Detektor kovů Golden Mask 3

Zkušenosti hledačů s detektorem kovů Golden Mask 3, detektorem kovů Golden Mask 3.

Návod pro detektor kovů Golden Mask GM3: Návod GM3
Testy detektorů kovů Golden Mask: Testy Golden Mask

In der Kategorie Metalldetektoren, Erstellt von Elmara 23.8.2010 18:44

Občas tak 1, 2× za den hledání se mi stane, že narazím na barevný signál, který nemohu přesně zaměřit. Klasicky máchnu zleva doprava ale pomyslný střed, kde bych mě kopat je mezi dvěma barvami, vzdálenými od sebe asi 20 až 40cm. Zkoušel jsem kopat ale nepodařilo se mi předmět lokalizovat. Myslel jsem, že je to nějaký prozvuk, třeba na čedič, apod. Až jednou kolega s XP se mě v terénu ptal, jestli bych kopal "toto", říkám, je to divný a popisuju přesně to co jsem napsal výše. Jinak ten barevný signál, je trochu podivný, je to barva ale zakončení tónu je jakoby useknuté. Co vím tak čedič, škvára, apod. Zní skoro jako čistá barva, někdy se to odhadnout, někdy ne, každopádně to lokalizuji a vykopu. Nastavení detektoru: All metal, Disc 1-2, Sens 8-9, Ground vyvážený, Treshold slyšitelný.
Má někdo podobnou zkušenost?

hej nevíte jak se to má správně odladit ;-)

Na 99% je to takzvaná "železná stopa". Je to kus poměrně velkého železa který dokonale zoxidoval a díky vodě se částečky toho rezu roztáhly do délky.

Zajímavé. Pokud budu kopat, změní se nějak barva půdy? Naposled se mi to stalo na lokalitě, kde je dub/buk les, hlinito-písčitá půda, vrchol kopce - žádná vlhčí místa. Středověký železa jsou ve velmi slušném stavu, takže by mě takový stupeň koroze velmi překvapil. Jinak díky za odpověď.

Tak jsem prohlížel video testy a GM3 mě začíná docela lákat jako další detektor. Má rozlišení v tónu, 2D sondu a slušný dosah. Je hodně velký rozdíl mezi GM2 a GM3? Ve videu se mi líbilo, jak rozlišuje materiál a hloubku.

A ještě by mě zajímalo, jestli jsou nějaké zkušenosti s tím, jakou frekvenci si vybrat. Dík.

Určitě zvol 8kHz. Doporučuje ji i výrobce. :-)

Ahoj lovci,
zvažuji koupi tohoto detektoru (ještě šetřím) a chtěl bych se zeptat jaké a kolik baterek se do něj dává.
Díky Mustang. :-)

Žádné, je tam akumulátorový blok pod opěrkou, detektor dostaneš i s nabíječkou.

Aha :-D ... díky za odpověď

Baterie ale doporučuji vyměnit, jsou to jen obyčejné číny 700 mAh. Jinak dosahově detektor nemá chybu, bohužel konstrukce je slabší. Snad to ale na novějších kusech je již vychytané. Údaje uvedené v testu tady na LP mohu potvrdit.

Já tam měl tužkovky SUNMOL 1000mAh digital 1.2voltů . Po roce stále drží jako židovská víra :-)

Teď tam jsou baterie tuším o kapacitě 2300mA. Musel bych se podívat. Ale stále přidávají na kapacitě :-)

Mustang GM má 10 nabíjecích baterek a jak píše azaz vyměňit co možná nejdřív.Jinek můžeš v klidu používat alkalické,jen výměna je složitější. ;-)

Tak baterie vydrží nyní déle, blok je sestavený s 2100mAh/á kus. :-)

Platí to pro všechny detektory GM?

Pouze GM3 a GM3+ :-)

Zjistil jsem, že při ladění země do "mínusu" je detektor schopen "odladit" rušení od blízkého el. zdroje. Při ladění do "mínusu" ale nedochází k rozladění detektoru jako při přehnaném ladění do "plusu". Zajímá mě, jak se mění dosah, apod.? Na velké předměty to zůstalo stejné ale u malých stříbrňáků si nejsem jist.

Při negativním odladění jde detektor hlouběji, má to ale také svojí zápornou stránku. Čím více negativně odladíš, tim více se ti začnou ozívat díry :-)

To odfiltrování nějakého rušení znám třeba u Tejona. Tam se dá tímto spůsobem odladit opravdu hodně. U GM jsme to netestoval.

Díry? Nejsem si docela jist co tím myslíš. Ale projevilo se to u strusky z cukrovarů nebo odkud to vozí, teď jde zvuk mnohem víc do malého Ag.

Myslím tím že když přejedeš nad prohlubní, ozve se nejasný zastřený zvuk. To může zejména pokud začínáš s tímto detektorem činit potíže. :-)

Marku, i později. :-O

Jo, to je pravda. Vykopu to a něco jakoby tam ještě bylo. Ale většinou je tón neostrý, neohraničený a to už teď poznám. Nějaká změna ohledně stavu mého GM u tebe?

Majitelé GM, jakým způsobem máte vyřešená sluchátka? Pokud bych je měl bez dalšího uchycení k detektoru tak by stále vypadávala ven. Já jsem měl drát uchycen kousek za pěnovým držákem.

Ahoj mám asi 50 cm prodlužovák a vedený spodem chycený elektrikářskou zatahovací páskou za boxem k tyči.

Zdravím všechny hledače, chtěl bych se zeptat s jakým nastavením detektoru nejčastěji chodíte.

Jednoznačně ve VCO bez diskriminace. Pokud už nějakou diskriminaci nastavím tak je to režim "norm" a maximálně na 4 ku. Pokud je to možné tak vždy odlaďuji zem, automat sežere tak 15% dosahu a navíc vyloučí drobounká želízka do velikosti 5 mm. To mi nevyhovuje, pokud nejsem unavený tak je chci slyšet :-D

S diskriminací detektor ztrácí i na separaci.

Záleží na použité sondě. Nová 2Dčka 15 cm, 25x23 cm a 30x25 cm fungovali separačně úplně stejně jak s diskriminací tak bez ní. Ale ani původní kulaté nejsou špatné. Pokud je to nastavení diskriminace u GM 2,3 a 3+ do čísla 4 a u GM 4 do čísla 2. Není žádný problém ;-)

Dřív jsem to s diskriminací zkoušel. Ale ty koníci ve VCO skáčou líp :-P

Chodím jen v audio diskriminaci s manuálním odladěním.V normální nebo hloubkové Sám nevím proč přecházím :-O používám jen když si nejsem jistý železem ;-)

Jednoznačne Vco manualni rezim odladeni a diskriminacia neco vyšsie jak 4 sensitivita na 8 ,

4 je už moc, pokud detík naposloucháš tak klidně 2-3

Ja na GM2 chodil bez diskriminace a sens jsem mel cca 8,VCO zapnute a bez filtru...vetsinou jsem uz poznal co mam pod civkou.S GM4 se zatim jeste seznamuji,zvuky ma trochu rozdilne co GM2.

ahojte nevíte někdo jak to sa to má správně odladit GM3 mám ještě GM4 ta je v poho tu neodladuju ale s GM3 chodí syn a nevíme jak to správně odladit a je tam ta největší sonda a je to docela těžké takže nevím která na to pasuje a která je nejlepší na mince aby to neztratilo na hloubce :-)

chem sa spýtat v extremnych horučavach cez leto blbne každe želiezko pipa na farbu no asi mu hroko neroby dobre :-(

chem sa spýtat v extremnych horučavach cez leto blbne každe želiezko pipa na farbu no asi mu hroko neroby dobre :-(

Mám stejnou zkušenost. Jakmile elektroniku prohřeje sluníčko, vypoví funkci diskriminace. Lze pokračovat s automatickým vyvážením GB, nebo prostě kopat vše. Modely s novým boxem na akumulátory vydrží už vyšší teploty. Zvažuji zda navrtat větrací otvory, nebo rovnou zabudovat ventilátorek pro cirkulaci vzduchu nad součástkami v budce. Dají se pořídit od velikosti 25x25x10mm až 10000 ot./min. To by zase mohlo způsobit zanesení prachem, nacož by trpěli i potenciometry. Hold všechno má své mouchy.

Nezaznamenal jsem. Poptám se domorodců v zemi vzniku, ty tam maj sluníčka nezpochybnitelně trochu víc.

Jediné GM které jsem kdy zažil že přehřívalo, bylo to rozmlácené Azazovo. Všimnul jsme si, že se po jeho diskuzním příspěvku chytilo pár nicků hledačů, které ale nikdo neznal. Ještě se nám totiž ani jednou nedostalo na opravu GM kvůli tomu, že by se přehřívalo. Což je dost divné a pokud tedy máš s detektorem problém, servis nám funguje docela obstojně a není nic snažšího než popsat závadu a poslat.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben