Železo co potěší

PPS41 a mosin nagant m44 čekaly na objevení v jedné díře. Původně byly kompletní, ale dřevo se rozpadlo a z pažeb zbyly jen botky a ze řemenů kožené objímky. Čištěno elektrolýzou.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Zbraně (4 názory), Samopaly (1 názor), Pušky (1 názor), Pistole (1 názor) HG44: Zbraně, Hopity: Zbraně, Panoramix: Samopaly, AdolfY: Pistole, AkiMen: Pušky, Jindra_: Zbraně, RadekRy: Zbraně

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Železo co potěší
Železo co potěší
Železo co potěší
Železo co potěší

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
26 hlasů
26 hlasů
zobrazeno:
3655x,
komentářů:
19,
nálezce:
HG44 HG44
vyfotografováno:
30. listopadu 1999,
vloženo:
23. února 2021

Komentáře

Tak to každopádně muselo potěšit👍

Paráda :-)

Pěkné

ještě že je teď ta amnestie na zbraně...odneseš jim to a možná dostaneš na to papír že je to nefunkční ;-)

Už se stalo 🙂

Pěkný železa, grt ;-)

;-)pěkní kousci :-)

HG44- a jak si dopadl? Dostal jsi papir ze je to nefunkční, nebo te obvinili z nedovoleneho ozbrojovani? Jinak krasny nalez grt 👍

SirMaik - :-D :-D

Vendo, je zbranová amnestie, půl roku, tuším nějak do konce července, když potáhneš v baťohu 20 neregistrovanejch Lugerů s tím, že je jdeš odevzdat, nikdo Ti neřekne ani popel.

Pánové,co takhle si přečíst novelu zákona o zbraních a střelivu než začnete blábolit o amnestii.Platí sotva měsíc.Neaktivní torza zbraní spadají nově do kategorie D a má to svůj důvod.Stačí se podívat třeba na stránky LEXu.

Je to presne jak pise Pyrda. Tady je vycuc z Lexu.
Do kategorie D zákon nově řadí také neaktivní torza zbraní, které byly poškozeny živly či zubem času. Tato změna má zabránit situacím, kdy by držitel mohl být stíhán pro nedovolené ozbrojování kvůli hroudě rzi ve tvaru pistole či kulometu, kterou našel někde na poli nebo za trámem na půdě. Nově tedy platí, že pokud jsou všechny hlavní části takové zbraně poškozeny do takové míry, že jsou neopravitelné, považuje se taková zbraň za kategorii D bez ohledu na původní kategorii.

No ale podle mě tu míru poškození někdo musí odborně posoudit.

Ale teprve, až by se ta zbraň někomu nezdála. Presumpce neviny by měla platit i u zbraní, ne?

Myslím, že na kusu železa, kde není průchozí hlaveň, nejsou pohyblivé žádné součásti a nedá se nic přečíst není moc co k posuzování.

Já se v tom moc nevyznám a naštěstí jsem ani zatím nepotřeboval ;-) Ale po lopatě jestli to chápu : když vykopu nebo najdu torzo palné zbraně která bude zrezavěla tak že by ji nešlo použít mohu jí očistit a zakonzervovat. Potom si ji mohu nechat nebo i tak ji musím odevzdat ( já to pochopil že si ji mohu nechat)? Jako bylo by logické že nepoužitelné zbraně z války nebo jejích zbytky) a tak jsou už policii na nic a zbytečně je zdržuji papírováním. Ale logiku v některých zákonech bohužel nemužeme hledat , zvlášť v zákonech X let starých ;-)

Gratulace!!
:-O

Přesně, jak píše Pyrda - je to kategorie D a žádné povolení není třeba. Posoudit si to může svéprávný člověk sám, jestli je to zbraň funkční, či ne. Pokud je to zbraň z války a starší, tak již není co řešit. Pokud by to byla nějaká novější střelná zbraň, bylo by dobré ji ohlásit, aby se zjistilo, jestli s ní nebyl spáchaný tč. U zbraní z války nikdo nebude zjišťovat kolik s ní daný voják zabil lidí, ani by to nešlo. Pokud je střelná zbraň v takovémto stavu, spadá do kategorie D. Stačí, aby měla díru do hlavně z jiného místa, než je obvyklé :-D nebo je neprůchozí hlaveň, zbraň je rezavá a nemá pohyblivé části, tak je to od letošního roku kategorie D. Takže vy, co máte doma sbírku mpček, Waltherů a Lugerů už se nemusíte bát z obvinění o nedovoleném ozbrojování. ;-)

o.k. tak jsem to pochopil správně , zatím nic takového nemam ale je to potěšující zprava třeba do budoucna ;-) Konečně jednou někde zvítězil rozum nad blbostí :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru