HJ Fahrtenmesser

Nůž HJ ( Hitlerjugend ) nazývaný jako Fahrtenmesser - termín pro „pevný nůž, který je v koženém pochvě a je přenášen. Hitlerjugend byla polovojenská organizace spadající pod NSDAP od roku 1922 do konce druhé světové války Cílem této organizace bylo vychovat mládež, která by byla zcela oddána myšlenkám nacistického Německa. Chlapci zde byli utvrzováni v ideji nadřazenosti árijské rasy a silného antisemitismu. Jako základní cíl, ke kterému měl mladý člověk směřovat, byl představován vstup do německé armády a NSDAP. Tomuto cíli byla podřízena i výchova v těchto organizacích či jejích táborech, důraz byl kladen na fyzickou připravenost, schopnost rozumět taktice a umění ovládat zbraně. Některé organizační myšlenky, které se u Hitlerjugend objevily, pocházejí z jiných organizací (např. skauting) a byly pouze upraveny pro potřeby nacistické ideologie.

Členové Hitlerjugend nosili uniformy podobné uniformám v NSDAP, jejich znak a označení hodností se velmi podobalo označení u SA. Dýka byla součástí uniformy.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Messer Hitlerjugend (2 Meinungen) Greeny97: Messer Hitlerjugend, Invictus: Messer Hitlerjugend

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
HJ Fahrtenmesser
5 Stimmen
5 Stimmen
angezeigt:
2233x,
Kommentare:
4,
Finder:
Greeny97 Greeny97
Fotografiert:
der 30. Juni 2020,
Eingefügt:
der 30. Juni 2020

Kommentare

Dobrá kudla, dalo se s tím i házet na terč?

Příspěvek bude smazán a znovu zveřejněn , vyskytla se chyba..

Nakonec příspěvěk mazat nebudu, jenom chci upozornit že se vyskytla chyba ve fotkách, dvě nálezové fotky nahoře patří úplně jiné dýce, omylem jsem je vložil mou nepozorností, všem se omlouvám za způsobený zmatek

Pecka- ty nalezovky nevadi, bodak taky dobrej. Trubky z panzerfaustu top- akorat bych je cistit opravdu nechtel :-D Za palec.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben