Kopí

Poprosil bych o přibližnou dataci, dekuji. Lesní kop, archolog kontaktován, předání v nejbližší době. Délka kopi 18 cm, průměr tulejky cca 17 mm

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Zum Kopieren anklicken (3 Meinungen), Zum Kopieren anklicken (1 Meinung), Zum Kopieren anklicken (1 Meinung)
poklady2: Zum Kopieren anklicken, Gorgo: Zum Kopieren anklicken, TienYtong: Zum Kopieren anklicken, Wladyslav: Zum Kopieren anklicken, GATTO: Zum Kopieren anklicken, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Kopí
Kopí
Kopí
Kopí
Kopí

Fundumstände

Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:25 cm
Abgegeben an: Jihomoravské muzeum ve Znojmě
25 Stimmen
25 Stimmen
angezeigt:
2138x,
Kommentare:
19,
Finder:
Milan0911 Milan0911
Fotografiert:
der 26. September 2022,
Eingefügt:
der 26. September 2022

Kommentare

mě to přijde jako raný středověk, někde tak okolo roku 1000

https://curiavitkov.cz/cas-valky-kopi

Pěkný :-)

Dataci bych asi nechal na tom archeologovi. Harryll je sice bedna, ale jinak to tady s tím určováním často lítá hodně od boku. Je v pěkném stavu, hodně dobrý kop.

Děkuji za ochotu, nevím jak rychle to v muzeu určí, kolega tam předával jedno kopi dlouhé 45 cm před rokem a ještě do dnešního dne nemá odpověď.

Markoman, tak to se tady nikdo nemusí na nic ptát a může to nechat jenom na muzeu, jestli se tam někdy něco dozví, v některých případech čekám na zpětnou vazbu z muzea i řadu let :-D

Beztak se zaměstnanci muzea naopak choděj ptát Harryla...🤭😂Já bych mu věřil...Koplí kopí pěkný!👍👍

Hodně pěkný kop 👍😊

Harryll - však to nebylo nic proti tobě, říkám, že jsi bedna :-D Ale v jiných případech tomu tak často není. S tou zpětnou vazbou je to asi jak kde, někde to stojí za pendrek, jak tak slýchávám. Já mám asi v tomhle směru hodně štěstí, protože jak pravěkáři, tak středověkář tady u nás reagují rychle a zpětnou vazbu mívám kolikrát už jen na základě zaslaných fotek ještě, než se tam s tím stavím osobně.

Čau, mě to přijde spíš jako doba římská.
https://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/72333/08_J%C3%ADlek_Horn%C3%ADk.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Hogofogo - Zrovna na tuhle práci jsem myslel taky, když jsem viděl fotky nálezu. Nedávno jsme podle toho rekonstruovali - rozuměj, zkoušeli vybouchat ze železa - dva kusy kopí včetně toho menšího se středovým žebrem.

Hogofogo mě taky... :-D jak sem to viděl, řekl jsem si Řím.. Teda beru to podle toho co tady je.jako Řím .
Ale harryll je bedna to je fakt :-(
Nález je mega super pěkný.. Gratuluju

Harryl je určitě hodně dobrej a vím to o něm. Nijak ho neshazuju a nechci, aby to tak vyznělo. Co se týče kopí, obecně jsou na určování těžký a občas fakt není možné dospět k jednoznačnému výsledku. Ale pokecat si tady o tom přece musíme, no ne? :-)

Kluci děkuji za pomoc, v našem muzeu to se železem vazne. Uvidíme, pokud to určí, dam vědět

Krásný nález ;-)

mě to připomnělo nějaké vikingské tvary, ale uznávám, že i doba římská, nebo DSN to klidně může být. Kopí je fakt jeden z nejobtížněji datovatelných artefaktů, kde se ty tvary stovky let různě reprodukovaly a taky pochopitelně, co kus to originál. Pokud myslíte Řím a pokud to říká i odborník, tak já se zlobit nebudu, já to beru ;-) Mě to připomnělo tohle, abych byl konkrétní:
https://ibb.co/7rdf0dW

Než to do muzea předáš, ponořil bych to do destilky. Pro jistotu.
No a u muzea nečekej, až se ti ozvou, ale uháněj je sám. Vlastní zkušenost...s tím znojemským.
Kopí parádní a protože Znojmo, klidně by to řím být mohl. :-D

nádherný kousek, gratuluji

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben