Precious

Zdravím,). První výprava do těchto zapomenutých míst a To co mě potkalo se poté stalo nepopsatelným zážitkem. Nával emocí a pocitů které jsem vnímal, přeji každému kdo má dobré úmysly nakládat s podobnými předměty. Jako,, lovec,, moc zkušeností namam, ale za těch pár měsíců stovky kylometrů v nohách už začínám trochu chápat do čeho jsem se navrtal. Velký respekt k přírodě, úcta Naším předkům a touha objevovat a odhalovat poklady Naší země mi opět napumpovala sílu a chuť do života. Bylo mi ctí předat sekerku do Podlipanského muzea v Českém Brodě. Zdar LP a díky.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Axt mit Hülse und Öse (3 Meinungen) Wladyslav: Axt mit Hülse und Öse, GATTO: Axt mit Hülse und Öse, vojtas83: Axt mit Hülse und Öse

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Precious
Precious
Precious
Precious
Precious
Precious
Precious
Precious
Precious

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:0 cm
Verwendeter Detektor:Nokta
30 Stimmen
30 Stimmen
angezeigt:
1745x,
Kommentare:
31,
Finder:
Hlidatch_9 Hlidatch_9
Fotografiert:
der 24. März 2021,
Eingefügt:
der 5. Juni 2021

Kommentare

Gratulace, jen tak si ležel ,skoro povrchovka. :-)

Díky, kousek od místa kopali v 70letech plyňák, zřejmě se převalovala cca 50 let :-)

Naštěstí ho pluh, zdá se, mockrát netrefil.Paráda.

Dobrý matro ;-)

Super kop, gratulace. :-O :-) :-)

Díky ;-) má 11cm. o:-)

Nádhera! Gratulace! :-)

Parádní kousek, gratulace a palec ;-) ;-)

moc hezká, parádní!!

To je matrial, gratuluju 8-)

:-O :-O :-O :-O supr gratulace parádní ....akorát tak teď přemýšlím kolík těch sekyrek za rok muzea dostanou od lovců !?!?

příteli, to se nedá spočítat, bo hledači odevzdávání tají, za trikoloru se stydí - jako nedávno v tom příspěvku, co je smazanej
- ani nevím, jak to dopadlo :-(

Díky všem přejícím!! Ať Vám pipne téže ;-)

Jo ten jsem taky četl a bylo to zajímavé a ještě teď nevím co se to tam vlastně dělo a kdo vyhrál :-O :-/ No zítra bych chtěl vyrazit ale tady se točí mraky a hrozí bouřka -(
To já bych se za stuhu nestyděl já bych ji obtočil kolem cele fotky i za fotkou :-D :-D :-D :-D
To byla jen taková úvaha kolík se toho odevzdá ( škoda že není nějaké počítadlo , na konci roku by mohly padat zajímavé čísla). :-D :

To počítání je dobrý nápad ;-) avšak profíci z oblastí, krajů by museli více spolupracovat. Kurátor mi říkal že mají ve sbírce spousty artefaktů z doby bronzové a není prý zájem. :-/

Hlidatch_9 - Koukám že ti moc nevadilo že je to pole zasetý ......

Po mém sběru je na poli vše jak má být. Nebo nerozumím tomu,, vadilo,,. Jinak bordel co vykopnu odnáším s sebou. To je fér ne....

On myslel že jestli to pole bylo zaseté tak že jsi tam neměl lozit ( do zasetého pole se prostě nechodí). S bordelem to děláš dobře já to taky odnáším ;-)

Fešácká bronzule. ;-)

haidrich :beru na vědomí všechna osetá pole, avšak více mě trápí třeba překoplá žížala nebo vykoplé mraveniště :-/

tak jestli je to z osetýho, pak je to špatně, to si šrákal po celým poli, nebo jen u těch stromů?? - bo u nálezu je listí - mi neříkej, žes do toho pole vzrostlýho lezl o:-)

Neštoral jen jsem šel po okraji....

Když jsem sekyrku uviděl, nemohl jsem ji nesebrat ;-)

no jde o to že za přeseklou žížalu nebo mravence majitel pole nepožene ale za oseté ano a ne potom jenom tebe ale i další hledače kteří jen projdou kolem :-( už mně hnaly ne jednou i z neosetého a věř že majitel má na to právo takže jsem jen slušně poděkoval zabalil a šel na osetém bych to už asi jenom neukecal. Jo podle listí bych taky řekl že to e kraj pole a vlastně jsi ani nekopal , tohle stačilo vydlábnout a je jasné že kdybych šel po krájí já a něco takového na mně kouklo tak bych to tak sebral . Při další sečbě by to mohl kombajn rozmlátit takže jsi to zachránil ;-)

Mohu doplnit nádherné výhledy a fotky z těchto míst ;-). Jinak první co mě napadlo bylo,, propojení,, sekery a mé ubohé osoby. o:-)

Já bych to dále nešířil ....počkal bych až sklidí úrodu a pak hurá to ještě pročesat ;-)

Moc pěkný kousek gratulujeme a palec nahoru ;-)

Moc Všem děkuji za odezvu :-) avšak má aktivita na portálu LP je žalostná, proto žádám aby jste artefakt nedávali do soutěže! Určitě jsou zde borci a borkyně kteří si zaslouží ocenění více jak mnou uvedený předmět. Mnoho zdarů a krásných nálezů s mávátkem i bez ;-)... Petr

Hlidatchi, tady netočíš motohodiny, je fuk, jestli máš 20 nebo 1000 příspěvků, prostě si našel nádhernou věc :-). Tvému přání asi vyhoví, ale je to škoda :-)

Peťo nebuď přehnaně skromnej a jdi do toho po plnejch! (samozřejmě do hledání, né do osetého :-D :-D) Gratuluju! Máš parádní nález! ;-) :-)

Václavíčku nejspíš máš opět pravdu ;-). Všeho moc škodí jak se říká avšak vím jaké je být poslední někde vzadu ;-) a nerad bych to měnil o:-).

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben