: Záslužný kříž II. třídy, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Záslužný kříž
Záslužný kříž

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:ACE250
12 hlasů
12 hlasů
zobrazeno:
2650x,
komentářů:
7,
nálezce:
Hanina Hanina
vyfotografováno:
26. dubna 2020,
vloženo:
11. ledna 2021

Komentáře

PEKNY ZASLUZAK.GRATULUJI :-)

Děkuji. Štěstí začátečníka.

Škoda, že je ulomený, ale i tak super. No já byl jednou s kolegou na hledačce a 1. kop jsem měl stříbrňák a on ke konci hledačky kopl tenhle křížek pod stromem, oba jsme na to čuměli jak puci, také ho chci, gratulka, ať se daří dál! :-O :-D ;-) :-P :-)

Gratulace 👍👏👍

gratuluji,je to odmena za vydrz,pekny kriz take bych si ho pral :-)

Je to fakt o tom chodit a chodit. A trochu mít i kliku :-D

Moc hezký nález! Mám radost, že máte s přítelem stejného koníčka.
Já někdy vyrazím se synkem - když se mi ho podaří vystrnadit od notebooku :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru