Litina

Kamarádův nález ze smeťáku.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Lateinische Kreuze mit geraden Querstäben (3 Meinungen) Gorgo: Lateinische Kreuze mit geraden Querstäben, GATTO: Lateinische Kreuze mit geraden Querstäben, Najduvse: Lateinische Kreuze mit geraden Querstäben

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Litina
Litina
Litina
Litina
26 Stimmen
26 Stimmen
angezeigt:
1538x,
Kommentare:
54,
Finder:
orisek orisek
Fotografiert:
der 2. Juni 2022,
Eingefügt:
der 11. Juni 2022

Kommentare

Pěkně jsi ho vypucoval👍

Tak tohle je moc hezký nález a ještě lépe vyčistěno :-)

Parádní 8-)

Dík za komentáře,jen dodám že kamarád je válkař tak mu to tam ten exponád trošku duchovně vyváží :-)

Válkař a křesťanství, to se k sobě hodí i bez kříže. 8-)

Teda, ten prokoukl. :-)

Pěkná práce. :-) :-) :-)

Super ;-)

Ano, tyhle věci se po stodolách válejí.
Když se rozorávaly meze, většinou každý ten svůj křížek vzal a doma uložil. No a když pak děti chalupu po předcích prodaly pražákům, skončil nepotřebný kus železa ve sběrných surovinách.

Vyhodit křížek do šrotu je stejné barbarství, jako hodit knihu do kamen.
Moc pěknou péči jsi mu dal, parádní „kousek“.

Ano pěkná očista 👍

Ano, opět pražáci jakožto symbol zkaženosti, barbarství a mravního úpadku. Na mě zase takhle vždy působili burani s jejich zálibou v trýznění zvířat, topení štěňat a koťat, prcáním domácího zvířectva i vlastních potomků :-D Hlavně, že se večer všichni pomodlili k pánu Ježíšovi :-D Kolikpak pražáků jsi v životě poznal, Romane? Počítej, vzpomínej... Něco mi říká, že jedna ruka upatlaná od slepičince ti bude stačit.

;-)pěknej kousek,tyhle litinový kousky se dobře i čistí :-)A lidí bez vztahu v poctatě k čemukoliv znám hodně,jak z velkejch měst,tak z vesnic. o:-)Ale i hodně lidí,kteří mají vstah ke všemu pěknému a tu krásu i vidí a nemusíte jim ji pracně ukazovat. ;-) :-)

Argill - tak na tenhle tvůj výpad a urážky nebudu vůbec reagovat.
A až se uklidníš, přečti si, co jsi napsal.

Když se nebudeš v každým svým komentáři trefovat do pražáků, tak se ani nerozčílím. Mě to uráží a k tobě mi tohle nízký myšlení vůbec nesedí.

Já tam dělal 3 roky a dodnes tam jezdím s krajním odporem :-D

Argill máš recht ale ono je to fakt moc složité. Fakt.👍 Ono je to dáno už z dob socialismu. Já osobně nic proti nikomu nemám fakt 👍 ale mi Jihočeský hovádka boží. To tak máme dané. Prostě nemáme ty kluky z hlavního města moc rádi. Neb se nechovají tak jak by jsme si přáli. Víš mi máme rádi svůj klid. Atd 🤫👍 a proti tobě nic nemám jsi pohodar já mám v Praze a okolí spoustu dobrých kamarádů.✌️💪 Víš ona je pravda když se zeptáš místních obyvatel na prahu tak ti řeknou třeba .🤫😮 Ten Pražák seče trávu v neděli ve 12h. A když se ozveš tak tě seřve. A samozřejmě jsou i slušní hodní a pracovití. Ale nejhorší jsou ty bohatý.hlavne jejich děti. Cca věk 20-30 let.. ty bych osobně zmlátil až by jim pukla lebka. Ale vem to čert 👍✌️ no a pak je mistrovství světa v hokeji a nikdo neřeší jestli Praha Brno Ostrava Plzeň atd. To jsme všichni najednou velký Češi.😮🤫☝️🤗 A věř že namor to tak nemyslel. Je to fakt dobrý člověk.☝️💪👍☘️

Koukám teplo a zase se to zvrhlo.

Hrobař
Ámen!

Všude jsou kreténi, o tom nevedu diskuzi. A mladí? Škoda slov, tý puklý lebce zcela rozumím. Zrovna jsem šel pro citróny, když na Vinohradský zastavil náctiletý zabiják v Aston Martinu s ostravskou RZ. Těžce namistrovanej boreček. Čímpak se o to zasloužil? Povoláním syn, tipuji. Ale na základě toho si mám udělat obrázek o Ostravě, Moravskoslezském kraji, nebo rovnou zbytku republiky? To bych musel bejt trapáček bez špetky rozhledu, odsouzenej strávit zbytek života ve svý malý, zamindrákovaný bublině.

Argill vynecháme toto téma nebylo by dobré to fakt řešit.☝️😉 Zopakuji ti to pro jistotu ještě jednou ☝️☘️ nic proti tobě a slusnejm pánům z hlavního města nemám. Neb mi tady skoro všichni jsme hledači pokladů co mají rádi historii.✌️☘️👍 Promiň ale prostě v jižních Čechách tě lidé nejdříve musí poznat až pak ti propíchali pneu u auta.😯🤣🤣✌️😉 Víš je vše o lidech. Každopádně ať se ti daří.👍☘️💪😉

Jižní čechy miluju, páč odtamtud byli moji předkové. Dobří lidé, výborné pivo, krásná krajina, houbařský ráj a luxusní koupání. Když zajdeš na hřbitov ve Dvorech nad Lužnicí, na osmi z deseti náhrobků bude jedno přijmení, jehož jsem hrdým nositelem. Ač tedy můžu působit jako lufťák a dezolát z Prahy, historicky tam patřím víc, než většina "místních", kteří tam žijou třeba dvě, tři generace. První dojmy a souzení knihy podle obalu prostě vždycky stojí za hovno.

Argill no jó. Jsi Jihočech.👍 Naše rodina sedí na gruntu od třícetilete války 🤫 ofiko potvrzení.👍💪 Ale jsme tu déle jen se to nedá dohledat 💪 neb see zapalovali kostelu. A spisy uhořeli. A jen pro zajímavost ☝️ 90 procent Pražáků co znám Jsou od nás. 🤫😁 A už to. Ebudeme řešit nu✌️🤫 užij si večera.✌️☝️bejku Šíkovná ✌️👍

Jihočech nejsem, jen odtamtud pochází moji předci. Jsem rodilý pražák a už mě unavujou ty neustálý Namorovi pindy o pražácích. Mám ho rád, ale na tohle téma si spolu nikdy neplácneme. To je vše, i tobě pěkný večer hrobaři ;-)

Argill vem to čert ☝️ namor je fakt slušný člověk 💪👍 dobrou noc šikulo 👍✌️

Chlapi. Pražáků znám moc. I hodně přátel z Prahy mám. Zrovna jsem u jednoho byl dnes na brigádě i včera jsem mu pomáhal ze dřevem. A jsme dobrý přátelé. I jeho přítelkyně je super žena ;-). I soused Pražák. To je zas to místo kde jsem našel toho pg :-)

Málem bych zapomněl: Křížek je parádní a krásně oživený! Gratulace! ;-)
A pražáci, kteří někde na venkově dávají pracně a nákladně dohromady nějakou rozpadlou ratejnu něco takového jistě nevyhodili. Naopak. Jezdí po blešácích, anticích a podobné věci nakupují aby to tam zase jednou bylo hezký.

Hrobaříku, děkuji ti pěkně za obhajobu. Moc si toho vážím.
Argill doufám, že v noci vychladl a ráno si to po sobě přečte.
Neb kdo tady někoho včera urazil byl on a ne já.

Termín „pražáci“ je obecný termín pro lufťáky. Tedy pro lidi přijíždějící na venkov z velkých měst. Jestli je z Kladna, Berouna nebo z Příbrami, nikdo nerozlišuje.
Lufťáci z Brna, Vsetína či Ostravy k nám nedojíždějí, neb to není pro ně ta správná spádová oblast vzhledem k velké dojezdové vzdálenosti. A tak jsou pro nás ti, co dojíždějí na víkendy prostě pražáci. To za prvé.

Za druhé - píšeš, že mám na pražáky neustálý pindy. Nepíšeš pravdu.
Spočti mi ty na prstech, kolik těch neustálý „pind“ bylo.

Za třetí - moje reakce byla čistě obecná. Kdežto tvoje byla napsána s úmyslnou a cílenou urážkou a musím říct, že celkem hrubého zrna. Zde je dobré zmínit to nízké myšlení, které jsi adresoval mě.

Kolik znám těch „pražáků“ a kolik prstů upatlaných od slepičinců bych potřeboval k jejich sečtení není důležité.

Nezlobte se, ale většina občanů České republiky, si prostě spojuje Prahu s vládou, která jako kdyby stále nedovedla pochopit, že má sloužit lidem, těm kteří si za to musí platit a často už jim pak nezbývá na normální důstojný život. Hodně chytrých lidí odchází a přichází jiní, nevím jestli ti správní..

Namor: O buranech jsem psal pouze obecně, neadresně a s notnou mírou nadsázky. Pro snazší odlišení se v psaném textu používá emotikon-smajlík. Že jsi si to vztáhl na sebe je čistě tvůj problém.

Já si zase na sebe vztáhl pražáka barbarizujícího úžasný, morálně čistý a bohabojný venkov. Neurážíš tím jen mě, ale mé blízké, přátele a rodinu žijící v Praze. To potom chtě nechtě reagovat musím a nějaký zdvořilostní kudrlinky nečekej. Že nazýváš souseda z vedlejší obce pražákem, protože není přímo od tebe, to nechám bez komentáře. Zavádějící, nesmyslné a "nízké" je to ovšem značně.

Pindy na pražáky a obecně lidi z města máš prakticky neustále. Naposledy klubovka od Prospektora a mnohé další případy. Tvoje chorobná touha dělat z lidí z města idioty už hraničí s nějakou úchylnou obsesí.

Pokud si nemůžeš pomoci, vyhledej pomoc odborníka. Upozorňuji, že ti jsou většinou ve městech. Stanoví diagnózu, navrhne léčbu, předepíše léky a zase bude líp. Já se nad tvoje pindy zkusím povznést, ale někdy také vycením zuby. Píšeš o mém rodišti, tak se nediv.

Kolik znáš osobně pražáků je otázka přímo zásadní. Ze zkušenosti totiž vím, že nejvíce mouder o Praze a zaručeně zkaženém charakteru jejích obyvatel se vyskytuje v řadách zakyslých, nenávistných frustrátů, kteří v životě pražáka nepotkali.

L2021PS: Vládnou ti, kdo byli zvoleni. Myslíš, že když se vláda přestěhuje třeba do Liberce, něco se pro obyčejný lidi změní?
Klidně si tu pakáž vemte k sobě. Přibalte si k tomu i buzerantský průvody a maratony. Nikdo z Prahy koho znám o nic z toho nestojí.

Argill - jedno krásné přísloví říká: Když se dva perou, třetí se směje. Proto se odmítám nadále s tebou bavit na této úrovni.

Jen rada na závěr : Když chceš ukazovat zuby, neschovávej se za smajlíky. Působí to směšně!

Konec spojení.

Směšně působí za vším zlým horečně hledat pražáky, tak jako v tomto případě. U smajlíků evidentně netušíš, co představují, takže v tomto ohledu tvojí radu s díky odmítám.

Omlouvám se oriskovi za zaplevelení vlákna nesouvisejícími žvásty. Většinou urážky ustojím, tentokrát tomu tak nebylo. Pohár trpělivosti zřejmě přetekl.

L2021 to nemá žádnou souvislost se sídlem vlády. Je to odcizení způsobené odlišným způsobem života už po generace. Do Prahy se už od nepaměti stahovala společenská smetánka, intelektuálně a kulturně založení lidé, kterým venkov neměl co nabídnout. A na venkově zůstávali lidé preferující klidný život v přírodě a zemědělsky založení dříči, kterým není zatěžko vstávat zasvítání, starat se o dobytek a dřít do úmoru na polích. Tyto dva světy žijí už po generace absolutně jiným životem ve všech směrech. A zatímco Praha byla vždycky stát ve státě s prakticky neomezenými možnostmi a s bohatým společenským životem, tak venkov po kulturní a společenské stránce postupně upadal. Umocňoval to i fakt, že venkov opouštěla i většina vysokoškolsky vzdělaných lidí a mířila za lepším výdělkem 💰 do Práglu a jiných velkých měst.
Pražáci tak vždycky nahlíželi na vesničany s intelektuální převahou a despektem jako na burany a venkovani měli pocit, že na ně dřou, aby ti namachrovaní pražáci měli co do huby 😁 (to ještě když jsme byli jako stát zemědělsky soběstační, ale to je zase jiný příběh...😒).
Agril jsi moc vztahovačnej a tvůj výpad proti Namorovi byl adresný a fakt za hranou. Brzdi trochu ty divochu vzteklej 😁
A teď do mě... 😄😄😄

Lacko- pěkně napsané. Vesnice se ztrácí v zemědělstvím otráveným výrobním prostoru, ale zisk mizí kdo ví kde.


A taky v té Praze my vesničani špatně jezdíme. Před pár roky tepal jeden Pražák před křižovatkou kolegu. Protože špatně stojí a on nemůže přeject do nejrychlejšího pruhu. Bylo mu celkem jedno, že v křižovatce se předjíždět nemá. Kolega stáhl okýnko a začal se s nim dohadovat. Pražák okoukl značku a hovor skončil tím, že ho nejaký Účkař nebude poučovat. Za ty roky mám takových příhod hodně :-D :-D :-D

Lacko: Neprzni mi jméno, mizero! ;-)
V zásadě se dá souhlasit, až na to, že to je pouze jeden, dost venkovskej úhel pohledu. Asi je nejsnazší vidět pražáky takhle. Praha nejsou jenom herci, spisovatelé, doktoři a jiná smetánka. Jsou tady taky dříči a lidé, kteří musí tvrdě makat. Žít v Praze je drahota, o který většina místních hejtrů nemá ani nejmenší tušení. No, to je jedno. Dalo by se psát do úmoru, ostatní stejně nepřesvědčím. Ať si to každý zkusí na vlastní kůži, možnosti jsou. Ale plácat do větru rádoby světácký názory, zatímco jsem neopustil vlastní dvorek nebudu. Když o někom nevím nic, tak nemusí bejt v každým hovně kvedlačkou.

Zajímavá diskuse. Nechci se nikoho fakt dotknout ale největší prdel mám z toho když má někdo SPZ A a má na kufru auta samolepku. Nejsem Pražák. Tady u nás běžný jev. To se musím vždy zašklebit. Ať se daří všem dobrým lidem a je jedno skama sou.👍👍☘️☘️☮️

Já sem s Áčkem na značce jezdil. A Roudnici sem několikrát slyšel hlášku "zase ňákej blbej pražák" hlavně, když sem dobře zaparkoval. Ideálně někomu před výjezd :-D :-D :-D

Na druhou stranu na magistrále jsem měl klid, tam sem byl mezi svejma, to kolega Účkař to měl o poznání horší :-D

Argill sorry za zkomolení tvého nicku 😁. Jinak jsi vedle jak ta jedle 😁. V Práglu jsem sice nežil, nicméně tam bývám párkrát do měsíce. Mám tam podstatnou čast rodiny. Venkovan nejsem, vzdělání zaplaťpánbůh solidní a za svůj už poměrně dlouhý život jsem toho prožil dost a bydlel jsem už taky ledaskde. V několika krajích, v 60-ti tisícovém městě i na vesnici o 30 číslech. Jsem takovej všudezdejší. To všechno mi pomáhá vytvořit si určitý životní nadhled.
Ty tady chceš vystupovat jako světlá výjimka mezi pražáky, ale na Namora jsi hned prvním komentem nastoupil se stejnou arogancí ja agresivitou jako ten poslední zparchantělej "pražák" Tak se prober hochu, sedíš mimo mísu...

Panstvo, myslete si, co chcete. Nejsem žádná vyjímka, nepochopil jsi nic Lacko. Až budete zase blouznit o pražácích, jak házejí kříže do sběru, já se zase ozvu ;-)

Nojo, to bude asi mojí venkovskou natvrdlostí 😄😄😄
Ozvi se raději Namorovi s omluvou, ten úlet se zoofilií a incestem bys měl dát do pořádku

Ale, ale, že by vztahovačnost? Nebo taky nechápeš smajlíky? Jak by řekl Sheldon Cooper: Točíme se v kruhu, diskuze je u konce.

No vzdálená podobnost se Sheldnem tu je. Na to vzdělání a bystrý úsudek to sice moc nevypadá, ale ten nedostatek sociální inteligence se zdá být totožný 🤣🤣🤣

A jinak souhlas, diskuse u konce

Lacko ty holoto hledcská dej už pokoj 🤣🤫☮️ mám nové lahvičky mohl bych nějakou postrádat. Tak buď hodný.😉🤭👍

Hrobaříku tuším že tě při nejbližší cestě na jih navštívím a uděláme v té tvé megální sbírce flašek inventuru 😄😄😄

Lacko nee 😭😭 budu zrovna na dovolený třeba v Karibiku.✌️🤣🤣 Jen ať nejsem doma.✌️✌️✌️🤭 Na něco se prostě vymluvim. Sbirka je stará cca 40 let a ty zvíře bys ji rozebral po deseti minutách
😉🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍

Tušil jsem že to řekneš 🤣🤣🤣🤣🤣

Asi ti pošlu pár fotek ať můžeš slintat. Ale piš mi do správy ať to tu nezasirame.👍💪😉

Promiň Orisek tu diskusi. Kříž jsi dal do pucu perfektně 👍

Praha je krásná a jsou tam super lidi.Miluju Vokovice, Džbán....Keci o pražákách jsou hloupost..

Krásná- dobře živená :-D :-D :-D

Ivo Jahelka. Svou pravdu máš, já mám zase jinou, možná se sejdou a možná se minou. Já vím, tenhle svět snad jednu vadu má, že každý z nás jen tu svou pravdu má.Klidně si kluci pište co chcete a ještě jednou děkuji za pochvalu.
:-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben