Známka

Někam jsem zašantročil fotku zadní strany, ale věřte, že je zcela totožná. Vše by nasvědčovalo, že se jedná o pivní známku, jen objem by odkazoval spíš ke kořalce. Díky za určení!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Pivní známky (6 názorů), Účelové známky (1 názor)
Karinn: Účelové známky, Argill: Pivní známky, PeeJay: Pivní známky, Zlatokop777: Pivní známky, Spendlik: Pivní známky, Franz1983: Pivní známky, GATTO: Pivní známky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Známka
Známka
Známka

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Použitý detektor:V340
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
2076x,
komentářů:
7,
nálezce:
Argill Argill
vyfotografováno:
11. ledna 2021,
vloženo:
14. ledna 2021

Komentáře

Tady je stejná, ale moc světla nepřináší
https://www.numismatika-ostrava.cz/cz/detail/2-mince/12-evropa/13-ceskoslovensko/333-nouzove-mince-a-ucelove-znamky/815-ucelova-znamka-1-4-liter-med-.html

p. mistr, on by to stejně nikdo nepoznal, že je to jen jedna strana
- pívo se čepovalo i 2,5dl
- anonymní pivní známka

Gratulace super kop :-)

Mám pár měďáků, které mají podobnou strukturu jako tahle známka - myslím ty šikmé "pruhy" jako na první fotce. Někdy i hrubší vzor podobný pytlovině. Myslíte že by to mohl být otisk vláken nějakého materiálu, tkaniny v které byla mince při ztrátě zabalena? Jaký je váš názor?

Wlku myslím, že ty pruhy vznikají při válcování ;-)

přátelé badatelé, mám theorii -
- kvalita válcování na to má zřejmě vliv - z nekvalitně vyválcovaného plátu se vysekaly střižky, raznicemi se vylisoval avers a revers - mince, nebo známka byla krásně čistá - hladká bez těch rýh
- nějak takto

https://www.numismatika-ostrava.cz/_new/thumb2/cache/1000_600_MLIF-353.jpg?c

- takže ražbou to není - a tu bysom povedal, že k těm čárám došlo až v zemi a to vlivem oxidace a degradaci povrchu a tím nedobrým válcováním plechu se toto objevilo, bo plech nebyl vyválcován hutně a nemá všude stejnou hustotu

Díky moc za názory milí kolegové. Já si také nemyslím, že by to bylo ražbou, jen mě napadlo, jestli na povrch oxidace mince, třeba v lese, nemá vliv vlákno materiálu, v kterém byla uložena při ztrátě - nějaký váček, kapesník, zapomenuté sako nebo já nevím co ještě. Prostě to nevidím poprvé a je to vždy jednostranná záležitost. Druhá strana bývá většinou více sežraná, zřejmě jak mince ležela v půdě a nehýbalo se s ní.
Zkusím dohledat tu minci s mřížkovou strukturou na povrchu a hodit ji k diskuzi do klubu. Ať už se dobereme pravdy či nikoli, každý názor je poučný :)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru