Co to je?

Ahoj. Nevíte někdo, co to je? Zvonilo to vysoko ale není tam vidět žádná ražba...Poradí někdo, jak to vyčistit? Zkoušel jsem zatím jen vodu a kartáček a Aurex(po něm to trochu slezlo,ale pořád je to špatný).
Díky

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Zinn (1 Meinung) Wladyslav: Zinn

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Co to je?
Co to je?

Fundumstände

Lokalität:Zlínský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Vanquish 340
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
2155x,
Kommentare:
25,
Finder:
Vetro Vetro
Fotografiert:
der 31. März 2020,
Eingefügt:
der 31. März 2020

Kommentare

Hliník??

Chce to zvážit...ID bylo jaké. Obol ma ID 7-9.

No mám dost :-D :-D :-D :-D
Chcete mi říct že podle ID tady budete určovat co to je?? Takže když to bude házet ID 7-9 tak je to obol když to bude házet 10-12 tak už ne jo :-D :-D :-D

Na hliník je to těžké...Detektor mám jen chvíli, ale myslím si, že každý detektor hlásí to hlásí trochu jinak,ne? Ale pokud to pomůže, tak Vanquish 340 hlásil ID 21-25

Kurva hoši určovat obol podle ID, to je mazec 😂🤦‍♂️ no co už doba jde kupředu 💪

sleduju tu již drahnou dobu, že kolikráte nálezce nerozezná materiály.....a přitom to drží v ruce, ono ty detektory, co budou vyhodnocovat spektrometrově , budou potřeba, ušetří to inženýrovi práci i přemýšlení, když mu detektor v 10 cm řekne strohým umělým hlasem "lojzo, to nekopej, to je hliník ,ty vole!!!"

Na OBOL velké.... podle ID naprostá Píč..... :-D

Takto: hledám chvíli a učím se...baví mě to a i když z 99% nacházím odpad, tak jsem rád když najdu něco, co možná odpad není...Sám to neumím určit, proto se obracím sem s tím, že tady se možná najde někdo ochotný pomoct...Vysmívat se někomu, že nepozná materiál je tady možná běžné, ale já nejsem žádný metalurg abych hned poznal slitinu a nebo přesný kov...Vím jen, že to není hliník ani žádný jiný lehký kov...Může to být třeba ocel, stříbro nebo nějaká tvrdá slitina...nevím...Možná kdyby někdo poradil, jak to vyčistit, tak by se líp poznalo, co to je...Poradí někdo?
Díky

:D vy ste borci uricit materiál podle ID 8-)

Myslím, že to mince nebude. K tomu čištění, není špatné vědět, co je to za kov, od toho se potom dá zvolit nejvhodnější způsob čištění. Takto se dá poradit jen destilka a jemný zubní kartáček.

Kdysi jsem kopnul ohněm poškozený 10ti Krejcar, vypadal stejně ,ale váha..?

jak dojedu z práce domů, tak to ještě zvážím, ať je to komplet. Nicméně pokud je to cín nebo stříbro, tak jak to čistit? Destilkou a kartáčkem jak píše Blazej?

Děkuji za poklonu pánové k určení dle ID.))) Měl jsem pod civkou na Noxovi již pár kousků Obolů váha cca 0.80g.Vždy ID 7-8. Tak ID 25 je blbost že by to byl Obol že?? To že XP dává nesmyslné ID je mi známo, měl jsem ho také pár měsíců. Tam to bylo jen o zvuku a to jsem ještě rozmýšlel či ten zvuk je Železný či barva.)). Když někdo udává že by to mohl být Obol který má 12 mm a ID 22-25 tak já říkám že na Minelab Vanquish /Equinox je to blbost. Mám nachozeno hodně a zatím si stojím. Jiný zkušený majitel Noxe/Váňi vám to určitě potvrdí. Prostě to tak funguje. Občas se objeví výjimka viz toto www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/kralovna-victoria-228232/
Vetro pro tebe rada. Zkus jestli to kreslí na papír. Stříbro kreslí, hliník ne. :-D Hezký den. :-P

:-D :-D :-D :-D

Doom27: já jen reaguji na lidi co se podivuji nad určením dle ID. Pro mě je to určení logické. Ty jsi to určil jako obol dle obrázku, já to zase vyvrátil dle ID. Toď vše. o:-) 8-) ;-)

Aha takže ať bude obol v 1cm v 10 nebo 20 nebo 35 cm tak prostě bude ID 7-8 ať je půda jaká chce a ať je natočenej jak chce :-D :-D

Stříbro píše, hliník ne? Musím vyzkoušet.
ID nechám k posouzení zkušenějším.


Kdo sbírá mince hliník od stříbra pozná.
Máš doma nějakou stříbrnou minci? Jakoukoliv mrňavou. 10 krejcar/kopějku cokoliv?
Pak ještě prohledej doma šuplíky a najdi hliníkovej padesátník.
Hoď je na stůl a podle zvuku ti to bude hned jasné. ;-)

Teď jen v teoretické rovině.
Pokud je to obol tak žádné experimenty nejsou namístě, opatrně snad jen fakt tou vodou.
Pokud by to byl třeba 10krejcar F.J.I. tak je to jedno čím čistíš, v tomto stavu... Citronka, Chelaton, Kašička z jedlé sody...
Pokud je to hliník tak to dej do krabice a až toho bude kg tak odnes do sběrných surovin.

Osobně si myslím, že to mince není.

Ory: máš pravdu. Půda, vzduch, vlkost, hloubka, tvar to vše se počítá samozřejmě. Zde se ale bavíme o tom že je to již nalezené a venku pod cívkou. A řešíme o co se jedná. V reálných podmínkách když je předmět v zemi se to samozřejmě mění. I když ID na Noxovi docela sedí i v hloubce. To natočení je už horší tam to může už lítat a někdy ID lezou do železa.

Ještě je tu možnost jak určit jestli je to stříbro a teoreticky i jeho ryzost.
Kdysi jsem si v obchodě pro zlatníky koupil Buližník (prubířský kámen) a Ag test. Je to tzv zkouška črtem. Vezme se zkoušený stříbrný předmět a škrábne se jím na zkušební kámen(buližník). Potom se na ten črt kapne testovací roztok. Podle zbarvení se pozná, jestli je to stříbro, a zkušení profíci podle odstínu snad dokáží odhadnout i ryzost.
Jak jsem psal, tu sadu jsem si kdysi koupil, ale nepoužívám ji. Numismatik má mince sbírat a ne ničit.
;-)

To je debata tady... :-)
Určovat věci podle ID mi přijde taky jako většině blbost.. Dvě úplně jiný věci můžou mít stejný ID, takže pokud budeš brát stříbrňák jako bordel a bordel jako stříbrňák, tak v tom případě ok. Kazdej detík má určitě jiný ID na stejnou věc...

Na první pohled podle fotky mi to přišlo jako stříbro, ale možná to bude cín, nebo tak něco.. Hliník od stříbra snad poznáš chlape ne? Může to být teoreticky stříbro, nikl, cín, olovo (ne moc staré ale) na hliník to nevypadá. Ale těžko říct, co je to za věc. Já teda nevím, možná se ještě někdo najde. Nejvíc se ti snaží pomoct Blazej, jak tak na to koukám. Čištění doporučuju takhle ze začátků určitě jen vodou a kartáčkem, časem musíš zkoušet víc. Ale opatrně.
Vanquishe jsou dobrý, hodně štěstí s ním. Určitě se ti pod cívku nějakej obol, nebo nějaký jiný agéčko dostane. A neboj, časem už nebudeš nacházet jen bordel. Ještě jednou hodně štěstí, ať to pípá ;-) ;-)

Radši to nevyhazuj :-D

949fanda: díky za podporu :-D A už jsem psal výše že hliník to není...po večerní zkoušce kreslení na papír (kreslí to hezky) si ale myslím že to není ani stříbro...nejspíš to bude cín...
Každopádně to mince asi na 90% nebude...díky všem za pomoc a snahu...příště už to snad bude nějaké kolečko ;-) :-D

Řekl bych že je to obol.

Obol..

Ahoj jak už tu někdo psal tak je to zmáčknuty knoflík 😉😁

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben