Hledání v zahraničí

diskuze k hledání v zahraničí - kde jak a za jakých podmínek
pouze ověřené informace - ne domněnky a" myslím si a někdo říkal"
spousta hledačů jede k různým mořím -zkušenosti a rady při hledání na pláži a ve vodě
diky všem !!

In der Kategorie Nicht klassifiziert, Erstellt von patriknoha 22.6.2022 22:09

Takže chlapci a dívky
od pondělí budu asi vědět důležité informace ohledně hledání v Maďarsku obecně a pak se chci hlavně soustředit na Balaton a hledání ve vodě !
Oslovil jsem několik institucí památkové ochrany v Maďarsku , no a postupně ,tak jako všude řádí úřední šiml , tak Maďarsko , není v tomto ohledu vůbec pozadu :-)
No když to zkrátím na minimum , tak od pověřeného úředníka a úřadu v Budapešti , jsem se dostal až na regionální úroveň okresu Veszprem , pod který , jak jsem se dozvěděl , patří právě Balaton a prakticky , demarkační čára okresů , jde středem Balatonu od východu na západ , takže severní půlka je v péči Veszprému a jižní Somogi . Nicméně pokud se podaří nějaké legální povolení , tak bude platit pro celé Maďarsko ! a do vody i na "sucho" .
Vše se dozvím po osobní návštěvě památkového úřadu pobočky ve Veszpremu , kde jsem si po velkých peripetijích dohodnul setkání s pověřeným úředníkem ... akorát tedy nevím jak se s ním budu bavit , protože nerozumím maďarsky a komunikaci vedu pomocí překladače , kterej občas přeloží naprostou hovadinu a dotyčný nerozumí vůbec souvislosti ve větách :-) :-)
Takže pro všechny co je hledání v Balatonu trochu zajímá , budou snad nějaké oficiální informace přímo od zdroje a ujasní se některé lajické domněnky a dohady .
takže zatím lovu zdar a na Slovensku "tiež" :-) :-)

Tak borci , už mám přesný postup oficiálně ze zemského památkového úřadu ve Vszpremu a mohu říci že v Maďarsku se dá bez problémů za určitých podmínek naprostou legálně hledat s detektorem , ale je nutné podat žádost na tom okrese kde budete hledat na příslušném odboru památkové péče a k žádosti je podmínka bezúhonnosti !!! a souhlasu majitele daného pozemku , nebo v případě státního pozemků udělí povolení tento úřad pod který pozemek kde budeš hledat , patří ! Co mne úplně dostalo , je v žádosti uvést jméno matky☝️🤣🤣 ..jinak za úkony se neplatí žádný poplatek a ještě je nutné doložit písemný souhlas že spolupracujete s místním jakýmkoli muzeem které je zaměřené na historii v dané oblastí.... Vcelku jednoduché, že?🤣 🤣🤣🤣 .. jo a vše se dá vyřídit on-line e-mailem a jelikož nemají na těch institucích moc práce tak se vám budou věnovat ihned. Nezapomeňte uvést číslo pasu nebo op .☝️ Takže závěr je velice jednoduchý ... Mohu se na to vy..ať a jdu do vody . Dám sem celé znění oficiální odpovědi od úředníka přeložené překladačem Google !☝️

Pokud se mi bude chtít v tom vedru osobně navštívit úřad a budu mít čas ,zajedu tam a zkusím osobně udělat "kolečko" byrokracie po úřadech 🤣 to bude prdel , bo maďarský umím akorát nadávat a říct "něm tudum"..☝️🤣🤣🤣🤣

tady je překlad originálního návodu od úředníka z úřadu ve Weszpremu přeloženo překladačem google!

Povolení k použití
Vážený příjemce,
Dovoluji si Vás informovat, že ata používá detektor kovů, příslušný památkový úřad jej povoluje (V župě Veszprém, na severním břehu jezera Balaton, je odborem výstavby a památkové ochrany Úřadu vlády župy Veszprém V kraji Somogy, na jižním břehu jezera Balaton, odbor výstavby a památkové ochrany Úřadu vlády okresu Somogy). Siófok a jeho okolí patří do oblasti působnosti Úřadu vlády okresu Somogy. Pro použití přístroje pro detekci kovů musí žadatel podat žádost o vydání licence v příslušnému orgánu v dané oblasti.
V kse uvede jméno, adresa a údaje nezbytné pro identifikaci žadatele (místo narození a čas, jméno matky, číslo občanského průkazu/pasu) a popis činnosti a uvedení jejího účelu. Žádost musí obsahovat: a) jasné vymezení oblasti, na kterou se vztahuje použití přístroje pro detekci kovů, na mapě vypracované v systému EOV, b) plánovanou dobu použití přístroje pro detekci kovů.
V žádosti musí klient prohlásit, že v pěti letech před podáním žádosti nebyla prokázána jeho odpovědnost za porušení nebo trestný čin v souvislosti s archeologickým dědictvím, a nebyla mu uložena žádná památková pokuta a že činnost není zaměřena na hledání archeologického dědictví nebo vojenského historického dědictví.
K žádosti musí být přiložen souhlas držitele práva vlastnit majetek dotčený detekcí kovů, používáním přístroje pro výzkum v korytě balatonu se příspěvek na správu koryta převeden na Balatonská vodní větev Centrálního zadununského ředitelství pro vodu (8600 Siófok, Vámház u. 6.) a dohoda o spolupráci s institucí oprávněnou provádět archeologické vykopávky v oblasti t nebo smlouva o přidělení (V v kraji Esprém: Muzeum Dezső Laczkó; V somogy County: Rippl-Rónai Museum).
Žádost lze podat elektronicky nahráním do systému ÉTDR příslušnému úřadu proboscis , neplatí se při podání žádosti žádný poplatek.
Informace o medaili K prosím na vědomí!
Mé informace vycházejí z § 65 odst. 1 zákona LXIV z roku 2001 o ochraně kulturního dědictví a § 52 vyhlášky č. 68/2018 Sb. (IV.9) o pravidlech ochrany kulturního dědictví.

S pozdravem


Márton Szvath, archeologický specialista

| úřadu vlády župy Veszprém Odbor výstavby a památkové péče
Adresa: 8200 Veszprém, Mindszenty J. u. 3-5. | Tel.: 88/550-354

E-mail: szvath.marton@veszprem.gov.hu | Web:www.kormanyhivatal.hu ;-) :-)

Hodinu svého narození nevím to sem v prdeli u Balatonu nemůžu hledat jen koupat. :-P

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben