Historie CS s Jirkou Militkým a Davidem Víchem

Chtěl bych všem zůčastněným archeologům poděkovat za přístup. Všem doporučuji aby se na pořad podívali a udělali si představu jakým směrem se Česká archeologie chce ubírat.

In der Kategorie Zusammenarbeit mit Archäologen, Erstellt von Elmara 19.4.2014 21:47

Velmi zajímavé. Především srovnání právního stavu v jednotlivých zemích. Jzem zvědav jestli naše legislativa půjde logickou nebo u nás obvykle restriktivní cestou...

Nazdar chlapi. Jeden ze zúčastněných, Dr. Komoróczy bude i hlavní personou na klubovce Archeo Moravia. V sobotu dopoledne pod jeho taktovkou proběhne ukázková detektorová prospekce (Mikulovsko), potom bude mít výrazný příspěvek na přednášce a poté tam ještě dál setrvá pro případnou diskuzi.

Ahoj, ....mate1...měl bych dotaz, kdy a kde je ta klubovka? To je to setkání v Ořechově 2-4 května? Díky H.

jasi - jo to je ono

Skvělé :-) mám v plánu tam jet....včera to bylo docela zajímavé...rád bych se i zúčastnil hromadných akcí s archeology.

jasi - určitě se stav. rádi tě poznáme.

Ti tři chlapi to mají v hlavách srovnané, kéž by to pochopili i na ministerstvu! Konečně by mohly obě strany být spokojeny.

Pořad se mi moc líbil,ale mám pocit ,že tito pánové ,ač velcí sympatáci a určitě velcí odborníci ve svých oborech,mají pramalou šanci něco změnit .Jak tam jeden z nich zmínil,nejdůležitější je ta politická vůle a ta bohužel není.
Čeká nás spíše model slovenský a nebude to dlouho trvat.Z velké části si za to můžem sami.
Někde se tu operovalo s hledačským desaterem a já bych pár bodů bych přidal:

Netvořte rojnice u hlavních tahů za bílého dne,neprovokujte.
Nálezy které budete prodávat ,nedávejte na web, do Lovců historie a pod.
Nick na LP nebo DW musí být jiný než ten co máte na aukru.











Nezlechčuj to kámo,tohle jsou věci který opravdu škodí,nějaký nezahrabaný díry jsou podružný problém.

Bylo to zajímavé, ale nevím proč tam ten jeden profesor vyprávěl neustále o situaci v cizině. Čas v TV je drahý a nás zajímá snad tato země. Málo také naznačili jak přesně má vypadat ta spolupráce archeologů s detektoráři. Já bych zvýšil motivaci, tj. nálezné a černé poklady by se mohly zredukovat. Tak jako donedávna v Anglii či u nás kdysi na některých panstvích, 1/3 nálezci, 1/3 státu, 1/3 majiteli pozemku. Hovoříme o tržní ceně, ne porcování pokladu. A celý tento proces fakt nemůže trvat půl roku. Docela by mě zajímalo, jaké % skutečně odevzdá nalezené mincovní depoty. Nejsem naivka :)

Ahoj,mám dotaz,jestli David Vích neměl příbuzné v Plotištích n.Labem ( Hradec Králové )

Plotiště mám kósek ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben