Bodák

Mám dotaz. Nevíte někdo z jakého období je tento bodák, popř. která armáda měla ve výzbroji?

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: LEBEL Bajonett (2 Meinungen) T4NKIST4: LEBEL Bajonett, dirt: LEBEL Bajonett

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Bodák
Bodák
3 Stimmen
3 Stimmen
angezeigt:
1159x,
Kommentare:
7,
Finder:
Miskin71 Miskin71
Fotografiert:
der 7. November 2020,
Eingefügt:
der 7. November 2020

Kommentare

Francouzský bodák vzor 1886 na pušku Lebel

Přesně jak píše T4nkist4, pěkný bodlo. Během druhé světové války je požívali pušky Lebel a Berthier i Němci pro výcvik a Volksturm. Také italské a rakouské věci a zbraně používali. Mám s tím zkušenost.

Francouzský bodák vzor 1886 na pušku Lebel,používali ve druhé světové válce???? Aha,trochu mne to mátne. Myslel jsem, že by to odpovídalo první světové, poněvadž co mi to ukázal kolega,tak tvrdil, že to dostal od svého dědy, který se narodil 1904 a našel to jako dítě na bývalém bojišti.... Bohužel nevím vůbec kde.

Přesto diky

Miskin71 : On si totiž Lebel Mle 1886 po úpravě přidáno M93 ,odsloužil v obě světové války. Dobrá přesnost + kapacita trubkového zásobníku (8+1v podavači+1 v komoře). Osobně bych tam asi víc jak 6 necpal.

Jde o to, že ve skladech po WWI jich měli Francouzi hodně a při mobilizaci 1940 je znovu fasovali. Němci Francii dobyli a získali veškerý vojenský materiál Francouzů. Když přišla válečná nouze, brali vše co našli. Proto je třeba okolo Chebu v lesích plno nábojů Lebel, Mannlicher, Carcano, Mosin, ...

Ok.Díky moc.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben