Detektor kovů Teknetics G2

Jaký je váš názor a zkušenost tohoto detiku.

In der Kategorie Metalldetektoren, Erstellt von Elmara 17.2.2012 03:43

Tento detektor mám už čtvrtý měsíc.
Na záčátku dost velký problém ale ted moc velká spokojenost :-)

Jaký problém byl na začátku?

Je to vlastně dvojče Fisher Gold Bug. Stačí si prohlédnout technický popis a jsi doma. Nebo si najdi na You Tube videa s G2 a Gold Bugem. Rozdíly jsou téměř nepostřehnutelné. Teknetics vlastně kopíruje Fishera v mnoha modelech. :-P

Zdravím, zajímalo by mě jak nejlépe pracovat při hledání mincí s funkcí Notch a Notch With o:-)

Valhalla ..z Notch funkciov mozez napriklad vytnut zvuk nejakeho ID cisla -ktore nechces kopat-napriklad - ked je vrsok od Piva ktore ma stale cislo ID -72 , tak notchom vytnes cislo ID-72.a ten vrsok od piva s ID-70 uz nepocujes .... Ak chces vytnut viac cisel ID ktore su vedla seba napriklad ID 70-75 -pouzijes funkciu- Notch With...-tam uz mozes vytnut"sirsi rozsah " az do -max 20. cisel -ktore su vedla seba.... Jasne Notch treba pouzivat z rozumom, lebo pod takym rovnakym ID moze byt aj minca... ;-).

...oprava: ten vrsok od pivas ID 72 uz nepocujes....Tek G2 ma silnu modulaciu zvuku-takze hlboke signaly su velmi tiche- aj ked este velmi presne ID mas este stale na displeji-...takze treba pouzivat dobre sluchadla... :-)

Uvažuji o koupi Teknetics G2 Plus, zajímali by mě klady a případné zápory. Je to dobrý detektor ? Díky

Je normální když klepnu byť jen lehce cívkou do kamene,klacku,atd. a detektor hlásí nález? Hlásí taky každé zvednutí ze země když dohledávám a mám ho položený vedle ďury. Asi by se to dělat nemělo,ale když s ním zakývám nad zemí(1m),tak ječí jak pominutý. Děkuji

Zdary, mám čerstvě nový G2+ a stejný problém, pořešil jsi to nějak? Díky

Promiň, zpráva je úplně dole v komentářích.

ludwas,... ako dlho pouzivas Teka G2?, robis balanc gruntu?, G2 -mam ho tiez ,..je to dobry ,velmi kludny detektor,,, z presnym ID a je tichy aj na 13"ultimatke,,Najprv skontroluj kabel a konektor na cievke, -ci tie nie su poskodene a nedavaju falosne signaly.., a ak su falosne signaly dalej,, tak skus vysusit cievku..aj detektor ...Mozno je cievka vadna a natiahla vlhkost z terenu .ak maz moznost medzi tym niekde vyskusat inu cievku ,tak by som to tiez skusil.. :-)

Elnino77...dík,3měsíce,dělal,napsal jsem zakývám 1m nad zemí,ale spíš jsem měl napsat zatřesu. Ještě jedna věc,když se s det přiblížím tak cca na 50m od elektrického ohradníku na dobytek,tak je nepoužitelný,prostě pořád hlásí v pravidelných intervalech.

Typujem to na cievku alebo znecisteny,zaoxidovany konektor.. ale nechaj preschnut 2_3 dni aj detektor ,a ako som pisal.. skus na G2 nahodit nejaku inu cievku moze byt napriklad z Euroteka Pro,alebo z Teknetiksa alfa-delta - gama- omega aj tie su rovnake ...Este by ma zaujimalo ,, ako sa di dary odladit zem -na allmetaly..-ci je faza zeme rovnaka ako bola pred poruchou detika,,a tiez na akej citlivosti mozez detektor este v klude pouzivat...

Zdravim, zo dna na den mi detektor stratil citlivost, resp sa rozladil.
Za prve ground balance tam kde mi doteraz nameralo 70-80 teraz 3-10 hodnoty
u minci kde dalo ID 80 teraz da 35-40
mincu ktoru naslo i v 20cm teraz najde v max 2-3cm

Detik na poslednej hladacke siel normalne do poslednej chvile, a na druhy den reaguje takto, ziadne znamky oxidacie, nezmokol, je jak novy, cievka ani skrabancek. CO mohlo zlyhat, je mozne nejak urcit ktora suciastka alebo co moze robit takyto problem?

Zdravím všechny hledače... Nemá někdo návod k obsluze Teknetika G2....?.. Rád bych znal i detaily a bez návodu je to nanic. Popřípadě kde jej stáhnout. Díky.

Takrm... Díky. :-)

https://www.manualslib.com/manual/737614/Teknetics-G2.html#manual

Zdravím, ano pořešil. Jen pro pořádek, neměl jsem orig. G2, ale pouze kopií, tedy čínský TX-850. Ale je to v podstatě jedno, věrná kopie se vším všudy. Ta moje závada pokročila až do stádia, že už stačilo jen abych se při zapnutém detektoru pouze lehounce dotknul kabelu v prostoru konektoru a hned hlásil. Jelikož jsem neměl jinou cívku pro vyloučení její závady(konektoru) rozkuchal jsem konektor. Bohužel chyba. Nic jsem nenašel. Rezignoval jsem a dal detektor maníkovi, který v minulosti opravoval televize a ten v mžiku zjistil, že jeden z kabelů v zásuvce řídící jednotky je špatně připájený a držel na místě jen díky smršťovací bužírce, ale při každé vibraci dělal bordel. Bylo by dobré, kdybys měl možnost na jednotku napíchnout jinou cívku, čímž bys potvrdil nebo vyloučil její závadu. Když jednotku rozmontuješ(3vruty), zůstane ti v části s reproduktorem právě zmiňovaná zásuvka. Je tam pět pinů, na některém jsou připájeny dva kabely současně. Zkus, uvidíš.
Zdar

Reakce výše je pro Svihak. Pardon

Ahoj, diky, to je fajn, ze se Ti to podarilo poresit, zkusim to taky pokoumat, dekuju za cely popis:)
Bud zdrav!

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben