2WW

Z jedné mé oblíbené lokality na Vltavě ze 45 roku, kde probíhali ústupové boje. Po dopadu minometky poblíž jednoho z okopů nalezeno pár kropenáčů a spoustu nevystrelené i vystřelené munice různého druhu. Pomohl by mi někdo určit tu kratší puškovou munici na druhé fotografii? Značení je bohužel nečitelné. Děkuji.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Munition (1 Meinung), ZWEITER WELTKRIEG (1 Meinung) Singer: Munition, vojta821: ZWEITER WELTKRIEG

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

2WW
2WW

Fundumstände

Lokalität:Jihočeský kraj
4 Stimmen
4 Stimmen
angezeigt:
1531x,
Kommentare:
5,
Finder:
walsik walsik
Fotografiert:
der 31. Juli 2021,
Eingefügt:
der 31. Juli 2021

Kommentare

Kámo tímhle se tady fakt nechlub, radši na to zavolej pyrouše!! Jo aty náboje vapadají na Sturmgewehr ráže 7,62x33

NN detik. . Ještě tu budu 2 dny.. zavolám před odjezdem pokud naplním aspoň 3 kýble 😃
Lovecpokladu2 děkuju za určení.

Sturmgewehr ráže 7,62x33 tak to ani náhodou :-D :-D :-D
7,92x33 krátký
Náboj byl vyvíjen v Německu společností Polte v 1939 -40 pro použití v nově koncipované německé útočné pušky MKb42. Konstrukce tohoto náboje byla inspirována rážemi 7 a 7,5mm. První nasazení tohoto náboje bylo v boji proti ruské armádě v Cholmu na konci roku 1942.

Po několika změnách a úpravách se konstrukce náboje 7,92x33 ustálila pro pušku Sturmgewehr (Stg-44).

Náboje byly označeny PP43 a byli laborovány pistolovým prachem a špičatou střelou o hmotnosti 6,95g s počáteční rychlostí 650 m/s. ;-) ;-)

Remington44 naprosto správně! Děkuju ;-)

Standardní puškový náboj byl pro ruční automatickou zbraň příliš výkonný. Při střelbě dávkami a bez opory (jakou mívá kulomet), se taková zbraň dala velmi těžké ovládat a tím se stírala výhoda, kterou má puška proti samopalu, tj. přesnější střelbu na větší vzdálenost. Zkrácený náboj umožnil současně přesnější střelbu i vysokou kadenci.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben