Malá cechovní radost

V sobotu jsem dal na švagra a změnil plánované místo na to jeho. Po silném signálu jsem odhrnul botou zbytky listů řep a nic. Po chvilce mávání na mě vykoukl a radost veliká. Jako pokaždé, když je to první. Byl jsem přesvědčený, že se jedná o pečetní prsten, ale poučen znalostmi lukegosse a pátráním na netu, zařazuji do bronzových prstenů se znakem řemesel. I když prsten nemá negativně vyryté iniciály, tak ve mě hlodá myšlenka pečetítka pro rozměry kroužku, který nenavleče na prst žádný dospělí.
Hodně zdaru!

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Kunsthandwerk (1 Meinung) Kuldare: Kunsthandwerk

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost
Malá cechovní radost

Fundumstände

Lokalität:Jihomoravský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:2 cm
19 Stimmen
19 Stimmen
angezeigt:
594x,
Kommentare:
7,
Finder:
Kuldare Kuldare
Fotografiert:
der 25. November 2021,
Eingefügt:
der 25. November 2021

Kommentare

Moc pěkný ring, gratulace!

Moc pěkný, grt. Jestli je to 12mm... To by tomu řemeslníčkovi bylo tak 5. Co pečetítko ze šatlénu? Já vím, nevypadají tak, ale... :-)

Upravit vyvážení bílé, poslední fotky jsou ok. Pěkný prsten.

Prosím admina o odstranění prvních tří fotek. Nahradil jsem je lepšími.

zrovna sem Ti chtěl napsat, ať pošleš foto
- todle je -podle proporcí- prsten, kdyby to bylo myšleno jako pečetidlo, vypadalo by to úplně jinak, nevěřím tomu, že todle někdo nosil přivázaný na špagátku jako pečetidlo, ono to ani pečetidlo vlastně není, bo to nemá ten důležitý monogram, který je hlavním znakem pečetění
- a jako že to měl někdo ozdobu na krku?? krejčí by byl na své řemeslo - jako každý řemeslník- náležitě hrdej, ten by to měl vystaveno na očích, ty rozměry malé, no možná to nosila p. krejčová na malíčku, ti lidi před 300 roky byli o něco jiné konstrukce, vyžranost je známka posledních pár desetiletí :-D

Ty první fotky nechej ...už tu byla červena a známa modra no a u tebe bude žluta :-D :-D :-D někteří možná puknou ale sranda musí bejt 8-) pěny nalez ;-)

Jasný, nemám s tím problém. Vyzkouším i jiný cimry v haklu a uvidím, jestli to dá na duhu.
:-)
to lugeloss: asi máš recht, je to Tvoje parketa. Dík za Tvoje rady a připomínky u dalších nálezů, dost jsem se o pečetidlech dozvěděl!

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben