Včerejší slepice

Dneska jsem byl dopoledne v Písku něco zařizovat a tak jsem se zašel podívat do muzea co tam klukům leží na stole nového a pokecat.Přišla řeč i na můj včerejší nález a tak jsem doma nafotil a poslal Tomášovi.Je to co jsem si tajně myslel.Je z kamenitého pole a navíc ještě špatně odlitá.To ale nevadí.Olověných vojáčků a koňů mám pár ale bronzovou slepici ještě ne.Ať se vám daří kolegové.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Statuetten, Figurinen, Skulpturen (2 Meinungen), Bronzezeit (1 Meinung) boh.rex: Statuetten, Figurinen, Skulpturen, Pasek: Bronzezeit, Sacco16: Statuetten, Figurinen, Skulpturen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice
Včerejší slepice

Fundumstände

Lokalität:Jihočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Eq800
Abgegeben an: Prácheňské muzeum v Písku
33 Stimmen
33 Stimmen
angezeigt:
3219x,
Kommentare:
30,
Finder:
jiva jiva Twitter
Fotografiert:
der 7. Oktober 2020,
Eingefügt:
der 7. Oktober 2020

Kommentare

Pěkný!

Pěkný 8-) 8-) a není to holub?

Parádní nález, grt ;-) Taky mi to přijde spíš jak holub

Gut je! A co říkali, jak je to starý? ...

Možná je to holub,možná slepice ;-)cobasico-halštat nebo se vyskytují i v pozdní době bronzoví ;-)

Dík. ...

Super ;-) pěknej nález 8-)

Krása.

Gratuluji.

Mimořádný nález 👍

Pěkný nález. :-O :-) :-)

Nádhera, krásný kop :-)

Myslíš, že byla litá na hliněné jádro, nebo se do ní dostala hlína v místech, kde je nedolitá? Mně to spíš připadá na to hliněné jádro. :-/

taky bych si tipnul spíše nějakého ptáka ale i tak super nález ;-) 8-)

Díky kolegové ;-)steelfalco-myslím že hlína se tam dostala až potom.Bude to nepodařený odlitek.Ta dírka na zádech bude skrz až k nožičkám.Ta díra v hlavě je ale čistá a dál nevede.Víc jim čistit nebudu.Jenom opláchnuto ;-)

Moc pěknej nález!
Jo, to je nepovedená práce. Možná se někdo učil a experimentoval.

možná to je blbost jirko ale nadalo se na to pískat?

Moc pěkný..gratulejšn. Nedávno jsem kopnul něco podobného, ikdyž stářím o dost jinde a sloužící k nějakému účelu..Zoomorfní,, cokoli" se mi moc líbí.. Tohle je pecka jestli je to tak starý jako je halstat..zajímalo by mě jestli je to votivni figurka?nebo to k něčemu sloužilo nebo mělo sloužit?

Kdo ví k čemu to sloužilo.
Třeba jen tak pro radost nebo to odlil táta svému dítěti na hraní.

Mě vadí tak trošku víc jedna věc ..... jak se vlastně všechno z těch věků snažíme vsadit do nějakého kultu ..... uctívání a podobně.
Vždyť ti lidé nám zase nabyli tak vzdálení a žili v určitém směru podobné životy jak mi.

Co by mohli říct archeologové za mnoho tisíc let ..... nebo třeba i nějaká úplně jiná civilizace ..... na mnohé naše sochy plastiky a skulptury různě stojící v našich parcích ...... na domech atd ..... nebo i na drobnosti ve formě hraček a podobně .....

Taky by to "hodili" všechno na nějaká božstva a kulty ?

Jen taková úvaha ;-)

Velice zajímavý nález a myslím archeologicky cenný, málokdo něco podobného najde.

Ještě jednou děkuji kolegové ;-)loner-pískat by na to asi nešlo.Seven-háže se to k nějakému kultu.I to mi tvrdil archeolog a hračku vyloučil.Jenže kdo ví.Před pár lety byl nález bronz šipky pecka ale dnes se ví že jsou všude a byla to obyč ztráta při lovu v okolí ;-)takže k čemu bylo tohle se přesně neví.Já měl dneska v ruce půlku býčka ale nebyl přeťat orbou ale tak vyroben.Možná jen ozdoba.

Jiva ..... máš štěstí na zajímavé a krásné kousky.

Jen tak dál 👍

Seven-Štěstí?to jistě mám ;-)Ale životní smůly jsem si taky zažil moc.Pohyb v přírodě mi pomáhá zapomenout.Navíc musím venčit psa a nepřestat se hýbat.

Jiva ..... to taky znám.

Ať je už jen líp.

Slepice já můžu ;-) Velká gratulace Jiří!

Díky Romane ;-)Teď jsem se vrátil z toho pole a dneska jsem tam dal kelt.závěsek a kus náramku.

To já tak říkám i tomu ptáčkovi na přezkách a odznacích s větrákem :-D

Sympatický opeřenec, gratulace k fajn nálezu! ;-)

jiva - políben středověkým odérem na brakteátovém poli se ti teď neuvěřitelně daří. Ale fakt :-D :-D

Romane mě Tomáš říkal že se mi neuvěřitelně daří už nějakej ten rok.Odevzdám toho prý nejvíc.To samozřejmě nemění nic na tom že Brakteát jsem našel první u tebe a nebyl jedinej ;-)(to byl můj sen/jeden z mnoha/)To se mi to ale hledá když mě na místo činu dovedou :-DTeď mám za vesnicí ty ty kelťáky tak doufám že se něco ještě povede a i kdyby ne tak jsem rád že sem se dotkl kousků historie.Ptal jsem se ti samozřejmě i na součet ale ještě se koupou(prý odsolujou) takže nevím nic.Ale zase mi Tomáš ukazoval různě věci a tak vím co si zase pod cívku přát :-D

Romane je ale fakt že jsem detektor před tím než mi volali na dohledávku k tobě možná skoro tři měsíce nezapl.Od té boby jsem neměl v ruce pánev ;-)tak to vypadá že mladej bude mít čím mávat :-DVěřím ale že bys raději tu valkírii.Tu bych taky rád měl v ruce.Měl jsem půjčený lobo před pár lety a stejně jako xp(mimo deus) mi vyhovovalo uložení jednotky pod loketkou.To si dal prst na ohyb S tyče a detektor držel jak měl.Kdyby tenkrát mělo Tesoro bezdráty sluchátka tak bych o něm uvažoval.

Teď už je na pánev Jirko zima, tak je třeba chodit s detíkem. Já pro změnu teď přijel z ryb, na Orlíku je neuvěřitelně nádherně a to teprve ten správný podzim začíná. Až bude depot představen veřejnosti, mohli bychom si dát spicha a pokecat :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben