Voleček

Sice jsem nad octem už dávno zlomil hůl, ale odjíždělo se na chalupu a na elektrolýzu nebyl čas. Škoda, že jsem nenafotil celý příběh, tak tedy alespoň slovem. Hrouda rzi z pole, oklepaná šroubovákem od nejhoršího. 5 dní v neředěném octu, 2 dny neutralizována v mýdlové vodě. Zlehka protažena výhní, okartáčována a natřena kovářskou černí. Výsledkem jsem mile překvapen. Čas ukáže, kolik rezavých puchýřů se objeví, ale prozatím ocet zabodoval a dostává se opět do popředí mého zájmu. Po elektrolýze totiž často "nevyleze" ta parádní struktura vláken, díky které předmět vypadá, jako by byl z damascénské oceli.

P.s.: Pro vyšetřovatele: Příspěvek obsahuje dvě černobílé fotografie, kterých nejsem autorem (nebyl jsem tou dobou na světě), takže jsem zase stahoval cizí fotky z netu. Jsem prostě recidivista! :-D

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden) (1 Meinung) Argill: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Voleček
Voleček
Voleček
Voleček

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
6 Stimmen
6 Stimmen
angezeigt:
1191x,
Kommentare:
7,
Finder:
Argill Argill
Fotografiert:
der 3. September 2020,
Eingefügt:
der 3. September 2020

Kommentare

Hezky pěkně :-)....ja čistil v octu ocelové knoflíky z lágru, takové hrudky rzi, a po octu vylezl i srp a kladivo ;-) ;-) ;-)

To ja cistil v octu starou přezku v lese nalezenou a malem mi zmizela uplne cela.

:-D :-D :-D

Pardále dělám to jinak-destilka 6-53 týdnů o:-) o:-) o:-) o:-) podle času,co nespadne samo obouchám a potom líza z tel,nabíječky cca 24h a jsem taky na čistým železu. 8-) 8-) 8-) ;-) ;-) ;-)
Ale máš ji pěknou,musím Tě pochválit 8-) 8-) 8-) 8-)
Kdyby jsi měl spoustu času mám jich v destilce asi padesát o:-) o:-) o:-)

Bonsai: Takovým šidítkem dáš podkovu za 24h? Já to drtím invertorem :-D
Ocet jsem zkoušel ze začátku, ale moc se neosvědčil. Po půl roce se začali dělat puchýře rzi a lezli ven i přes 4 vrstvy barvy (2x základ, 2x finálovka). Možná jsem to jen špatně vysušil. Tentokrát jsem to ohřál ve výhni, takže vysušený je to pořádně. Uvidím.
Každopádně jestli máš 50 podkov na čištění, tak k tomu už se nikdy nedostaneš. Já měl nejvíc tři a přemlouval jsem se do toho 14 dní :-)
Díky draku! ;-)

8-) 8-) 8-) za zimu jsou hotový o:-) o:-) :-D :-D :-D

Tumane, ocet to je strasna kyselina. Asi jsi mel tu tlacenku driv vyndat a potom neutralizovat v mydlove vode.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben