Pečetítko НКВД

Myslím si že je to docela slušný a vzácný nález který se jen tak nevidí... :-)
Ruské pečetítko NKVD-Narodnyj komissariat vnutrennich děl // Lidový komisariát vnitřních záležitostí (1934–1946).. Byl to centrální státní orgán Sovětského svazu zabývající se vnitřní bezpečností, požární ochranou, střežením hranic a evidencí obyvatel, spravující věznice a pracovní tábory, zabývající se rozvědkou a kontrarozvědkou... Našel jsem to v lesíku kde bylo ještě německé pouzdro na plynovou masku a přezka SS... Až bude čas určitě se tam ještě vrátím!! :-)

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Amtlich und kommunal (3 Meinungen), UDSSR (1 Meinung) Anubis: UDSSR, ondrasecek: Amtlich und kommunal, nikamov: Amtlich und kommunal, Mac: Amtlich und kommunal

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Pečetítko НКВД
Pečetítko НКВД
Pečetítko НКВД

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Garrett ACE 250
5 Stimmen
5 Stimmen
angezeigt:
1058x,
Kommentare:
5,
Finder:
Anubis Anubis
Fotografiert:
der 3. März 2017,
Eingefügt:
der 3. März 2017

Kommentare

Krásná pečeť, pěkně nafocena. pěkný nález!!!! Gratuluji.

Děkuji :-) :-)

Super nález. Gratuluji. ;-)

Moc děkuji :-)... To by mě také dost zajímalo... Tohle je zrovna věc kterou bych dost hlídal, kdyby se to někomu v té době dostalo do ruky mohl by s tim udělat docela velké potíže si myslím... :-) :-) ;-)

Hmmm zajímavé, ale připadá mi to jako taková docela fórová práce, jako by to byla nějaká napodobenina originálního pečetidla. Je to jen můj dojem, tak to neber až tak vážně!

Jinak jsem si to zkoušel trochu přepsat a přeložit a stojí tam psáno asi toto - Úřad (nebo Řízení) NKVD USSR Kamenec Podolské oblasti Proskurovský hospodářsko-historický archiv. Kamenec Podolský i Proskurov se nachází na JZ Ukrajině.

Tak asi tak... :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben