Detektor kovů Viking VK 30

Zdravím chtěl bych si pořídit detektor kovů Viking, . Chtěl bych slyšet vaše názory popřípadně zkušenosti. :-)

In der Kategorie Metalldetektoren, Erstellt von Elmara 24.11.2009 21:20

VK 30 je digitální detektor s číselnou identifikací cíle podle vodivosti.CS1MX je výborný analog myslím,že nejlepší v třídě do 6000,-Kč!Je velmi přesný a citlivý na drobné,nízkovodivowstní cíle.Osobně mohu doporučit oba víc samozřejmě CS1MX ;-)

použítý vk30 budu prodávat pokud by jsi měl zájem. Pro začátečníka je to skvělý, nenáročný detektor, přesná diskriminace a jednoduchá obsluha ;-).

Zdravim, jsem tu nový. Zatím nevlastním žádný detektor, chtěl by jsem s tímto koníčkem začít a myslím, že vk30 by do začátku mohl stačit. Pokud by jsi ho chtěl za rozumnou cenu prodat měl bych zájem. Spoj se mnou na Vitatita@seznam.cz :-).

za kolik by byl k mani?

Detektory jsou to uplně každý jiný. VK30 je klasický digitální detektor s vyhodnocením na LCD. Detektor má poměrně slušnou sepraci a diskriminaci. Dosah je průměrný tak jak to u digitálů v této cenové třídě je normální. Určitě to ale není špatná volaba, cena prostě odpovídá tomu co nakupuješ.

CS1MX je jednoduchý analog s vynikající separací, slušnou diskriminací a více než slušným dosahem. Nedostaneš žádné informace na LCD, na druhou stranu má detektor velice rychlou reakci a mineralizační filtr.

Pokud chceš nějaké vyhodnocení na LCD, netrap se úvahou o analogu a jdi kam tě srdce táhne ;-) Jestliže ale oželíš obrazovku, máš chuť si trochu naposlouchat odpověď detektoru, můžeš zjistit že ti i poměrně jednoduchý přístroj dá více informací než by jsi kdy mohl doufat :-)

Ahoj. Prodáváme VK30 z půjčovny. Detektor je rok příležitostně chozený. Součástí je kryt sondy. Cena je 3500kč. V případě zajmu písni na info@lovecpokladu.cz

Vážení kolegové, majitelé VK30. Jsou dvě možnosti, buď jsem magor já a nebo můj detík, VK 30. Před nějakým časem jsem četl poznámku, také majitele VK 30, že při jeho první lovecké cestě do lesa mu detík hlásil "kořeny", dokonce snad jako "barvu".Elmara mu pochopitelně, v souladu se zdravým selským rozumem odpověděl v tom smyslu, že takto se mu nehlásí kořen, ale to, co je pod ním.Dal jsem si tu práci a těch 6 kořenů, které se takto "projevovaly" jsem odsekal.Pod nimi nic, pouze lesní hlína.Po vložení kořene zpět,pouze přibližně,opět žádný signál.Něco podobného zažívám se šlahouny jakýchsi lesních travin. Jasný signál ID 85. Dělím kupky hlíny, aby nakonec zbyl pouze ten spletenec. V naprostém stavu zoufalství jsem jej vložil do sáčku, stále jasný signál. Po příchodu domů nic.Jediné normálně technicky pochopitelné vysvětlení, kořeny, stejně jako shluky podivných trav, vytváří v určité půdě "jakési elektromagnetické" pnutí, na které detík reaguje.Svědčilo by to ve prospěch kvality detíku, jenže, "kdo má pořád popat ty kořeny?"A na závěr, z těch 6 kořenů byly 4 modříny, zbytek duby. Budu nesmírně vděčný za jakoukoliv podobnou zkušenost. o:-)

Tak elektromagnetické pnutí tedy rostliny nevytváří :-) Pravděpodobně tam bylo něco vrostlého. Typnul bych si nějaké větší broky.

Nedávno se mi stalo něco podobného s CS5 - byl to brok zavrtaný v kořenu. popřípadě je tu ještě možnost, že s detektorem něco máš.

Omlouvám se, asi jsem se špatně vyjádřil a vyzněl opravdu jako "magor". Měl jsem na mysli možnost vzniku nějakých velmi slabých el. nábojů, vzniklých na základě rozdílného chemického složení půdy. Lesní hrabanka, případně humus z listnáčů a mokrá pískovitá půda, kontaminovaná desítkami let padajícím prachem z relativně blízkých železáren a koksovny.I když to by asi bylo jiné ID číslo. ;-)

Čtu si tu Vaše příspěvky ohledně falešných hlášení přítomnosti kovu.Mám vyzkoušeno že to může být způsobeno kouskem rozpadlého kovu.Holt někdy se to stane.Dokud to nebere rezavé mravence,tak bych to neřešil.

Mě se něco podobného stalo i s mým detektorem. Několikrát jsem kopal, kopal, až signál zmizel. Párkrát jsem dopátral opravdu miniaturní kousek něčeho - zlomek plechu, malý kousek rezavého železa. Akorát ten kousek nebyl v hlíně, ale ležel vedle jámy - jak se mi ho tam podařilo omylem vyhodit lopatkou.

Vážení kolegové, chci se touto formou omluvit všem, které jsem v předchozích příspěvcích jakýmkoliv způsobem mystifikoval v tom smyslu, že detektor VK30 je "klumpr" pro povrchový sběr.Je pouze třeba uznat, že All-metalu nemá největší dosah, jak se většinou tu a tam píše,to největší překvapení vám připraví, pokud si "čudl"přepnete z All-metal do pohybového módu.Budete se divit. Totalitní koruna, 1958 v nádherném stavu byla kopána v hloubce 28 cm, kdy už jsem chtěl díru zasypat a pokračovat. Pravda, byla opravdu naplocho, nicméně, překvapení a radost veliká. Po dlouhé době, kdy jsem hrabal kousky alobalu a kroužky od řetězů, během hodiny 6 koleček.Sice totalitní, i tak důkaz, že když budu na té správné lokalitě, tak se zadaří.Elmarovi děkuju za to, že věděl o čem mluví a že měl ve všem pravdu.A všem ostatním, začínajícím... tento nádherný koníček či spíš závislost je především o štěstí.To, jaký bude detík je věc osobního vkusu, také trošku ješitnosti, jak mě to bude s tím vercajgem v tom lese slušet a v neposlední řadě o fyzičce. Představa, že bych kopal do 3O cm je dost děsivá.Ať se vám daří. :-)

To ahasver: Tak ještě jsem nezažil, aby někdo takle po otestování uznal že se pletl. Máš můj obdiv :-)

Drazí kolegové. Vlastním VK 40 a jsem vcelku spokojený. Sice hned při pátém hledání se mi detík rozpůlil, ale nastavil jsem tyč hliníkovou trubkou. Alespoň mi víc sedí na tělo, originál byl na mých 180cm krátký. Má super okamžitou odezvu, (na rozdíl od ACE), menší věci ale v hloubce nenajde-malá mince do 10cm. Ale větší kus železa klidně veme i do 35cm. A čeho si chválím je že se dobře naposlouchá velikost a hloubka předmětu pod cívkou při režimu All Metal. Zlobí mě ale to, že se občas sám rozhouká a dokud s ním neklepnu, tak nepřestane. (Záruční oprava nepomohla)To ale asi bude kus od kusu. Závěrem musím říci, že mimo toho houkání jsem s ním spokojen a asi bych si ho koupil zase ;-)

Můj děda,"staříček"mě vždycky zdůrazňoval, že chlapa nedělají jeho "kule", ale schopnost přiznat si vlastní chybu.Nevzpomínám si, že bych kdykoliv, ve svém relativně dlouhém životě, měl právě v tomto směru problém. Držím se této zásady dodnes a možná právě proto každý večer usínám s pocitem, že jsem toho dne nikomu vědomně neublížil.

Tak to se dnes již moc nenosí :,-(

koupim viking vk 30 tel. cislo 607 890 281 ale chtel bych ho vyzkouset ;-)

nekdo kdo proda Viking vk 30 za dobrou cenu? ale moznost vyukouseni? muj email Jarda.Hronajs@seznam.cz jsem z USTI NAD LABEM.

Má někdo tento detektor? Nevím jestli si ho mám koupit nebo ne. V jakých půdách funguje a v jakých ne? Popř neprodal by ho někdo? Prostě chci vědět vaše názory na tenhle detektor =) Děkuji

To C0ntr01: je to začátečnický detektor. Nemůžeš tak čekat úplný zázrak. Použití je universální tak jak tomu je u všech číslicových detektorů v této cenové třídě. Obecně je to detektor s kterým se dá začít, pokud tě ale tento koníček začně bavit, časem budeš koukat po detektoru lepším.

Já vím, sem uplný začátečník. A rozhoduji se mezi tímto a garretem ace 150.

osobně bych bral spíš vikinga, ale pokud můžu doporučit zajeď do Jílového a vyzkoušej sám ;-)

Detektory jsou to podobné. Tady se dá těžko říci co je lepší.

Teď se už spíš rozhoduji mezi vk30 a Whites Coinmaster.Co si myslíte?

Já vím že je to těžkévybrat, ale tyto detektory jsou si opravdu hodně podobné a nic tam nad ostatní neční. :-)

Ahoj, jsem na těchto stránkách nový a stejně tak jsem nový v celé problematice hledání a vybírání detektorů. Nemám zatím žádný detektor, ale líbí se mi právě model Viking VK 30 (tedy alespoň co jsem si přečetl). Pokud někdo máte doma tento nebo jiný typ detíku pro začátečníky a byli by jste ho ochotní za rozumnou cenu prodat a pomoct mi v začátcích, pošlete mi nabídku na: anything(at)klikni.cz
Děkuji za nabídky.

Ahojte, ja som kúpil VK30 cca 14 dní. Hľadá dobre, akurát, že aj ked ho nesiem v ruke, alebo aj ked je len tak položený a pri hľadaní mi hádže falošný signál. Niekedy je 5 min pokoj a potom aj 3-4 krát za minútu mi hodí 95 id a pípnutie. Myslel som, že je to vplyv pôdy alebo tak ale keď mi to začal robyť aj v momente ked ho nesiem alebo ked je len tak položený ostal som neistý. Skúšal som znížiť citlivosť, zvýšiť diskrimináciu, lepšie omotať kábel ale nič nepomáha. a fakt, že je tom moc otravné keď takto pípa skoro 2-3 krát za min. Mal niekto podobný problém? neviem chalani čo detektorujú niekoľko rokov mi povedali, že im to príde ako keby bol niekde chybný spoj alebo niečo podobné.

Jo taky my to dělá přes den je to v poho kouknu a už vím o co jde ale v noci je to děs vracet se furt na místo kde pípl zdržuje to ale co my vadí víc je výdrž baterií psali kolem 20h noblbost nad blbost když 6-7h tak je to moc

veru mne troj eurová baterka vydržala cca 8 hodin a to pípanie pomimo je des celá hora vie že som tam :-DDD nepoviem ak by to bolo raz za minútu ale furt je to otravné neviem či je to výrobná chyba ale osobne som veľmi sklamaný z neho a považujem to za vyhodených 214 E. aj ked mašina funguje dobre, hľadať hľadá ale to pípanie mám stále v ušiach fakt na jedno reálne je to 4-5 falošných.

Nevím jaké používáš obvykle baterie, ale mně rozhodně minimálně 20 vydržely ;-)

Ty falešné signály rozhodně nejsou normální, chodil jsem detektor dost dlouho a toto jsem nazaznamenal, doporučil bych servis ;-)

Dík za radu, no baterku som použil GP - ale možno to bolo zapríčinené tým neustálym 95 signálom.

Ahoj, má ještě vůbec někdo tento detík nebo jsem jediný kdo s ním chodí hledat?

Zdravím, pořídil jsem si nově přes bazar VK30, ale asi bych potřeboval poradit. Test ve vzduchu na komančskou kačku má příliš malou vzdálenost. Jen asi 16 cm. Podle toho, co jsem se dočetl na různých forech, tak byto mělo být mnohem víc. Prosím, poraďte mi.
Díky

Zase tak velkej rozdíl to od 16 cm nebude. AIR test je nic neurčující informace, musíš jí zakopat. Vzhledem k tomu, že si Viking stále odlaďuje zemi sám bude hodnota trošku odlišná v půdě...

Odpočítej cca 20% v dosahu a vyjdou Ti reálné hodnoty. Ale je to v závislosti na půdních podmínkách. :-P

Nestraš ho :)

nestraš mě :-D

Ahoj Kaki, nestraším tě, Ale pokud si dělal Air test a v All Metalu-pro co největší dosah, tak v disc. a v půdě bude logicky dosah menší. Nicméně nejvíc bude záležet na půdních podmínkách, včetně veledůležité vlhkosti. Na druhou stranu, nejvíce nálezů typu "kolečka" je stejně tak okolo +-15, což by Tvá kouzelná hůlka mohla dát. :-P

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben