Brousek?

A jak starý? Mám vůbec problém vyznat se ve všech těch broušených industrijich, sekyrkách a brouscích. Co je z novověku co ze středověku, co používali třeba germáni a co už je doba kamenná?tohle je z 50. let brousek? Jak to mám rozpoznat? Šířka čepele je 35mm ,délka 60mm.přidal jsem ještě jednu fotku brousku taky z dneška ze stejného pole pro porovnání co je co..

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Äxte (3 Meinungen) Argill: Äxte, Harryll: Äxte, kamuki: Äxte

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Brousek?
Brousek?
Brousek?
Brousek?
Brousek?

Fundumstände

Bodenzustand:Nass
Verwendeter Detektor:Oči
Abgegeben an: Ústav archeologické památkové péče středních Čech
18 Stimmen
18 Stimmen
angezeigt:
2569x,
Kommentare:
10,
Finder:
zahaj.da zahaj.da
Fotografiert:
der 28. Oktober 2020,
Eingefügt:
der 28. Oktober 2020

Kommentare

Sekera eneolit 4400-2000př.n.l Nádherná! ;-)

o:-) o:-) díky asi každej zná ten pocit co právě prožívám.. Asi se mě fakt zatočila hlava.mam radost. Každopádně jsem teď byl radši dost skeptickej, nechtěl jsem si věřit, že je to sekera vzhledem k mému poslednímu příspěvku.. Tohle je krása.. Já máám ohromnou radost. Ještě jednou díky

Krása :-D

Paráda

Radost je na místě! ;-) Málokdy si sáhneš na něco staršího, vytvořeného člověkem. Sekery se dělaly z velmi tvrdého metabazaltu amfibolitu. Pak následoval dlouhý proces opracování a broušení... Brousky jsou oproti tomu křehké, většinou z různých druhů pískovce. Je docela možné, že na poslední fotce je brousek, vzhledem k té poréznosti. Ale zbytek jsou zcela určitě sekery z mladší doby kamenné. Krásné kousky! ;-)

Tak brousek (?) je teď na předposlední fotce. Budeš přidávat další? :-D

rubací sekera bez provrtu, neolit - eneolit

Archeolog by Ti to řekl hned :-/ :-/ :-/

Archeolog mi to řekne cca za měsíc. Posílal jsem mu dneska nálezové okolnosti k jiným nálezům co odemne má a při tom jsem se zmínil i o tomhle nálezu..sejdu se s ním tak za měsíc. Bude mít pro mě bližší info o tom všem co jsem mu dal a určitě mi řekne něco i o té sekerce až ji uvidí..

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben