Knofl

Dnešní knoflík se zajímavým motivem.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Kupfer mit poliertem Eisen (3 Meinungen), Kupfer (1 Meinung), Messing (1 Meinung), Buttons - Sportverbände und Vereine (1 Meinung)
Singer: Messing, Master2: Kupfer mit poliertem Eisen, Miraj17: Kupfer mit poliertem Eisen, Karinn: Kupfer mit poliertem Eisen, Kapsa: Kupfer, poklady2: Buttons - Sportverbände und Vereine, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Knofl
Knofl
Knofl
Knofl

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:15 cm
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
483x,
Kommentare:
5,
Finder:
Miraj17 Miraj17
Fotografiert:
der 9. Oktober 2022,
Eingefügt:
der 9. Oktober 2022

Kommentare

To ale není mosaz, ale měď. Myslím, že je to má být v jiné části zařazené.

jestli je tohle leštěný železo, pak já jsem osmnáctiletá blondýna
- kolego Miraj - vem magnet a napiš tu -pro všechny, co takto zahlasovali- jak je to železo úúúúžasně nemagnetický

Sehnal jsem ten magnet a ani ťuk. Tak já nevím - podobné vzhledově jsou nejvíc ty měděné s leštěným železem, ale magnetické to skutečně vůbec není.

áno, tohle je - dle masívnosti - nejspíše celoměděný knofl /občas se objeví i mosazný/ a to kompletto i s těmi ozdobami, to železo jde většinou na těch leštěných knoflech poznat, bo to má sežranej povrch a tohle má ty ozdoby krásně neporušený a navíc i s patinou zelenou ;-)

Přátelé mam stejnej, nalomenej, že drží pohromadě silou vůle a je magnetickej. Oproti tomuhle je ten muj sežranej, ty trojlístky sou dost zrasovaný a celkově se tváří na železo s příměsí něčeho a sem tam se něco v lomu blejskne jako do mědi. Tak to je ode mne asi vše :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben