Neskutečná hledačka

Zdravím kolegové, toto rozhodně stojí za přečtení. Včera jsem měl naplánovanou hledačku s kolegou, který má zde na LP přezdívku Swomi a jeho přítelkyní. Tímto mu děkuji za to, že uvážil cestu přiject ke mě, protože já bych se na svém kole nikam moc nedostal a jelikož stále nemám řidičák, tak musím tlačit kolo po kopcích pouze v mém okolí.
První hodinu nám toho moc nepadlo, pár knoflíků, běžných minciček a tuny bordelu...
Poté jsme se šli napít a ukázat si svoje dosavadní úlovky, které se nám podařili. Dostal jsem takový blbý nápad, že bychom mohli zahnout doprava, tam pod les, kde ta obrovská louka končí.
A pak to začlo, mě padali samý knoflíky, asi 4-6 plomb a samý sežraný měďáky, bylo asi okolo 14:45 a Ondra zakřičel: jóóó a honem běžel ze zadní části louky k nám, pochlubit se se svým úlovkem, kterým se stala stříbrná corona F.J.I. myslím z roku 1893. Tak gratuluji, povídám. Po rozdejchání jsme se opět vydali do akce. Asi za dalších 15-20 minut se začala radovat jeho přítelkyně Míša a jelikož už jsem si taknějak zvykl, měl jsem tušení, co kopla. Poté ukázala na prstech číslo 2 a 2. stříbrňák byl na světě. Tak jsem se teda šel podívat, co je zač a byl to 1 Silber Groschen z roku 1827 myslím, hmmm, tak já tady kopu měď za mědí a vy mi tady takhle vysáváte stříbro za stříbrem, už jsem měl nervy na pochodu.
Za další asi 2 hodiny už kolegové museli odjet, říkám, že to ještě zkusím, tak jsem tedy pokračoval.
Stále nic, pořád stejná pohádka, už jsem měl dost, byl jsem unavený, hladový, asi 20 měděnejch sežranejch krejcarů okolo roku 1860 na kontě, říkám, hold nemám svůj den dneska, tady to otočím, a dojdu ke kolu a pojedu si dát domů pivo a rychle zapomenu na tuhle hledačku. Ke kolu se blížím stále rychleji a asi tak 4-5 velkých kroků od kola signál, ID na noxovi okolo 22 myslím. Ten je pěkný, beru, na a když jsem to měl v dlani, říkám, jojojo tak to bude dobrý, odhrnul jsem prstem hlínu a... byl tam!!! Stříbrnej Franta- 20 krejcar, tehdá moje 1. Ag mince. Jóóó volám a vítězoslavně máchám rukama, tak pán Bůh se nade mnou také asi slitoval. Tak a teď můžu ject spokojeně domů, ale to pivo si stejně musím dát.
Takže tedy děkuji, že jsem mohl poznat nové kolegy tady z LP a děkuji za skvělou hledačku, ten výběr místa, které jsem vybral já, byl opravdu náhodný, a tak malá louka, a 3 Agčka na ní za jeden den, to je fakt paráda, myslím, že jich tam bude ještě víc, dnes jsem se tam vrátil, ale nicmoc, hodně foukalo, uvidíme, třeba se tam ještě poštěstí, každopádně tohle nemělo chybu a dlouho jsem to rozdejchával, neskutečný. Kdo se bude chtít podívat na stříbrňáčky kolegů, vložím odkazy. A ještě jednou děkuji za super den a doufám, že ještě něco pěkného podnikneme. Ať se daří kolegové!

Tady jsou ty odkazy:

https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/corona-na-louce-263003/

https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/1-30-thaleru-263004/

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: František Josef I. (1848–1916) – 20 Kreuzer (20 Krejcar) (č. 122) František Josef I. (1848–1916) 20 Kreuzer (20 Krejcar)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 21,0 mm
Gebiet der Prägung:
Landesherr: František Josef I. (1848–1916) (2 Meinungen)
Prägungsjahr: 1870 (1 Meinung)
Nominal: 20 Kreuzer (20 Krejcar) (2 Meinungen)
Material: Stříbro (Ag) (2 Meinungen)
Nr. der Münze: František Josef I. (1848–1916) – 20 Kreuzer (20 Krejcar) (č. 122) (3 Meinungen) petroff: 122, RadekRy: 122, suk58: 122

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka
Neskutečná hledačka

Fundumstände

Lokalität:Karlovarský kraj
Verwendeter Detektor:Equinox 600
22 Stimmen
22 Stimmen
angezeigt:
1484x,
Kommentare:
23,
Finder:
vopicak vopicak
Fotografiert:
der 1. April 2021,
Eingefügt:
der 1. April 2021

Kommentare

Dobrej lov opičí muži ;-) gratulka, pěkná dváca ;-)

Díky petroff, jsi vtipnej, nechceš ze mě udělat Tarzana? ;-) ;-) :,-( :,-( :-D :-D 8-)

parádní vopičáku, dvacka super, čtení taky, fotky jakbysmet, nou koment dál, ;-) ;-)

Néé, samože myšleno v dobrém ;-) ať se daří nadále ;-)

No někomu to padne cestou k autu a tobě holt k jinému povozu ;-)Jenom podle fotek bych ten lán nenazíval malou loukou :-DDřív jsem si myslel že každá vesnice má v okolí stříbrňák.Po pár letech jsem říkal že několik a dnes že i každý hektar(někdy i víc).

jiva- ta poslední fotka není odtamtud, ta menší louka byla o kousek vedle, ta poslední fotka to jsem zachytil z druhé strany, tam je větší louka ale tam jsme ty Agčka nenašli ;-)

Grats k bezva zážitku (i nálezům, samozřejmě) 👍 ...

Paráda draku, gratulace! :-)

Parádní fotky, parádní čtení ale nejlepší z toho všeho byl stejně ten vydařený den. Snad se i příští společná hledačka potáhne ve stejném duchu :-)

Samozřejmě velká gratulace, moc jsme ti ho přáli :-) :-)

Parádní vysavač i Ag-čko ;-). A tos´mi psal, že najdeš za hledačku max 4, 5 mincí, že je tam ho...o, ty sedmilháři :-D :-D.
Gratuluju a přeju ;-)

Hluboký příběh gratuluji :-) :-) 8-)

Janek- to víš, konečně slezl sníh, už nemusím to doho lesa, kde nic není, ale pravda, včera toho bylo nějak až moc, děkuji všem ;-) :-O :-D :-)

Parádní dváca a pěkné počteníčko, a fotky taky super... ;-)

To se musí pochválit, takoví pěkný článek a foto 👍 ;-) :-)

Parádní zapálenost udělat z 20ky takový halo ;-) moc pěkný gratuluju

Děkuji za pěkné ovace ;-) :-D :-O

Pěkně za palec! :-)

Jo, když víš kde máš správně zaparkovat, tak to cestou zpět prostě padnout musí. :-D :-D
Gratulace k dobrému úlovku a hezkému příběhu, jen tak dál!
;-)

příteli, pěkně's to napsal a popsal, no nakonec to dobře dopadlo, gratuluji!!!!! - i těm dvěma, co Ti to tam vybrali ;-)
- a koukám, že si se i nějakým tím pivem odměnil - tak to gratuluji podruhé!!! ;-) :-)

- přátelé, takto si představuji příspěvek hodný zdejších stránek o hledačích
- krásné povídání emoční s vykreslením průběhu akce, krásná fota a nezbytná trocha alkoholu ;-)

:-D :-D :-D :-D :-D

Moc pěkná prezentace a k tomu gratulace :-)👏

Krásný stav, kolego :-O
A vyhrál jsi si :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben