Na válku

Začátkem minulého týdne jsem zkusil Wladyslavovu metodu - tedy jít na válku a přinést parádní stříbrňák. Vyrazil jsem do dubového lesa, je nedaleko hlavní silnice. Za války v k silnici přilehlých lesech porůznu tábořily různé vojenské jednotky, nejčastěji asi ruské. Překvapivě jsem našel (krom nábojů) i frčku, rozebrané cibule a kleštičky na cukr. Ty zřejmě Ivan někde ukořistil a když zjistil, že se nejedná o drahý kov, tak je zahodil. Když jsem je čistil, zbytky niklování odpadly.
Stříbrňák nakonec nepadl, ale s nálezy jsem byl spokojen. Škoda zlomeného křížku, mrzelo to. Podlouhlá plochá věc (vlevo dole) na hromadné fotce je hřebínek, ale netroufám si ho otevřít, asi by to nepřežil.

Knoflík bude zdvojený či manžetový. Je tam ve skle vyrytý nějaký skákající tvor, snad kůň. Může to ale být i pes, kočka, muflon, opice nebo něco jiného. Ale počkal bych se zařazením, dokud se nepodívá kolega Harryll. Ale jestli chcete mermomocí bodíky, tak si to zařaďte...
Knoflík má 15mm průměr, na výšku cca 10mm.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Abgefragt von (3 Meinungen) jatamitoda: Abgefragt von , petroff: Abgefragt von , prospektor: Abgefragt von

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Na válku
Na válku
Na válku
Na válku
Na válku
Na válku
Na válku

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:eqx 008
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
495x,
Kommentare:
5,
Finder:
prospektor prospektor
Fotografiert:
der 16. Februar 2022,
Eingefügt:
der 21. Februar 2022

Kommentare

Docela slušný počin. Největší radost bych asi měl z té psí známky.

manžetový ne, tyhle knoflíky se jako manžetový nepoužívaly. Zdvojený, na légu košile ke krku se to nosívalo, ty větší pak aj jako ozdoba na vestu. Tenhle by mohl být na tu košili.

Díky Martine ;-) Taky z ní mám velkou radost, navíc je z druhé strany skvěle zachovalá. Ale neukážu, to bych prozradil stále ještě "dajný" les ;-)

Harrylle, děkuji. Věděl jsem, že je na tebe spoleh :-)

není zač, pěkný kousek s tím hafíkem

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben