Detektory Equinox 900 a 700

Vlákno pro majitele detektorů kovů Minelab Equinox 900 a Equinox 700

In der Kategorie Metalldetektoren, Erstellt von Elmara 29.12.2022 10:30

První detektory jsou již mezi hledači ;-)

Huraaa, pište první postřehy, jaké jsou 700ka i 900ka. Spousta lidí čeká, jak se tu něco objeví. Nějaký test bude??? Jsem zvědavý jak opice a těším se na každé slovo. Díky

Taky jsem zvědav. Stále nevím, jestli noxe nebo mandragoru....

Já mám jasno. Když jsem se rozhodoval kam posunout hledání, Equinox byla jasná volba... Jen teď řeším 900 vs 700 👍

Testů bude hodně. Dokonce jsme na leden zorganizovali takovou malou výpravu za teplem (Pilot, Zipsy, Jaccob a Elmara) kde toho chceme natočit co nejvíce. A především ukázat, kde a v čem jsou největší rozdíly ;-)

To bude super, už se těšíme, jakmile budou nějaké testy a recenze, bude se lépe rozhodovat který koupit. Díky moc za info

To není za co, taky se těšíme... na výlet :) Tedy původní plán byl takový, že tady bude sníh a mráz, tudíž je třeba vyrazit za sluncem. Tak doufám, že tady nakonec nebude větší teplo než na Murteru :)

Kluci, tady v tom státě je už možné snad úplně všechno 😁😁😁👍Tak přejeme super výlet a budeme netrpělivě očekávat novinky a postřehy. 👍👍👍

Jestli je možné v tomhle státě objednat počasí, tak bych dal i drobný úplatek za leden a únor abysme mohli chodit mávat :-D

Vy jedete na Murter? Teď???

Jo :)

Ahoj Elmaro. Bude slibovaný test 700 a 900? Rozhoduji se mezi 700 a 800. O té 700 toho nikde moc není, tak nevím jestli raději starší verzi 800? Díky za reakci

No, asi bychom to už měli zveřejnit. Popravdě veškeré testování je dávno hotové, budeme muset udělat pár fotek a nějak to sesumírovat. Každopádně takto "narychlo", už bych si vzal 700 a nebo 900. Není to oparník, tedy především 700/800 ale minimálně bych už asi těžko oželel DP režim a novou 100 vkou stupnici. Navíc, nová řada je rychlejší a dá se použít vyšší úroveň rychlosti, bez větší ztráty hloubky. To znamená, že to co na EQ 800 dala 4, 700 a 900 zvládne na 5tku atd. S toho vyplívá lepší seaprace... atd.. Jsme prostě o generaci dále :)

Ok. Děkuji za reakci.👍😉

Ahoj, není za co. :)

Tak doufam,ze vyresili problem usi na civce a nejak je vystuzili,protoze u 600 a 800 to je katastrofa.

To vasco: počet prodaných kusů/počet závad, má vlastně vůbec nejnižší poruchovost ze všech značek co děláme. To tedy k té "katastrofě". Co se týče výstuh, vůbec nedávají smysl, jelikož problém nastane jenom tehdy, když nevyměníš vyšoupané gumové vložky a místo toho dál stahuješ a stahuješ očka k sobě.
Cívky na EQ 700/900 mají jiná očka, kde je rovnou i závit. V podstatě se tak i díky šířce materiálu nedají zničit (teoreticky) i když jednu takovou cívku tady už máme. Majite ale popsal jak se to stalo a to by asi nevydželo nic.

Tak mám od minulého týdne devítistovku ;-) Zatím jsem s bídou přelouskal návod :-D Všech různých nastavení to má požehnaně. Je to můj první noxík. Doma mám Gm5 a 6, takže se s noxem učím ;-) První co mě nadchlo, je multifrekvence a ukazatel hloubky. Ta hloubka je super, s kombinací zvuku a hloubky se dá odhadnout velikost předmětu. Už jsem s ním byl možná cca 10 hod a ubyla třetina baterky. Zkusím si naposlouchat mince co mám doma abych ty zvuky dostal do uší.

8-)

Co výkon 800 vs 900 je uplně stejnej a co rušení od mobilu u 700 a 800 dik za otpověď :-D

Sewa lidi tak taky přemýšlím že budu pořizovat EQ 900. Mám od Minelabu detík ETRAC a s ním jsem do teď spokojenej, ale budeme s bráchou a taťkou rozšiřovat náš strojní park :-D přece jen chodit s jedním detíkem ve třech či dvou lidech není ono ... takže proto. Každopádně doufám že si polepším od ETRACu (to je fakt vysavač a nemám s ním problém). Nevíte jaká je přibližná výdrž baterie? Či nějaké další postřehy? Díky za info 8-)

Marwiner: EQ900 má zejména vyšší citlivost na droboť a vyšší rychlost. Váha super. Ale co se týká diskriminace, tam je Etrac lepší. Třeba železo. Když nechci, tak ho s Etracem v podstatě nevykopu, to se o Noxu říct nedá. Ten hlubší a větší železa nebo železa specifických tvarů hlásí jako barvu. V tomhle je to 2D zobrazení cíle (Fe Co) na Etracu výhoda. Jak víš, tak u želez má cíl vysokou povrchovou vodivost a taky vysoký obsah železa, takže se hlásí na displeji vpravo dole. U Noxe vidíš jen tu vodivost. Všechno má svoje výhody a nevýhody.

Ahoj

Mám dotaz - teď mám minelab Vanquish 540. Chtěl bych se posunout. Přemýšlím jestli noxe 900 nebo se vyplatí cca 20 připlatit a vzít mantu.
Prosím Váš názor - případně pokud jste někdo řešil stejné dilema, tak jak jste se rozhodli a proč.

Předem Děkuji

Tady záleží kolik tomu dáváš času a taky co chodíš. Manta je v současnosti nejlepší detektor na trhu a to s velkým náskokem, ale sama nehledá. Aby jsi využil veškerý potenciál, chce to chodit více. Pokud se jdeš projít 3x za měsíc, je 900 možná lepší volba.

Jdou ty sluchátka od EQ 900 tedy ML85, propojit s telefonem? U těch od EQ 800, ML80 to bylo bez problému. Ty nové můj iphone 14 je vůbec nevidí.

Nejdou

áhá, dík

Má někdo praktickou zkušenost, kolik hodin vydrží EQ 900 při provozu s bezdrátovými sluchátky než se úplně vybije baterie detektoru ? Nechci detektor dobíjet před každou akcí, ale zase nechci to ani zkoušet jet na doraz. Jde mi o nějakou orientační dobu, samozřejmě záleží na nastavení, asi i počtu cílů atd ..

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben