Tokarev Torzo.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Pistolen (1 Meinung), Waffen (1 Meinung) indy-x: Pistolen, ALGGY: Waffen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Tokarev Torzo.
Tokarev Torzo.

Fundumstände

Lokalität:Karlovarský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:8 cm
Verwendeter Detektor:XP
8 Stimmen
8 Stimmen
angezeigt:
2413x,
Kommentare:
14,
Finder:
indy-x indy-x
Fotografiert:
der 30. Dezember 2018,
Eingefügt:
der 30. Dezember 2018

Kommentare

Továriš Tokarev :-)
Jenom bez alespoň hrubého očištění není poznat, jestli je to TT30, TT33 a jestli je to válečné, nebo poválečné provedení ;-)

TT 33 podle pažby.

Podle pažby se nepozná NIC. Rozdíl je v provedení těla zbraně, závěru a spouště. Potom ještě uvnitř, ale to asi neuvidíme ;-)

Podle rýhování ná závěru ....se pozná.Široké válečná,slabé poválka

Jo ,včera jsem prohlížel fotky v knize a byla tam TT 30 a neměla ten kroužek v pažbě s nápisem CCCP.Ale na gůglu jsou TT 30 i s nápisem.Tak to sorry.

TT30 a TT33 se v roce 1934 vyráběli souběžně, takže i střenky jsou stejné ;-)

Střenky nejsou stejné.Objevil jsem tři typy.


Pistole TT byla zkonstruována pro nový náboj 7,62 x 25 mm Tokarev a byla zavedena do výzbroje sovětské armády v roce 1930. Výroba byla zahájena ve zbrojovce v Tule. V roce 1933 byla zahájena výroba modifikované pistole (úprava uzamykacích ploch) označená jako vzor TT-33 (Tula-Tokarev). Během války se výroba přesunula do Iževska a po ní zpět do Tuly. V letech 1933-1945 bylo údajně vyrobeno okolo dvou miliónů pistolí. Pistole TT-33 byla velmi rozšířená i po druhé světové válce a to nejen ve výzbroji SSSR ale i jeho satelitů. Pistole TT 33 poválečné výroby mají na pouzdru závěru jemné rýhování místo svislých žlábků.








Pistole Tokarev TT 33 - předválečný model

Pistole Tokarev má uzamčený závěr Browningovy konstrukce s krátkým zákluzem hlavně. Bicí ústrojí, záchyt kohoutu, přerušovač a vyhazovač jsou uloženy ve vyjímatelném bloku. Manuální pojistka u této pistole je zcela vynechána, zajištění zbraně se provádí nastavením kohoutu prostřednictvím bezpečnostního ozubu do pojistné polohy. Jednořadý zásobník je vyroben z ocelového plechu, po obou stranách má malé kontrolní otvory, jeho kapacita činí osm nábojů 7,62 mm Tokarev.



Snažím se sem okopírovat ty různé sovětské typy střenek ,ale nedaří se mi to.

Náboj 7,62 x 25 Tokarev - malé povídání o nábojích - DetektoRING
DetektoRING

Střenky se sice vyráběli v různém provedení, ale vzhledem k souběhu výroby a různým opravám a repasím ( i v rámci oprav armádními zbrojíři) se všechny typy střenek (pertinax i plast) objevují na obou vzorech pistole.
Na první pohled se TT30 odlišuje jiným tvarem spouště a krycí destičkou zadní části rámu.
TT33 má rám z jednoho kusu materiálu, jiný tvar spouště a zjednodušený tvar hlavně u uzamykacích ozubů.
Svoji TT30 jsem vybíral dva měsíce, tak mám docela nastudováno :-D
Jinak bych taky nevěděl. Jak jsem zjistil i spousta puškařů netuší rozdíly, protože se nikdy podrobně o tyhle věci nezajímaly.

Taky mám,ale kopanou.Právě díky TT si chci příští rok dělat ZP,abych měl k detíku ještě nějakou zábavu.Třeba mě to bude na střelnici bavit a vyblbnu se . ;-)Ať se daří,kolego a díky za užitečné info.

TT je na vyblbnutí skvělá volba. Lehkej, přesnej a člověk má za pár korun legendu. Mám hodně starejch kvérů, ale TT je asi nejoblíbenější. S ním má člověk pocit, že drží ruční artilerii se kterou se dá bez problémů trefovat i na osmdesát metrů a při výstřelu se jdou většinou všichni podívat s čím to střílím :-D

A právě proto to chci.LEGENDA Z CCCP.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben