Horský myslivec s jehlou a znakem

Kdyby někdo věděl více o tom znaku uprostřed...

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Gebirgsjäger--Gebirgsjäger (2 Meinungen), Berg-Divisionen (1 Meinung), Modeschmuck (1 Meinung), Touristische Verbände (1 Meinung) oisean: Gebirgsjäger--Gebirgsjäger , Wladyslav: Touristische Verbände, GATTO: Modeschmuck, Franz1983: Gebirgsjäger--Gebirgsjäger , kacuro: Berg-Divisionen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Horský myslivec s jehlou a znakem
Horský myslivec s jehlou a znakem
Horský myslivec s jehlou a znakem
Horský myslivec s jehlou a znakem
8 Stimmen
8 Stimmen
angezeigt:
1576x,
Kommentare:
22,
Finder:
oisean oisean
Fotografiert:
der 1. Juli 2021,
Eingefügt:
der 15. Juli 2021

Kommentare

https://de.m.wikipedia.org/wiki/1._Gebirgs-Division_(Wehrmacht)
super nalez

Pěkná proťež ;-)👍

Já si myslím,že to nebude mít s Heer nic společnýho .Našel jsm to samé ,ale bez znaku na turistické stezce. Dělali se stejné pro turisty.

je pravda ze Edelweis mela dirky na prisiti co jsem uz videl

Toto jsem našel na lokalitě více ww2 nálezů, válka je to určitě

Podle mě je tam znak dolního Rakouska a s válkou to nemá vůbec nic společného.Turista

Tak ona cestovní kancelář Wehrmacht měla velkej objem turistů. Je možný, že si nějakej Rakušan udělal s touhle cestovkou výlet po Evropě a pak upomínkový předměty odhodil v lese :-D

Maximálně.. že kluk z pod Alp šel bojovat za ideály svého velkého krajana. Nicméně s válkou to nemá nic společného.

Proč by nemohlo mít nic společnýho s válkou? Mohl to mít na čapce kdokoliv z WH, nebo SS. Z historickýho hlediska zajímavější věc, než kdejakej záslužák, kterých jsou v zemi ještě tisíce. Záleží především na nálezových okolnostech. Pokud to je přímo z ústupovky, tak je to moc pěknej kousek historie. Upřesnil bych to tak, že to není oficiální dekorace, ale pěkná protěž pravděpodobně z čapky Wehrmachťáka :-)

Mám s ustupovky kousek od známky depot flůtků... Asi s nimi zdrhal i nějaký husita....

I když je pravda že na ustupovce můžeš najít cokoliv na příč dějinami. Občas se najde nesmysl. Bez problému latén vedle WW2. Prostě cesta od nepaměti do dnes.

Všechno je možný.. i husiti ve Wehrmachtu. Pokud měli platný očkování, nevidím v tom problém :-D

Podle mě by se měly zrušit všechny podkategorie ve druhý válce s věcma na kterých přímo není hákovej kříž, neboť není jistý, jestli vůbec válečný jsou. Třeba věci denní potřeby, kde jsou pouzdra na sirky, zapalovače, holítka, zubní kartáčky a podobně.. To mohl na ústupovce klidně potratit nějakej drogista Vaněk a s válkou to nemá nic společnýho :-D

Tak dobrá, přikláním se tedy k tomu, že je to turistický odznak z Rakous. Ale vzhledem, že to leželo dva metry od tankána se přikláním k tomu, že to byla osobní věc vojáka wehrmachtu.

Tak dobrá, přikláním se tedy k tomu, že je to turistický odznak z Rakous. Ale vzhledem, že to leželo dva metry od tankána se přikláním k tomu, že to byla osobní věc vojáka wehrmachtu.

To je na hledani to krasne , ze si kazdy muzeme k nalezu predstavit svou verzi jak a kym byl nalez ztracen a za jakych okolnosti . To co tady k nasim nalezum pisou hledaci je fajn , ale neni to az tak dulezite ze

Jj zahodil flůtky, závěr z řemdichu a pavézu a šup k amíkům 8-)

Nemyslel jsi spíš závěr z řimbuchu?

Ne :-D původně jsem myslel ten ze sudlice Ale ty se nacházejí zcela výjimečně :,-(

Jinak samozřejmě telefon napsal ch mělo tam být h. To víš postavil jsem si telefon ze zbytků Torn.E.b co jsem našel kousek od těch flůtků na ústupovce takže žádná hitparáda to není a občas se přepíše. ;-)

Mám i ze sudet protěž z hakenkr. ,ale to byl ofiko NSDAP.

Paráda ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben