Pečeť

Pečeť z Předního Cínovce (Gemeinde. Vorder Zinwald....)
... není zrovna ve 100% kondici, takže si s překladem ani s jejím určením nedokáži poradit.
Jediný nález (!) za 8 hodin intenzivního "mrcasení"....a to ještě na konci, deset metrů od auta a těsně u krajnice silnice.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: New Age - Briefmarken (1 Meinung), Amtlich und kommunal (1 Meinung)
otrokcechystanu: New Age - Briefmarken, Karinn: Amtlich und kommunal, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Pečeť
Pečeť
Pečeť
Pečeť
Pečeť

Fundumstände

Lokalität:Ústecký kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Fisher F 44
11 Stimmen
11 Stimmen
angezeigt:
635x,
Kommentare:
10,
Finder:
otrokcechystanu otrokcechystanu
Fotografiert:
der 23. Juni 2022,
Eingefügt:
der 26. Juni 2022

Kommentare

Tam je to od Bandity úplně vyluxovaný 😁, to jsi měl ještě kliku, že jí minul 😁😁😁
Pěkná a zajímavá 👍

Gratulace :-)

toto bych pochopil jako pečetidlo panství libčeves - přední cínovec zřejmě tedy spadal pod libčeves

Dík. Staré zřejmě moc nebude, vypadá dost moderně,
myslím, že maximálně počátek 20. století.
Jj, vyluxovaný to tam je opravdu dokonale. A k tomu ještě ta šílená neprostupná džungle. Sice se zaměřuju na extrémní terén, louky, pastviny či pole nedělají ani 5% mého zájmu, ale tohle bylo i na tu mojí náturu "sadomaso".
Už jsem měl detíka v autě a klíček v zapalování, ale zvědavost mě vyhnala zase ven, protože od mého auta se táhl podél silnice pruh celkem prostupného lesa, nějakých 200 m k hranici menší Přírodní rezervace, tak jsem si řekl, že těch pár metrů ještě zkusím. No a byla tam hned na první signál. Ale pak už zase nic... jen hromady plechovek a všeho možného, co idioti vyhazují z aut.
Ale nevadí...ono to stejně na ty nálezy začíná být horší a horší téměř všude a v lese jsem i tak rád.

áno, mladé pečetidlo, mělo to dřevěnou kuželku, tohle bylo používáno těsně před modernizací - používáním razítek
- je dobře, že jsi ho zachránil ;-)

Dobrej nález, gratuluju :-). Banditu bych teda v rajónu úplně mít nechtěl :-D :-D. I když, tady je spíš už jen taky hovno :-D

Blahopřeju,parádička :-)

Je nás aktivních už moc na tak mrňavou zemi, s tím se holt nedá nic dělat. Kdesi jsem četl, že asi 30.000 a další desítky tisíc "sem tam občas" hledačů. A přísně chráněných oblastí také přibývá, nenápadně, ale dost rychle, takže ten "mrcasnický" životní prostor se zmenšuje.
Už si někdy představuju, jak detíka házím do elektroodpadu a kupuju si k televizi houpací křeslo... což asi bude můj konec.
Ale ten přijde tak jako tak. Už jsem za posledních 8 roků 2-3x prolítal střed Krušných hor v pásu asi 80-90 km, tedy zhruba mezi KV a TP. Věnoval jsem jim téměř celý ten čas. 1-3x týdně, 6-9 hodin v kuse. Myslím, že už od této oblasti moc očekávat nemusím. Párkrát jsem příležitostně vyrazil do vnitrozemí, ale tam to bylo nejhorší. No a dál na východ Čech a na Moravu...no, to při těch vpravdě zlodějských cenách PHM určitě nehrozí.
Nic netrvá věčně....ani ta historie v té hlíně tam věčně nemůže být.
Kdo ještě nachází, ať se z toho těší co to jde.

Podle statistik žilo na našem území cca od eneolitu dodnes cca 80 mil. lidí. To číslo mě celkem překvapilo, myslel jsem, že to číslo je mnohem, mnohem větší. Nicméně, pokud každý z nich vytratil za celý svůj život pouhých 25 kovových předmětů, jsme na čísle 2mld. Takže neves hlavu, je tam toho ještě dost :-D.
( trošku demagogie, ale pro nas příjemná :-D :-D )

Máš pravdu, Janku. Já četl ještě odvážnější číslo... že tato planeta porodila 25-30 mld. lidí. To se psalo v nějaké studii OSN již v počátku 90 let.
Ale i tak...je jasný, že v té zemi je ještě mnoho pěkných věcí. Chce to však citlivější přístroje s hlubším dosahem a taky nějaký to štěstí. Moje nejlepší cívka vypípá naplocho položený krejcar 1800 v 45 cm hloubce a v naprach suché půdě. A to se mi zdá už málo. V posledním půl roce stále častěji nenajdu za celý den ani "ň"... takže jezdím stále dál a dál. Jsem desátý rok po rozvodu, takže už si můžu "vyskakovat" a taky si "vyskakuju"😁... každý volný den jsem v lesích. Předtím jsem byl jen hóódně sváteční "mrcasník". No a ty lesy, to je taky takový můj kámen úrazu. Nebaví mě jiné prostředí, jako louky či pole. V lese se prostě cítím jako doma. Takže teď mi končí noční a mažu...

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben