Rokokové nábytkové kování

Normálně sem nábytkové kování nedávám, ale tohle mi přišlo pěkné, tak jsem udělal výjimku. Baroko, rokoko, romantismus, nejsem si jistý. Třeba někdo poradí. Dnešní pole, chvíli po východu slunce. Velikost 75 x 50 mm. Asi ze zásuvky psacího stolu, nebo komody.

Tak jsem nastudoval nějakou literaturu o historickém nábytku. Bude to rokoko, tedy Ludvík XV. Pro porovnání přidávám kování rokokové měšťanské komody, vyrobené mezi lety 1750 až 1780. Styl a provedení je velmi podobný a za pozornost stojí stejné asymetrické provedení otvoru pro klíčovou dírku. Studoval jsem i kování nábytku tzv. druhého rokoka, tedy období druhé poloviny 19. století. Tady bylo kování sice také ještě odlévané, ale většinou z mosazi, nebo ocelové a pozinkované a bylo výrazně subtilnější a rovněž tvary vůbec nesedí (tvarově je druhé rokoko kombinace rokoka s klasicismem).

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Möbelbeschläge (1 Meinung) Harryll: Möbelbeschläge

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Rokokové nábytkové kování
Rokokové nábytkové kování
Rokokové nábytkové kování
Rokokové nábytkové kování
Rokokové nábytkové kování

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:20 cm
4 Stimmen
4 Stimmen
angezeigt:
1308x,
Kommentare:
4,
Finder:
Harryll Harryll
Fotografiert:
der 1. September 2019,
Eingefügt:
der 1. September 2019

Kommentare

Neporadím, ale pěkný👍 :-)

;-)spíš to rokoko.Ale klidně může být dělaný ve dvacátejch letech. ;-)

Mě to taky přijde jako rokoko, ale jasně může to být i pozdější napodobenina, ale tohle mi přijde jako hodně poctivě udělaný. Je to odlitek, nejspíš bronzovej, má krásnou tmavě zelenou patinu. Ty pozdější napodobeniny na konci devatenáctýho a ve dvacátém století už lisovali a dělali to většinou z mosazi.

todle jsem taky nasel :-) je to krasný kus :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben