Strela

V sobotu jsem využila nabídnuté příležitosti a vzala detektor s sebou na pozemky kamarádů - mají tam pastviny pro ovce a přes cestu pole a pod pastvinami nějakou rokli a snad i bývalé důlní dílo (se tam našlo uhlí někdy v 19. stol. ... trochu). Krom toho, že poráželi, což zajímalo hlavně dceru, tak já vzala muže a přátel 15letého syna s sebou na detektoring.

Vlezli jsme do té rokle, kde se teda válely třeba staré hrnce, ale jinak tu byl celkem signálový klid. A když už něco píplo, bylo to střelivo :-) Takže jsme měli asi 3 diabolky a pak dvě takové pěkné střely, jednu Vám tu prezentuji - trochu jsem se vsadila s kamarádem, že přijdu na to, odkud to je, dřív než on (nechal si tu druhou). Předběžně googlil už na místě a tipnul nějakou pistoli...teď nevím, jestli říkal lugger, 30tá léta? Nejsem v tomhle vůbec odborník, ale vím, že tady jsou, tak kdyby šel náhodou někdo kolem... :-)

Jinak na poslední fotce je vše, co ten den padlo - přešli jsme i na pole a jelikož v přání bylo "berte i železo, já si to tu vystavim", tak tam jsou taky různá železa a jiné šroty :-)

Ještě se tam vrátím, tam ještě je moooc neprohledaných míst.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Munition (1 Meinung) Machyc: Munition

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Strela
Strela
Strela
Strela
Strela
Strela
Strela

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Equinox 600
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
858x,
Kommentare:
19,
Finder:
Macamica Macamica
Fotografiert:
der 24. September 2022,
Eingefügt:
der 25. September 2022

Kommentare

Ale jó palec za tu dřinu a tu omáčku kolem zasloužíš 👍 ať se ti daří bejku Šíkovná 😁😁 omluva 😎☝️ myslel jsem holka šikovná ☮️✌️😃😉🏅☘️

Střela je nevystřelená...................... a měří se posuvným měřítkem, ne pravítkem...........důležité jsou i desetiny mm. :,-(

Aha, to jsem nevěděla, - posuvné měřítko mám. Přidám fotografie s měřítkem.

Průměr vypadá na 8,95 mm. A tohle je tedy jako vystřelené, tak je to.... projektil? Omlouvám se, ale terminologii v této oblasti nerozumím.

Hrobar: díky, já si to klidně přeložim jako tele šikovný :-D Na krávu si ještě musim počkat, ještě hledám veeeelmi krátce :_)

Btw..... koukala jsem tedy teď na terminologii a střela = projektil. A střela + nábojnice = náboj. Takže co jsem to teda našla? :-D

Střela je jen vyjmutá z nábojnice kdyby byla vystřelená, tak jsou na ní rýhy z drážek které jsou v hlavni pistole nebo revolveru nebo njaké jiné zbraně

Aha :-)

To sou nálezy vhodný akorát tak do šrotu.. :-D :-D

A co každý jednou začínal

Btw - no tvl!! :-O :-D
- a co hladká hlaveň?? poznám, že kuli hnal černý prach??

jináč samosebou gratuluji k nálezům ;-) :-)

Kula👏😁

Jako není to zlatý prsten, já vím. Ale tu sázku koukám prohraju.... A že jsem našla šrot já vím, kdyby SpongeBob četl, co jsem napsala, tak by bylo jasné, že to bylo v podstatě chtěné...

a tá šupléra je taky nález?? :-D
- a na Spongeboba se nezlob, on je drobet nahluchlej!! :-D

Takže je to asi střela z náboje 9x19 luger a v úvahu připadají všechny pistole v téhle ráží

Luke: Ta šuplera je manžela, který ji používá s frekvencí.... nikdy :-D :-D Takže podle toho vypadá, ale zaplať pánbůh, že jsou tam ta číslíčka vidět. Se mě potom ptal, jestli tuším, jak ji vyčistit, tak uvidíme, jak to dopadne :-)
Remington44: moc děkuji, věřím, že už příště vložím něco zase zajímavějšího, tady to bylo fakt tak jako pro tu informaci, ještě jednou díky všem :-)

Maca dej jí na týden do nafty a pak ji otři hadrou. A bude pěkná 👍 myslím ten měřící přístroj 😉👍👍

Díky Hrobaři 😉

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben