Zuby

Před časem jsem našel na jednom místě ID policajta VIII8 435 SHD. Včera jsem se na toto místo vrátil a kousek od nálezu IDčka jsem našel spolu s německýma fenikama tyto zuby. Hned mě napadlo komu ten němec vymlátil ústa. Je mi z toho trochu divně, škoda že místo zubů tam neležel třeba nějaký zlaťák :(

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: zubní protézy, můstky, zuby (9 názorů)
Franz1983: zubní protézy, můstky, zuby, eurohotdog: zubní protézy, můstky, zuby, Wladyslav: zubní protézy, můstky, zuby, GATTO: zubní protézy, můstky, zuby, Najduvse: zubní protézy, můstky, zuby, Hehous: zubní protézy, můstky, zuby, Kapsa: zubní protézy, můstky, zuby, kovboj78: zubní protézy, můstky, zuby, Makoves: zubní protézy, můstky, zuby, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Zuby
Zuby
Zuby
Zuby

Okolnosti nálezu

Lokalita:Liberecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:XP Deus
12 hlasů
12 hlasů
zobrazeno:
2041x,
komentářů:
24,
nálezce:
Alex_112 Alex_112
vyfotografováno:
23. září 2020,
vloženo:
24. září 2020

Komentáře

Třeba je někdo vymlátil tomu náckovi 😱

Kdyby náckovi, tak by si je nejspíše vzal. Spíš mě připadá že po něm šla Rudá armáda a on se všeho zbavoval.

nemusí být vymlácený.Kdysi jsem našel taky kompletní zlaté tuby v rusolágru společně se snubáčkama.Dřív si lidi tyhle echt zlatý věci dávali do hrníčku /šperkovnice atd/společně s jinými drahými kovy.Pak při rabování si to vojáci vzali všechno.Rabovali všichni nejen Ivani 8-)

Bude to první nález, kterého se zbavím.

zbavovat se komodit v dnešní době....jenom kvůli nějaké doměnce?Zlato bude vždycky zlato oproti bezcenným pěnězům.

;-)oni ti Ivani spíš očesávali ty němce,už jen proto že procházali tisíc km dávno vyrabovanou krajinou.A jak píše Wladyslav,zlato je zlato a ber to tak,že od vytěžení tohoto kousku mohlo uplynout klidně dva tisíce let,během kterých bylo mincí,prstenem,řetízkem a zase mincí a včíl je holt zubama ;-)

Teď je dobrá doba zlato prodat. Výkupní ceny jsou vyšroubovaný díky pseudokauzám na maximum. V tomhle kousku zase taková investice do budoucna není. Odhaduji to tak něco mezi 2-3g a to bych si za to radši koupil třeba dohledávačku. ;-)

zlato půjde ještě hodně nahoru vzhledem k tomu jakým směrem se ubírá ekonomika /ne jen u nás/.NE nebude lépe....A vyměnit komoditu za spotřební zboží?Který v momentě nákupu už ztrácí hodnotu min 20-30%?Což se u zlata a dne už i u stříbra nemůže stát.Naopak.Za dva.tři roky ti dohledávačka klekne a koupíš znova další.Zlato apod ti jen tiše leží v trezůrku a zůročuje se samo.Kde jsou doby kdy před krizí byl gram zlata za 480 a známá zlatnice tvrdila že už to neporoste a kde je dnes a kde bude po další nevyhnutelné ekonomické krizi ;-)

Není důvod se zubů zbavovat, vždycky říkám že skoro každej kus zlata, kterej si sami nevytěžíte, má za svou dlouhou kariéru, často velmi krvavou.

Od doby co se nedávno začal otřásat j.p. morgan a deutsche bank, střádám goldnu jako vzteklej :-D

O zlato jako investici se dlouhodobě zajímám, takže vím, jak reaguje trh na události ve světě. Máš pravdu, že lépe nebude a zlato v tomto ohledu znamená "jistotu", alespoň tomu tak bylo tisíce let. Ale aby se dalo mluvit o výnosech, je investice do zlata dlouhodobá záležitost a záleží na kvantitě, pár gramů žádnou roli nehraje. Např.: 1.11.2014 se 10g investiční slitek Argor Heraeus prodával za 8864,-. Dnes je tentýž slitek v prodeji za 15426,-. Skvělá křivka pro všechny, kdo investují. Kdyby jsi v listopadu 2014 nakoupil vagón zlata a dnes prodal, jsi absolutně za vodou. Ale kdo má jen trochu zlatého prachu a investovat nehodlá, ten se tím trápit nemusí. Ale nebudu chytračit, je to složité a investice jsou bouřlivé vody plné predátorů...

Je to ruská zubařina......plech jak kráva :-) :-D

Nerafly tě ty zubiska? :-D

Nerafly, ted jsem je nechal vyčistit v laborce. Řekli my, že zlato má asi 20 karátů a 8,66 gramů, a že budou asi hodně starý jelikož to zlato je velmi kvalitní což se dnes již nedělá.

Je to kus historie. Já bych si to nechal a netavil bych to.

tak tak gram ke gramu a za XX let hledání to už bude pěkná hromádka třeba pro děti... ;-)

Jestli byly v korunkách zbytky zubů, tak byl můstek násilně vylomen. Ale spíš to vypadá, že jednu korunku prokousal, zub odehnil a velkou pákou namahaný druhý pilíř to nevydržel.
Ale jinak to musel být velký fešák, na slunci házel prasátka široko daleko " to je echt Gold"
:-D

Zubařské zlato bylo myslím 8 karátů. Tohle kvalitní bude od žida.

Maoboo: Bohužel si to taky myslím.

Třeba si tím zaplatil život. Kdybys jich našel krabici, to by bylo o něčem jiném.

A teď sem si všimnul, kraj nálezu, bylo tu několik odloučených táborů, může to mít souvislost. Ve vatislavicich dokonce, ještě v roce 2010 stály budovy takového lágru.

:-O Skoro 9 gramů? Tak to jsem se hodně spletl... To už je slušnej kousek, gratulace ;-)

Wladyslav má stoprocentní pravdu
já před časem četl článek,
že Evropa od 90 let připravila
formu zlatého standartu a mělo by to začít příští rok
Zlato se natisknout nedá tak jako papírové bankovky
Věřím tonu vysvětlovalo by to všechno co se tet ve světě děje

to Alex_112
Když bys byl klofáky opravdu natolik pohoršen, klidně vyměním za nějakou zlatou mincičku.
kotelnikpetr@gmail.com

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru