Brouk potemník

Nalezen ve 40cm,pěkně ve žlutým,v jednom rusolágru. Věnovàno jednomu místnímu badateli,ktrej ho mà na čele jako svůj hologram

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Nachwort (3 Meinungen) Franz1983: Nachwort, Hehous: Nachwort, Kaparaso: Nachwort

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Brouk potemník
Brouk potemník

Fundumstände

Fundtiefe:40 cm
Verwendeter Detektor:Eqinox
10 Stimmen
10 Stimmen
angezeigt:
1125x,
Kommentare:
32,
Finder:
arrivas arrivas
Fotografiert:
der 6. Dezember 2021,
Eingefügt:
der 7. Dezember 2021

Kommentare

co to je ???

kravina-potemník :-D

co Baťa ?

To je vzàcný artefakt,voŕeši o:-) zeptejte se Hehouše

kdo je ten badatel? to samý mám ze 2 lágrů..

aha :-D :-D

možná jsme vořeši,tak to šoupni do muzea,budou mít tadost

Vždyť říkám, zeptejte se Hehouše

Zítra kontaktuji archáče, neboþ vím,co se sluší a patří

Hehouši?

možná to Hehouš sbírá,nevím,ale vím že to je jeho dítě :-D
kraviny do kravína,jinak nic ve zlém

Také bych takového chtěl :-D

ale je fakt,že to tady už umíralo a ty jsi to rozpumpoval :-D

jeden kousek mam,drevak?

Je to ozdoba z keltského mokasínu. Jde o pstříbřený bronz. Tak toto vím zcela přesně,Horákové,jen aby nedošlo k nějaké mýlce 8-)

Horákové...tel mi píše blbiny o:-)

Hošánkové samozřejmě

Moudrej
16. září 20:07
Soldat
bez hodnosti

Podle mne potemník na mokasínách není totožný s nalézanými. Na mokasínách se mohl objevit sekundárně - oblíbený dekorativní motiv z války byl "populární", a tak se časem používal i na novějších produktech ;-)

Dík za věnování, to jsi mě potěšil. :-D
;-)

Honzo ten tydýt arivas tě nemá moc rád viď? :-D :-D :-D

Třeba jo. ;-)
I když platonická láska na dálku se mi nikdy neosvědčila. :-/ :-D

Mám vás oba k smrti rád :-D

Zacházení stejné jako s olověnou plackou, zahrabat do 2 metrů, zasypat solí, třikrát odplivnout do všech světových stran.

Tohle prostě z mokasín není.

tohle se nedá srovnávat s těmi olovy, které jsem nikde na obrázku, který by ukazoval jejich funkci, neviděl, tohle jsem viděl na botech, takže je to logicky z bot
- a pokud tu někdo tvrdí, že není, ať to dokáže a nekalí vodu
- srovnával někdo rozměry té ozdoby z bot s těmito rusolágrovými nálezy?? - proč je to jen ve stříbře a proč to má takový svěží stavy?? - co to teda je??
- bohužel pro všechny odpůrce módy je to ozdoba z bot, NIC jinýho mi nevychází
- a já už kolikráte vykopal ze 40 cm indulonu

Luke moje mamka to měla na kozačkách, tady sem viděl na mokasinach nebo polobotkách. Za minulého režimu se jedná ozdoba používala na více výrobcích. Na uniformách sem to nikde nenašel. Vedle mnou poslední prezentované mince (50 cm vedle) kopnul o 20 cm hlouběji sprej na krávu - o promíchávání nálezů na lokalitách vím svoje. V jedné diskuzi k potemnikovi sem narazil na zmínku, že našli (našel) vždy na lágrech urk. frontu - neosbobodil tento drtivou většinu republiky? Případně tu ještě určitou dobu nezůstal? Tvrzení, že lágry jsou a byly v lesech, je taky trochu mimo mísu. O umístění mnohých vědí jen paměťnici, protože se to nikam nepsalo.
O rádoby satnich závazich si taky myslím svoje. Zkuste si to zašít do košile a vyprat - můžete jí zrovna zahodit. Pokud bude někdo argumentovat luxusnějším oděvem, tak ten dopadne úplně stejně.

Maoboo pleteš se.Za prvé ukrajinských frontů bylo více a vesměs šli jiným směrem každý ten front a za druhé mám mapu ruských lágrů z archívu v Moskvě na našem uzemí a budeš možná překvapen ale 90 jich bylo právě v lese.Proč?Ten důvod je jasný vzhledem k situaci mezi spojenci na konci války.Tak studuj než něco napíšeš

asi tak :-D

mělo býti 90%.
Víš oni nepotřebovali aby "spojenci"měli přehled kolik vojska se nachazí poblíž demarační čáry hlavně po slavném výroku "Porazili jsme špatného nepřítele" v květnových dnech.. ;-)

To je sice možné, že "mělo býti", jaký byl skutečný stav to ti mapa neřekne. Osobně sem navštívil několik lágrů druhého sledu - pouze podle určení pamětníků - ani jeden v lese (bývalém ani současném nebyl). Rozhodně neříkám, že tvoje tvrzení se neopírá o důkazy.
Jen mi přijde až komické, že i přes zde uveřejněný odkaz (soc. mokasíny), se stále najdou tací, co budou bez důkazů (!) tvrdit, že potemník je jakýsi tajemný válečný artefakt.

no tak ty mapy co jsem získal mě neřeknou jen skutečný stav a polohu tábora ale i přímo části jednotek,sborů atd. jaké na uzemí těchto táborů byli zalágrovány.Ty mapy jsou z květen-červen 1945 a opírají se o FAKTA!Navíc jsem všechny co jsou na mapě našel prochodil o některých jsem veděl spíše o většině jen asi 3 tam zakresléné lokace mě nějak unikli.Nikdy opakuji nikdy se ty mapy nemýlili kde je na nich zakreslený lágr vždycky tam byl.Specialně 1 ukr.to má dokonale přesný!!!

Tak to máš víc než kliku

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben