Výsyp z Velikonočního pípání

Až teď jsem se dostal k vystavení tohoto nálezu.
V neděli o Velikonocích jsem se sebral a odjel do Rychleb na hledačku, říkám si,zůstanu dva dny, spím vždycky v autě nebo v kempu. Kemp ještě zavřený, čili varianta ekonomická.
Tohle místo jsem už jednou procházel, ale narychlo, vlastně to byla vracečka k autu. Tentokráte jsem se lesíku chtěl pověnovat znovu a více. Počasí nádherné, zeleň ještě nebujela, prostě paráda.
Bral jsem kopec pěkně odspodu, a těsně pod vrcholem jsem narazil na nepoužívanou lesní cestu. Ta tam končila. Když jsem se k ní blížil, tak na okraji směrem do lesa drobný signál, malé Ag. Nominál nešel moc poznat, neřešil jsem to. Říkám si pohledáme brášky... Tak jsem chvíli máchal a asi 5 kroků dál už v cestě pěkný signál. Shrábnu bokem listí, cesta byla kamenitá, signál povrchový. Dloubnu nožem a hledím. Paráda. To bude něco pěkného. Promnu mezi prsty a už se začínalo stříbřit. Radost veliká, šestikrejcar Pyskounka zamlada, super. Poškozený okraj není moje práce, vůbec nevadí. Budou další bráškové? Dva kroky směrem k druhé krajnici ještě jedno drobné Ag a pak už ticho... Nicměně asi za hodinku mě čekal další výsyp měděných prušáčků v počtu tří z jedné jamky a nakonec na jiné lokalitě poslední Ag toho dne - pruský půl silber groschen 1831.

To první byl okousaný pyskounek jednokrejcárek snad 1686 - 0,47g a to poslední zřejmě Ferdinand II. 1625 - 0,40g (kdyby někdo poznal mincovnu, byl bych rád). Šestka je kremnická 1671 - 2,56g.

Moc pěkná hledačka.

Za toho leopolda navíc se omlouvám, omylem vybrán, místo toho měly být hned nálezovky - škoda že to nejde mazat....

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Hromadné nálezy - Tolarové období (1530–1891) – Hromadné mincovní nálezy (č. 5485) Hromadné nálezy - Tolarové období (1530–1891) Hromadné mincovní nálezy

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 25,0 mm
Gebiet der Prägung:
Landesherr: Hromadné nálezy - Tolarové období (1530–1891) (1 Meinung)
Prägungsjahr:
Nominal:
Material:
Nr. der Münze: Hromadné nálezy - Tolarové období (1530–1891) – Hromadné mincovní nálezy (č. 5485) (1 Meinung) johnek: 5485

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání
Výsyp z Velikonočního pípání

Fundumstände

Lokalität:Olomoucký kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:2 cm
Verwendeter Detektor:XP ORX + MI-6
25 Stimmen
25 Stimmen
angezeigt:
1815x,
Kommentare:
10,
Finder:
johnek johnek
Fotografiert:
der 17. April 2022,
Eingefügt:
der 11. Juni 2022

Kommentare

Pěkný. :-) :-) :-)

👍

Paráda! Gratulace! :-)

Gratuluji. Musel to být super den. ;-)

Gratulace :-)

pěkná kolečka, jen to nebude "hromadný nález "
tři mince po cestě moc velká hromada nebude
možná i ztráta spolu nemusí souviset

Paráda😆👍

parádní, grt. ;-)

To Fousek: ano máš pravdu, nemusí spolu souviset vůbec, třeba se tam lesní dělníci zastavovali a prostě 3 různí lidé poztráceli 3 mince. Nicméně jsou tady jiné příspěvky o třech mincích a taky jsou to hromadné. Nevadí. Pravdu už se nikdo nedozví, pokud vadí kategorie, klidně to předělejte, ale vystavovat po jednom se mi to nechce. To sestavení obou stran mince do jedné fotky mi sežralo neuvěřitelně času a ze začátku i nervy... :-D :-D :-D :-D :-D

Ať pípá...

já bych je dal po jednom
ale máš pravdu a pohrál sis dobře...
;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben