Neznámý srot

To je ze stejného místa jako ty Koppelhaken , ale asi fakt šrot , no kdo to pozná co to je , já pohledání co to asi je

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Moderner Abfall (1 Meinung)
Kaparaso: Moderner Abfall, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Neznámý srot
Neznámý srot
Neznámý srot
Neznámý srot
Neznámý srot
Neznámý srot
Neznámý srot
Neznámý srot

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:Simplex
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
889x,
Kommentare:
18,
Finder:
saitek saitek
Fotografiert:
der 30. Dezember 2021,
Eingefügt:
der 30. Dezember 2021

Kommentare

řidítka z mašiny, fichtla

Áno, i ze zbytkem rychlopalu, ovládáni na přidáváni plynu.

https://www.jawa-korda.cz/rychlopal-komplet_z147/

to leželo v kyselině ???

příteli badateli, tohle jsou řidítka na šneka - krutiruka, je tam drážka, v keré jezdil jezdec, kerej napínal otáčením rukojeti lanko plynu - bylo to fakt na vykloubení ruky, ale naprosto bezúdržbové, bo se lanko nenamáhalo, nekroutilo jako u rychlopalu, šlo rovně v ose bowdenu

https://www.a-zobchod-eshop.cz/fotky947/pionr/T14.jpg

- ale když se tohle sundalo, rychlopal tam šel napastit

Děkuju , jste fakt dobří .

to zase né, pouze krapet starší :-(

Taky si pamatuju to šneka, byl hroznej...😁

Jo,jo a až sme vzali do ruk tych tatovich pijonýrů my mladí tak sme to začali tunit rychlopalama :-D ;-)

Kolega Lukegoss ten zbytek plynu trefil přesněji než já, rychlopal nastoupil až později. Pro svůj kratší chod se stal oblíbený, pravda ty lanka odcházeli častěji. Jawu 250 z roku 1970 jezdím už 30 roků, dodnes k maximální spokojenosti. 8-)

áno, taky vlastním motoveterány, už odmalička mě to jaksi bralo, no kdyby byly tenkráte mobily, tablety, PC a další podobný věci, asi bychom dnes to revma, ba ani to 5x operovaný vykroucený zápěstí, neměli :-D

Svatá pravda. ;-)

kolego badateli Foxi,
buďme rádi, že jsme tam, kde jsme, něco jsme si užili, kdo dnes z harantů chodí po barákách, zvoní a utíká??? :-D :-D

Ano také to tak vidím , doba ve které jsme vyrůstali nám dala mnohé cené zkušenosti do života. Většina dnešních mládežníku by nezvládla vyměnit ani tu svíčku u motorky.Pravda oni si informace umějí vygooglovat , ale sebrat jim telefon tak si v lese nerozdělaj ani oheň. ;-)

jojo, smutná doba po stránce technické, samostatnosti a zralé úvahy, jako i komunikace mluvené, když začneš s těmadle mladýma o minulosti, v které jsme vyrůstali, tak Ti ani nevěří, onehdá jsem pravil, že jsme čučeli na černobílou televizi, která zrnila, obraz skákal, občas nešel zvuk a byly dva programy, na kerých bylo hovno :-D

Přesně se mi to vybavilo, a u nás diky dočasně dislokované Sovětské armádě v kasárnách kousek za domem, která prováděla pravidelné přesuny techniky běžel na té černobílé televizi místo obrazu pravidelný rádiový ruch v azbuce mezi posádkami OTček a velicím důstojníkem. Díky tomu mě měla paní učitelka na ruštinu ráda, neb jsem vynikal v jazyce ruském. ;-)

nojo, ruština, ta mě taky šla, i dnes se vpoho domluvím - i něco napíšu, a s tou televizí - sme to řešili tak, že se na rádiu naladil zvuk - jeden program se dal chytit na - myslím - krátkých vlnách - a na telce obraz o:-)
- a pak nastoupily barevný ruský tv, elektronika, vážilo to sto kilo a obraz, jak když sliješ deset barev dokupy :-D

to my jsme otáčeli anténou podle toho, jestli byl lepší pořad na polské, nebo na české TV ... Jeden točil tyčkou od antény, druhý stál v okně a řval ještě kousek, doleva ... to už je móóóc! Třetí ladil TV. A svou JAWU 21 jsem po čtyřicetipěti letech provozu loni 30.prosince prodal až do Čech - Heřmanův Městec. 7.ledna jsem si za to koupil EQ800 se dvěma cívkama a ještě mi zbylo!

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben