Artefakt

Sklep

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Heizung (1 Meinung), Neues Zeitalter (1 Meinung) Tomsn: Neues Zeitalter, Suchtos: Heizung

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Artefakt
Artefakt
Artefakt

Fundumstände

Lokalität:Ústecký kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:30 cm
Abgegeben an: Ústav archeologické památkové péče severozápadních Čech
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
1649x,
Kommentare:
10,
Finder:
Suchtos Suchtos
Fotografiert:
der 14. Februar 2020,
Eingefügt:
der 14. Februar 2020

Kommentare

Pěkný kachle, na jednom vidím písmena X a S ( na 3.hod.) ?
😃🐕🦆🐎😀

Kachle jsou moje srdcovka.

No spíš určit období nebo co na nich je :-). Něco jsem našel v literatuře, že by to mělo být 15. stoleti a bylo tam i stejný vyobrazení postav. Je tam nápis X•VS :-). Je to jako puzzle, tak se možná podaří nějakou zkompletovat :-)

Tohle odpovídá tomu století jak píšeš. Máš tak krásnej průřez komorovým kachlem a měla by tam být i část římsového. Zkus to poskládat a něco to ukáže.

Ten horní prostřední na druhé fotce mi připomíná křídlo grifa. Byl by s hlavou doleva. Ale takhle je to hodně nečitelné. Střep je parádní , slabej a v hlíně je přidaný jemný písek se slídou.

Něco by se dalo ještě poskládat, tak až se k tomu dostanu, tak bude puzzle :-). To by mohlo být křídlo grifa. Je tam i část Judas Makabejský, co jsem koukal v knížce

Ten griff je zajimavej. Musel bych se podivat na kterym hrade nasli celej kachel. Vim ze to byl hrad kralovskej. Delal jsem kopie toho kachle takze linie znam dokonale. Tenhle ma to kridlo hodne podobny.

To musí bejt zajímavý dělat kopie kachlu. To by jsi v těch střepech našel asi víc různých motivů, co jsi už viděl

Je to možný. Napíšu ti do zprávy mejlovku a když to nafotíš tak mrknu do literatury. Dělám si kopie pro radost. Vyřezat formu přesně podle originálu a pak hlína. Snažím se najít hliniště u Milevska ale zatím marně. Tam se vyráběly kachle a dlaždice na hrady. Hlína odtamtud je parádní ale stále nenacházím. Zatím si jezdím do zrušené cihelny na Lety. Snad se jednou zadaří najít tu originální a nebudu si ji muset míchat. Letos musím zgenerálkovat pec. Praskla mi jedna topná spirála.

Dobrá díky moc. Koukam, že to bude pro tebe opravdu srdcovka :-). Jinak jak píšeš o té hlíně.. Možná tu máme co to přesně hledáš. Plastická hnědá hlína asi i mastná a hodně slídy, že se to třpití přesně jako na těch kachlích

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben