Mega klíč

Ahoj všem,
tak jsem se vrátil do lesa, kde jsem nalezl onu kušovku. Zhruba šedesát metrů od ní na mě vykoukl tenhle mega klíč. Půda v tomhle lese musí být kyselá jak šťovík. Vše co je železné a tenkostěnné se člověku rozpadá v ruce, i když se dotýká s citem ženy. No na to stáří, které můžete odvodit od datace nálezů v Sezimově Ústí, vypadá opravdu dobře a to je za tři a ne lepší. Ta brada klíče neměla v takovémto prostředí šanci se dochovat v lepším stavu.

A jak se tak kochám a rozhlížím se po krajině, nikde ani živáčka, říkám si, v jaké to jsem divočině kousek od domečku a přemýšlím, jak dlouho to trvá asi klukům stejného ražení zájmu někde z Prahy, než se dostanou někam mimo civilizaci, kde si mohou zahledat. Proč mě to napadlo? Po dvou letech se přiletěl kamarád podívat domů z Tokia. Debata dlouhá a samozřejmě i o covidu. Při nastínění naší situace ve vesnici s šestnácti obyvateli se jen pousmál a povídá. ,,Já když chci někam do divočiny trvá mi to na motorce, kdy objíždím všechna auta a na semaforech jsem v první řadě, dvě a půl hodiny. To víš, Tokio má čtrnáct milionů.‘‘ Uf tam odtud bych asi tento koníček neprovozoval.

Takže, kdo má pole hned u domu, važte si toho, jelikož ušetříte spoustu času na dojíždění.

S pozdravem Martin

Literatura a obrazová příloha:
Kovárna v Sezimově Ústí_Rudolf Krajíc

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Tasten (5 Meinungen) quo_vadis: Tasten, : Tasten, BrunoCz: Tasten, Macamica: Tasten, kacuro: Tasten

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Mega klíč
Mega klíč
Mega klíč
Mega klíč
Mega klíč
Mega klíč
Mega klíč
Mega klíč
Mega klíč

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
7 Stimmen
7 Stimmen
angezeigt:
726x,
Kommentare:
3,
Finder:
quo_vadis quo_vadis
Fotografiert:
der 12. September 2021,
Eingefügt:
der 12. September 2021

Kommentare

Pěkný úlovek.👍

Parádní klíč 8-) mám je rád

;-)parádní :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben