Další dýka

No, nedalo mi to a řekl jsem si, že to pole, kde jsem před pár dny už jednu dýku našel, ještě trochu prochodit zkusím. A yop, zadařilo se. Přibližně 150m od nálezu té první se mi povedlo najít další, s trochu masivnější čepelí, na které je znát i podélné zdobení. I tahle má víc jak 20g, takže mi to váha už nezvážila. Do komentářů přidám pro porovnání odkaz na ten předchozí nález;-) Při nejbližší příležitosti bude odevzdána do muzea v Chrudimi. Když jsem tam nesl tu první, tak paní archeoložka říkala, že na jaro chystají výstavu o pravěku, a že je možné, že tam ta dýka bude vystavena také.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Dolche, Messer, Schwerter (3 Meinungen) Karinn: Dolche, Messer, Schwerter, Scarmasax: Dolche, Messer, Schwerter, Wladyslav: Dolche, Messer, Schwerter

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Další dýka
Další dýka
Další dýka
Další dýka
Další dýka
Další dýka

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:GM4 PRO
Abgegeben an: Regionální muzeum v Chrudimi
8 Stimmen
8 Stimmen
angezeigt:
1021x,
Kommentare:
4,
Finder:
ahjk ahjk
Fotografiert:
der 30. Oktober 2022,
Eingefügt:
der 31. Oktober 2022

Kommentare

Pěkný kousky 👍 gratulace...

;-)

Pekna, moc. Dneska pani archeolozce nesu kus srpu,ci co to je. Jsem zvedav co mi rekne. Mozna to bude na te vystave take.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben