Že by zlato...??

Rozměry cca 12 x 5 x 2 mm, váha 2,05 gramu. Celkem těžké, krásně žluté, poměrně měkké - neuměl by prosím, prosím, prosím někdo vypočítat, jestli by to mohlo být aurum...???

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy (2 názory), Přírodniny a fosílie (1 názor) Andrejka: Přírodniny a fosílie, PapaBruto36: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy, tom: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Že by zlato...??
Že by zlato...??
Že by zlato...??
Že by zlato...??
Že by zlato...??
32 hlasů
32 hlasů
zobrazeno:
4748x,
komentářů:
15,
nálezce:
krt krt
vyfotografováno:
31. července 2020,
vloženo:
31. července 2020

Komentáře

Vzhledem k tomu, že kostka zlata 100mmx100mmx100mm má 19600gramů (cca), tak tvůj slitek o rozměrech 12x5x2 mm váhově odpovídá - při plném pravidelném tvaru tvaru by měl 2,352 gramu. Takže za mne zlato. :-D :-D :-D

Krása pohledět, i ta cena zlata :) jde krásně nahoru:) 8-)

Od pohledu to zlato jasně je. Moc pěkný :) Je to polotovar z válcování na plech.

Steelfalco, dík za potvrzení. Takže zase ve vatě, jupí... A pak že je tohle prodělečný koníček - ještě jich najdu cca deset takových a mám zaplacený detektor :-)

Pěkný nález :-O
Žlutá je pěkná barva ;-)

Opticky i hustotou to na zlato sedi,takze gratulace .Je to z pole nebo z lesa?

steelfalco ale vychází z cca měrné hmotnosti ryzího zlata a to je mejlka! Zlato o takové ryzosti je snad jen v bankách v "cihlách"/ingotech, pro praktické použití vzhledem k nevyhovujícím vlastnostem je takové zlato nevhodné! Např. zlato ryzosti 585/1000 = cca 14 karátů má jinou měrnou hmotnost a jinou hmotnost by tak měl i tvůj kvádřík. Nechej si to jednoduše přezkoušet v nejbližším zlatnictví. ...

Měrná hmotnost zlata ryzosti 585/1000 je 15,18 gramů na centimetr krychlový. Tak a teď obsah toho kvádříku. ...

Ahoj krte, nedávno jsem na poli našel tvarově totožnou cihličku, moje má 2.25 g. Potvrzeno kyselinou jako zlato. Takže gratuluju. :)

Všem dík za ohlasy, pravdu bude mít Steelfalco, ono je to velmi pravděpodobně hodně čisté Au. A i když pominu nálezové okolnosti, tak nevím, jaký žlutý kov by měl takovou hmotnost...?

To cobasico. Tohle bude 22 karátové zlato. Roztepe se v kožené knize na tenoučký plátek a pozlacuje se tím nábytek, štuky, rámy atp. ;-)

Luxus! Gold, gratulace! ;-)

To je pecka!.. teda zlato :-D :-D :-D

Podle obsahu kvádru spočítat gramáž,- pěkné zlato ,odkud bylo?

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru