Bronzový depot + příběh

Bylo běžné nedělní odpoledne, sebral jsem detík a vyrazil na pole za vesnici, postupně jsem se začal vzdalovat až směrem k blízkému lesíku, neměl jsem v úmyslu do něj vstoupit, neb jsem tam v minulosti nenašel ani schnilý měďák, ale nakonec, když jsem ten lesík obešel, jsem do něj vstoupil. Bylo to spíše takové hledání ze zoufalosti, nečekal jsem že bych tam mohl cokoliv najít, v té opuštěné části lesíka, kousek od vysílače mobilního signálu, kde se spíše daly najít zátky od piva, či alobaly od svačiny, jsem jako automat máchnul detíkem a zazněl poločistý signál. ID číslo mezi -9 až 36. Nejdřív se mi to nechtělo kopat, ale nakonec jsem podlehl mírné zvědavosti. Asi ve 20 cm jsem narazil na něco zeleného, zakřiveného, hned mě napadl srp a hned pod ním další, pak se začli objevovat nějaké úlomky a ještě další pro mě neznámé předměty. Jako poslední se mi objevila ona motyka, tak jsem tomu původně říkal...
Teď se musím sebekriticky k něčemu přiznat, v tom okamžiku jsem podlehl pokušení a ony předměty opatrně vyzvedl a odnesl si je domů. Trvalo pár dní a teprve potom jsem napsal muzeu, spojil se s tamním odborníkem a vzájemně jsme se domluvili na dalším postupu. Vím že jsem udělal chybu, ale chybami se člověk učí. Kdož si bez viny, hoď první kamenem.
Kdo by řekl, že kilometr od domova(vzdušnou čarou), bych mohl najít něco podobného, z minulosti tomu nic nenasvědčovalo.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Depots (1 Meinung) Hardman: Depots

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Bronzový depot + příběh
Bronzový depot + příběh
Bronzový depot + příběh
Bronzový depot + příběh
Bronzový depot + příběh
Bronzový depot + příběh
Bronzový depot + příběh
Bronzový depot + příběh

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:X-terra 505
Abgegeben an: Hornické muzeum Příbram
49 Stimmen
49 Stimmen
angezeigt:
3280x,
Kommentare:
23,
Finder:
Hardman Hardman
Fotografiert:
der 9. August 2019,
Eingefügt:
der 10. August 2019

Kommentare

Supeer.
Dobře jsi pořídil. ;-)
Až budu v Příbrami,vzpomenu si a Zajdu se podívat do muzea a pokud to tam nebude, udělám jim tam ostudu. :-D :-D
Palec a gratuluju. ;-) ;-)

Dík, klidně se v PB stav.

Tak tohle je velká paráda gratulka a paleček i za přístup ;-) ;-) ;-)

Pěknej nasup. Jen bych chtěl videt to nadšení které zavládlo v příbramském muzeu :-D mám s tímto ústavem řekl bych košaté zkušenosti. :-D

parádní kousky. ;-)gratuluji. ;-)

paráda ;-) ;-)

Jůů tam toho je :-O gratulace ;-)

Nádhera, gratulace a palec

Pecka .....paráda ... ;-) ;-)

:-O :-O :-O to je poklad, ne? Nádherný kousky a takhle pohromadě, fakt suprovej nález. Velká gratulace a díky za zveřejnění, pro potěchu oka ;-) :-)

Tak tohle se za bronzovy poklad určitě považuje supr nález gratulace :-P :-P

Gratulace super kop nádherné luxusní fakt super :-) :-O

Dávná oběť bohům, nádhera! Vyslechl jsi si něco ohledně vyzvednutí ze země? Asi bych tomu taky podlehl... Gratulace veliká! ;-)

Úžasný nález, moc velká gratulace, :-O :-O :-) ;-)

Opravdu povedenej kop pane Hardman! :-O No při prvním kousku jsi se měl zaseknout a volat archáče, ale už se stalo. ...

Opravdu se omlouvám pane cobasico ale já neměl mobil nebo nějaký jiný přístroj tak jsem neodolal pokušení a ty ony předměty si sám vyzvedl (opatrně,lehce a hlavně bez rýče a násilý). ¨
Jinak všem moooc děkuji za potěšení a grt.
Lovu zdar.

Tak to je veliká pecka. Gratulace a hodně štěstí. :-O :-) :-D

Díky.

Nechci nikoho urazit, nález parádní. Ale příjde mi to,jako poskládané z mnoha nálezů a udělán z toho depot. Když se podívám na fotky, vidím minimálně 4x špičku srpu a z těch ůlomků je dohromady nedám. Rozpadnout se nemohli. Kde je zbytek? Mně to přijde jako uměle vytvořené. Jestli se pletu,tak se všem moc omlouvám.

pravděpodobně jde o sklad potulného kovolitce - viz další odborná literatura.

Věřím, že kolega Hardman, nám po dalších konzultacích s archeologem, prozradí další relevantní informace, aby rozptýlil, do značné míry oprávněné pochyby kolegy Dobyvatele.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben