Detektor kovů C-Scope New Force R1

Hodnocení uživatelů detektoru kovů C.Scope New Force R1.

Detektor kovů C.Scope New Force R1 se již nevyrábí

Návod pro detektor kovů C.Scope New Force R1: Návod New Force R1

In der Kategorie Metalldetektoren, Erstellt von Elmara 20.8.2010 13:56

Má ho vůbec někdo,kromě mě ;-) :-D

To vladimír77: pár desítek jich tady chodí, ale u mnoha vláken detektorů se holt zatím nikdo neprojevuje 8-)

Tak já jeden postřeh mám.Někde jsem četl pár zkušeností,že se R1 nemá ráda s vysokým napětím.I já jsem pozoroval tuto vlastnost.Ale jakmile jsem použil velmi kvalitní(bohužel dost drahé)baterie.Tak vesele chodím pod drátama a detík šlape bez problému. ;-)

Zdravím, nějaké další postřehy a zkušenosti by nebyly, docela mě tento detektor zaujal... Dík

Nazdárek prolezl jsem na netu co se dalo a o R1 toho opravdu nikde moc není.Mám tento detektor v merku a príští rok bych si ho rád pořidil,ale njdrive bych si ho chtěl trochu osahat takže pofrčím do Jílové u Prahy :-)

Kamarád s Černošic S R1 hledá už spokojeně asi 8 let a nedá na něj dopustit. Mohl si za ty roky pořídit spousty novějších detektorů , prachy na to má , ale je věrný R1.

Ahoj jak bys ho srovnal s tvým Tejonem, vím jsou sice rozdilný ale malý srovnání by se hodilo analog už mám tak ted přemýšlím jestli jít opět do analogu nabo digitalu R1.dik za odpověd.

Nejlepší co můžeš udělat je přijet. Detektor je bezproblémový a bezporuchový. Za necelých 15 000kč které dnes stojí je to výborná volba. :-)

Ano, informací o R1 je minimum. Takže každá zkušenost bude vítána. 8 let, a jestli bez závady a stále spokojen , tak to klobouk dolů.

Jo 8 let bez závady.Já mám 1220 xpd taky 8 let bez závady.

Zdravím taky ho mám v merku bohužel těch informací je opravdu málo. Tak lidi piště :-).

...já předváděčku na Moravě propásl a do Jílového to mám trochu z ruky, tak nezbývá než si ho nechat nadělit pod vánoční stromek a otestovat vlastnoručně po večeři... o:-) Doufám, že bude v černé barvě jak na obrázku.. ;-)

Jo ta předváděčka v Sedleci .... mám to skoro za barákem, bohužel pokaždý sem byl práci :-/ . Tak at dobře pořídíš pak podej info :D dik.

Detektor je po vybalení opravdu v kompletně černé barvě, sonda bílá s černou "etiketou". Desing pro mne na 1.čku, líbí se mi. Balík a jeho obsah byl neporušen, tedy O.K.. I předchozí nedůvěra, jak se vleze 25cm sonda do 24cm šíře krabice, byla ještě před vánoci telefonicky vyvrácena ujištěním, že je tam "štorcem" :-) ;-) , apravdu se vlezla i s krytem :-P . Součástí zásilky lupa a dokonce box naládovaný bateriemi, wow! Detektor žije a spolupracuje s oběma sondami, takže spokojenost. Jediné co mě zklamalo, tak padající sníh přikryl můj pracně před vánoci odházený testovací zahradní polygon, a stále sněží,sněží,mrzne,...
Zatím mi nezbývá, než se sním pohrávat doma v kumbále, mávat před cívkou různýma věcičkama do zblbnutí...,vlastně do oblevy...

Počasí je zatím dost drsný :-)

Ahoj gratuluji k detíku nebylo by od věci udělat nejaký air test,když je venku tak hnusne:(.Tedy myslím až se sním zžiješ nebudu určitě jedinej koho to zajímá.Jediny test co jsem viděl byl zde,ale byl to takovej rýchlej test na soc. kačku. Lovu zdar :-)

Ano, zde uvedený test na "soc. kačku" souhlasí. Je tedy jasné, že na vzduchu to bude o krapet výš, ale to uvádí i origoš manuál. V půdě si ale lze šáhnout ještě hlouběji, a to bezpohybovým módem. Tady mě trochu mrzí, že nejde pinpoint "zaholdovat" bez držení tlačítka. Ale ono by se asi hůř prodávaly 12tistovky...
Malou sondou jsem zjistil, že svůj polygon nemám až tak "čistý" jak jsem si myslel. S velkýma sondama se mi zdálo, že terén je čistý, ale malá pípne i zlomky "smetí".
Další "výsledky" se nedovolím v této době prezentovat, protože zkušenosti jsou v začátcích, a mašinka poskytuje mnoho zajímavých nastavení.

Zdravíčko přátelé.
Tvrzení, že nejde bezpohybový mód zaholdovat bez trvalého držení tlačítka pin-point, beru zpět... Detektorem R1 lze hledat v bezpohybovém módu a dokonce s rozlišením a to při nastavené položce v menu ground adjust. Menu vlastně necháme "otevřené" na položce viz výše a dvouprocesorový systém nám umožní v tomhle stavu hledat. Příjde se sice o radarové informace, ale jelikož odezva detektoru je řízena oscilátorem, tak se lze úspěšně řídit zvukem. To vše, dle nastavení i v audio rozlišení, plus stupnice ID! 8-)
"Ostré" testy v terénu jsem zatím nedělal, ale myslím, že na nějakém chodníčku či jiné cestičce, to bude využitelné.

Tak tohle jsem nezkoušel, přijde mi to ale trochu divný. Funkce Ground Adjust je pro odladění vlivu půdy, v místech kde je problém. Ale otestuji, pokud nehýbeš nastavením GB, tak by v podstatě neměl nastat problém. 8-)

Zdravím vespolek.
Sleduji tyto stránky celkem už pravidelně, a vidím horkou novinku, detektor c.scope newforce R1 verze E. Nevím jestli je to brzo, ale chtěl bych se zeptat jaké vylepšení obnáší tato verze...? Na obrázku vidím, že detektor je celý černý i včetně 10" cívky, 6" zůstala původní, kryt bílý...?
Nejvíc by mě zajímalo, jestli není nějaká změna softwaru, či třeba spotřeby, výkonu, audia, atd. Ne že bych byl nyní nespokojen, ale jsem jenom zvědavý... o:-)

Mě by to také zajímalo :-)

Také mě zajímá nové vylepšení R1. Díky za info.

Došlo ke změně v celkovém nastavení detektoru. R1 E je klidnější než bylo zvykem, první testy v Jílovém mě v tomto směru docela zaskočily. V místech kde jsem měl normálně citlivost 8 až 9 jsem nyní mohl chodit v pohodně na 12 a bez prozvuků.

Uživatelsky je vše stejné, je to určitě zlepšení k lepšímu :-D

Zdravím...mám taky zálusk na tenhle detík, jen jsem nikde nenašel jestli má R1 zobrazení přibližné hloubky předmětu pod cívkou, nebo k tomu slouží ten ground radar - je to vůbec k něčemu?? děkuji

To bearwi: Je to jedna s funkcí ground radaru. Velikost předmětu se zobrazí rozměry půlvlny, a hloubka uložení plností grafu. Je to daleko přesnější než pouhe číslo v palcích a dává to větší představu o velikosti předmětu. Pro určení hloubky uložení slouží také audio VCO. Kdy tón s klesající vzdáleností předmětu od sondy zesiluje. 8-)

Tak to vypadá dobře, moc se o tom ground radaru nikde nepíše...R1 bude správná volba...diky moc za rychlou a vyčerpávající odpověd.

Přijeď si detektor otestovat, určitě to stojí za to :-D

Asi budu R1 prodávat,takže by byla levnější ;-)

Ahoj. Za kolik ho budeš prodávat???

Myslel jsem tak 9000,ještě je v záruce a malá sonda nepoužitá,samozřejmě je chozenej.Koupenej tady na Lovcích.

Detík je dobře nabušen funkcema, tak se mi zdá že mu nic nechybí, Hlavní +je Plinula regulace podsvícení,zvuku,radar a dokonale zaměření cíle při dohledavani.

Vlastním R1,ale nemám k němu tu malou 15cm sondu,tak jsem se chtěl zeptat, na její citlivos na malé předměty, jestli ji ma cenu kupovat?

V "železe" je sonda neocenitelná a citlivost je výborná. Spíše záleží na tom, zda máš takové lokality kde ji využiješ. Pak to určitě smysl má 8-)

...při air testu mi bere 1 euro na 20 cm při citlivosti 13, v moution módu, dá i 22cm, ale je už "na hraně". Zato je schopna identifikovat zápalku(kapsli) z nábojnice (např. brokovnice) na 5cm... 8-)

Mince které testuješ jsou železné a pouze pokovené. To není zrovna ideální cíl. Tady leze pouze ocenit že ji detektor identifikuje jako barvu. Naprostá většina číslicových detektorů a to i těch nejlepších takovou minci vyhodnotí jako železo, což si každý doma může ověřit i naše současná měna je vyráběná stejným způsobem. ;-)

...máš pravdu. Trochu se nechám unášet testy zahraničních diskusních fór, kde pro jednotu výsledku je použita 1eurovka. Hold je to asi nejdostupnější mince po Evropě. Ono zase není tak "železná" jako ty naše materiálově žalostné nominály... :,-( Ty naše se dají zbírat úspěšně obyč. magnetem, ale eurovka "drží" na magnetu tak,tak...
Na testy v půdě bych určitě 1eurovku nebral...!
Mmj, včera jsem byl na políčku dále od civilizace,dále od vedení, vysílačů, inženýrských sítí a dalo se hledat s citlivostí 14 (ground 34,mode digital,disc 4,disc audio off, coil 25..), vytáhl jsem sice o pár rezavých stočených hřebíčků víc, ale cinkl srozumitelně i 1heller v cca 15cm...

Tak R1 je doma, vypadá hodně dobře, líp než jsem čekal tak ted už jenom pípat a kopat :-)

... já vlastně bral R1 hlavně kvůli ground radaru. S jeho použitím, se už tolik nenakopu. Radar je schopen zcela určitě zobrazit velké povrchové předměty a dále rozeznat mince od odpadu, dalo by se říct že skenuje tvar, velikost a hloubku. Je jasné, že mince ve 30 číslech nebude zobrazovat již žádnou křivku(i když 30krejcar by možná něco dal ;-)...). Kvér se s tím dá taky pěkně obkreslit...

...no a pokud hledáte za šera a baterky jsou u konce, kdy nemůžete použít osvětlení naplno, přepnu na analog audio. Síla a výška zvuku lecos napoví ;-), včera jsem tak coural do noci po lese... 8-)

Další možnost hledání v bezpohybovém módu bez držení tl. pin-point:
Položíme sondu na zem, tak jako při použití p-p, otevřeme menu na položku sensitivity - non moution mode, kdy lze regulovat citlivost p-p. Sondu přizvedneme cca 3cm nad terén a můžem hledat v bezpohybu bez držení p-p. Po dohledání zavřeme menu a pokračujem v moution módu...
Využil jsem např. při skenování stěn výkopu, kdy manipulace s detektorem vám komplikuje držení p-p, apod.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben