Spona

Po delší době přidávám zajímavější sponu, se kterou si nevím rady. Je to nález z Německa, u Mohuče. Takové ne moc velké město, kde podle historie města bylo snad všechno. Od římanů, franků, germánů, 30ti letá, napoleon atd. Snad jako všude tady. Řekl bych, že je celostříbrná. Z druhé strany jak je škráblá, tak je také pod tou krustou vidět Ag. Na délku má 5cm. Snad kromě toho drátku, ten stříbrný není. Jestli je to starší než středověk nevím, přijde mi divné, že by dřív použili písmeno S, ale na tom poli bylo víc věcí, přidám ještě jednu sponu, která byla poblíž. Zvláštnost je, že na tom místě tak 50x50 metrů byla plná krabice mušlí. Na vedlejších polích ani nikde jinde žádná. Jsou více jak půl cm tlusté, ne jako ty, které se běžně válejí na plážích dnes.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Clips (3 Meinungen), Schmuck (1 Meinung) kacuro: Clips, : Clips, Karinn: Schmuck, Macamica: Clips

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Spona
Spona
Spona
Spona
Spona
11 Stimmen
11 Stimmen
angezeigt:
794x,
Kommentare:
7,
Finder:
Trsak33 Trsak33
Fotografiert:
der 13. September 2021,
Eingefügt:
der 17. September 2021

Kommentare

https://www.catawiki.com/en/l/30671605-ancient-roman-bronze-excellent-brooch-fibula-shaped-as-the-latin-letter-s-with-two-stylized-dragons-head

Tak to nááářřřeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez :-D

Hustý!

Parádní spona!!! Takovou jsem ještě neviděl. A i když mám radši nálezy z našich krajů, tak gratuluji👍😊

Krásný nález. 👍
V čem byly ty mušle? Mušle byly , myslím, platidlo.

Diky za nazory. Ty musle se tam vali vsude po poli. Pak uz jsem byl je liny je sbirat. To me nenapadlo, ze slouzily jako platidlo. Take me napadlo, ze tam driv mohlo byt more. Ale nevim jakto, ze jsou jenom tam.

Jo, římani měli takový spony s různýma písmenama.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben